PDA

Tüm Versiyonu Göster : Balıkhane İzlenimleri

Taygun KOCABIYIK
24-07-2010, 10:29
Merhabalar

Dün sabah balıkhanedeydim. Balıkhanede ne var ne yok, denizlerimiz ne hallere geldi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Şuan troller 6 mil açıkta avlanmakta (15 temmuzdan bu yana) balıkhanede hala adam akıllı balık yok (yasak varkende bir defa gitmiştim o zaman sadece kültür balığı vardı hala kelimesini o yüzden kullandım). Her taraf çiftlik balığıyla dolu, az miktarda barbun, tavuk, mezgit, fener balığı ki bu fener balıklarının boyları gerçekten çok ama çok küçük malesef. Çimçim bol fakat boyları insanın içini acıtır türden, ancak balık avı için yem olur, ayıkladığınızda bir lokma et çıkacak büyüklükte. Keşke trol yasağını kaldıran bakanlık gidip orada bu izlenimleri yapsa görse ne kadar büyük bir yanlış yaptığını. Diğer balıklardan yüklü miktarda yok az kolyoz, tirsi, izmarit, adabeyi, dülger, mandagöz mercan ki bunlarında boyları 10 cm civarlarındaydı, az miktarda mercan bunlarında boyları genel olarak ufak denilebilecek şekildeydi.

Bu arada yunanistandan bol balık ithal ediliyormuş, ve her ne hikmetse gelen balıklar o kadar taze oluyormuş ki balıkçılar yunanistandan geldiğini bilmesek
güzelbahçeden tutup getirdiler sanacağız diyorlar.

[Only Registered Users Can See Links] pg

Bu arkadaşların ise hikayesi gerçekten çok ilginç. Görünce Kamil hoca geldi aklıma rapor yazda okuyalım be adam diye kızmıştı bana :) Ama hayat koşuşturmacası, havaların kötü gitmesi bir türlü balığa gidemediğim için raporda yoktu elbet. Bari bunlarla fotoğraf çekileyim hocam görsün balık dedim.

Avlanma şekli ise çok ilginç gerçekten trol tekneleri 6-7 mil açıkta, 2-2,5 mil hızla trol çekerken arkadan saldıkları sırtı takımlarıyla bunları yakalıyorlarmış. Bana çok ilginç geldi açıkçası, ama güzel fikir olduğu kesin.

kaptankarabulut
24-07-2010, 16:39
Taygun kardeşim, güzel bir paylaşım.Acaba o arkadaşlar bizim sırtılarada gelirlermi bir gün..

kturkol
24-07-2010, 16:51
Taygun teşekkürler paylaşımın için. Malesef denizlerimizdeki balıklarımız da popüler siyasetten paylarını acı bir şekilde alıyorlar.
Sırtı fikri hiç fena olmamış hani.

kturkol
24-07-2010, 16:53
Taygun kardeşim, güzel bir paylaşım.Acaba o arkadaşlar bizim sırtılarada gelirlermi bir gün..

Süleyman abi bunlar senin tekneyi yan yatırmasın...:D:D

paşalı
24-07-2010, 20:07
Tayguncum bu güzel paylaşımdan dolayı teşekkürler.

The Lunatic
24-07-2010, 20:13
Zaman ayırıp, emek verip bizlerle bu gözlemlerini paylaştığın için çok teşekkürler Taygun. Selamlar...

delvel
24-07-2010, 21:41
trolleri bu kadar başı boş bırakan bakanlık yakında deniz ürünlerinin tamamını yunanistandan almak zorunda kalırlar..
paylaşım için teşekkürler kardeşim

Kamil ESEN
24-07-2010, 23:05
Bak tam bir yöneticiye(kendine) yakışır iş yapıp ,şahane bir rapor hazırlamışsın.Tebrik ederim.Affettirdin kendini.

Bu yazdıklarını nasıl duyururuz bilmem ama,duymak istenmediği süre biraz daha devam ederse zaten şikayet edecek balık filan da kalmayacak.
Emeğine teşekkürler kardeşim..

ukg79
25-07-2010, 11:21
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim emeğine sağlık...

Yağız DEMİR
25-07-2010, 14:56
ondan bırtane olsun yetr yawww ne guzel kuzu o oleeee :D

kaptankarabulut
25-07-2010, 20:26
Süleyman abi bunlar senin tekneyi yan yatırmasın...:D:D

Ya kıvanc'ım onlar gelsin yeterki..Ben onları tekneye bağlarım, onlarda beni çeke çeke limana getirirler. :D:D :D :D :D
Böylece limanada beleşden gelmiş olurum. :D :D :D :D

Taygun KOCABIYIK
25-07-2010, 21:10
Tüm teşekkür edenlere ben teşekkür ediyorum. Keşke güzel haberler verebilseydim fakat malesef durum bu.

Bu arada Süleyman kaptanım azcık açıklara çıkarsak bu balıklar oltaya gelir gelmesine ama çekmesi dert olur.

trolleri bu kadar başı boş bırakan bakanlık yakında deniz ürünlerinin tamamını yunanistandan almak zorunda kalırlar..
paylaşım için teşekkürler kardeşim
Denizler gerçekten sahipsiz denilebilecek şekilde Veli abi :( 3 tarafın denizlerle çevriliyken Norveçten uskumru, somon. Komşu yunanistandan envayi çeşit ege-akdeniz balığı ithal et akıl alacak gibi değil.

Bak tam bir yöneticiye(kendine) yakışır iş yapıp ,şahane bir rapor hazırlamışsın.Tebrik ederim.Affettirdin kendini.

Bu yazdıklarını nasıl duyururuz bilmem ama,duymak istenmediği süre biraz daha devam ederse zaten şikayet edecek balık filan da kalmayacak.
Emeğine teşekkürler kardeşim..

Kamil hocam gerçekten işini yürekten yapmak isteyen çevreye, doğaya saygılı ve duyarlı kişiler denetleyici konumunda olmadıktan sonra malesef biz ne desek hava. Zaten bu yıl bakanlık olmayacak işler yaptı. Koca balıkhanede 3-5 çeşit balık varsa güzelim ülkemin denizleri ne halde bir düşünmek lazım.