PDA

Tüm Versiyonu Göster : Domateeeeessss

paşalı
25-07-2010, 19:09
Bir arkadaşımın bahçesinde yetişen dometesi sizlerle paylaşmak istedim.
Bu domatesin tam olarak sadece hayvan gübresiyle yetiştirildiğinide paylaşmak isterim.(Organik olduğuna eminim)

[Only Registered Users Can See Links]

kaptankarabulut
25-07-2010, 20:08
Ya Tugay abi bu nasıl bir domates ki tıpkı insan kafası gibi....

Rabbimin hikmetinden sual olunmaz ama insanı derin derin düşündürüyor..

Paylaşım için teşekkürler..

Anıl ÜNALAN
25-07-2010, 20:38
Bi Gıda teknikeri adayı olarak :) hayvan gübresi atılmış bir besinin organik olmadığını söylemek isterim. Ürün organik olmadığı ve besleyicilerin fazla gelmesinden dolayı üzerinde bir takım şekil değişikliklerinin meydana geldiği görünmektedir.. Sanırım insan yüzü tasviri ortaya çıkmış görüntüde bu tasvirdeki gözler ve ağız yerine koyulan deliklerinde domates güvesi adını verdiğimiz Tuta absoluta ismindeki yeni nesilde türemiş olan bir zararlının meydana getirdiğini düşünmekteyim :)
Ama gerçekten ortaya güzel bir görüntü çıkmış :) Doğa gerçekten çok yaratıcı :)

Saygılarımla :)

Taygun KOCABIYIK
25-07-2010, 21:06
Fotoğraf bende biraz karanlık çıktı tam çözemedim ama gerçekten garip insan yüzünü andırıyor :)

Bi Gıda teknikeri adayı olarak :) hayvan gübresi atılmış bir besinin organik olmadığını söylemek isterim. Ürün organik olmadığı ve besleyicilerin fazla gelmesinden dolayı üzerinde bir takım şekil değişikliklerinin meydana geldiği görünmektedir.. Sanırım insan yüzü tasviri ortaya çıkmış görüntüde bu tasvirdeki gözler ve ağız yerine koyulan deliklerinde domates güvesi adını verdiğimiz Tuta absoluta ismindeki yeni nesilde türemiş olan bir zararlının meydana getirdiğini düşünmekteyim :)

Hahayt kardeşime bak gıda teknikeri değil porf gibi yazmış :) maşallah

paşalı
25-07-2010, 21:06

Anılcım bunuda öğrenmiş oldum.Ben eski köy usulü bitki yetiştirmeyi organik olarak biliyordum
:confused:

paşalı
25-07-2010, 21:08
Ya Tugay abi bu nasıl bir domates ki tıpkı insan kafası gibi....

Rabbimin hikmetinden sual olunmaz ama insanı derin derin düşündürüyor..

Paylaşım için teşekkürler..

Görünce bende şaşırdım Süleymancım.

Anıl ÜNALAN
25-07-2010, 21:26
Anılcım bunuda öğrenmiş oldum.Ben eski köy usulü bitki yetiştirmeyi organik olarak biliyordum
:confused:

Hayır abi organik demek eski köy üsulü olarak görülemez :) bir takım gübreler ve bir takım ilaçlar kullanılmadan yapılan ve sertifikalara dayalı olarak kontrollü yapılan tarımın ürünleri organik ürünlerdir..
Şuan Tarım il müdürlüğünde yaptığım stajda bu ürünlerin denetleyicisi olarak görev almaktayım, organik üretim yaptıklarını zanneden ve daha fazla verim almak için ürüne gübreyi basan onlarca üreticiyle karşılaştım.. Gözünüzle görmediğiniz veya sertifikası olmayan hiç bir besin organik değildir ;)

adolomorola
25-07-2010, 21:27
Son derece şaşırtıcı :)
Paylaşım için teşekkürler Turgay abi..;);)

Tuncay GÜNAY
25-07-2010, 22:55
paylaşım için teşekkürler turgay abi sayende anıl kardeşimin engin bilgilerinden yararlanmış olduk. görüntü çok enteresan dadı nasıldır merak ettim.

paşalı
28-07-2010, 21:22
paylaşım için teşekkürler turgay abi sayende anıl kardeşimin engin bilgilerinden yararlanmış olduk. görüntü çok enteresan dadı nasıldır merak ettim.

Resmini çektiğimi buzluğa koydum.Diğerlerinin tadı gerçekten süperdi mis gibi kokulu dometesler.Yinede organik olmadığına tam karar veremedim.:D:D

paşalı
28-07-2010, 21:23
Son derece şaşırtıcı :)
Paylaşım için teşekkürler Turgay abi..;);)

Önercim b epeydir balığa gidemediğim için:'( :'(Bari böyle bir paylaşımda bulunayım dedim:D:D

paşalı
28-07-2010, 21:25
Hayır abi organik demek eski köy üsulü olarak görülemez :) bir takım gübreler ve bir takım ilaçlar kullanılmadan yapılan ve sertifikalara dayalı olarak kontrollü yapılan tarımın ürünleri organik ürünlerdir..
Şuan Tarım il müdürlüğünde yaptığım stajda bu ürünlerin denetleyicisi olarak görev almaktayım, organik üretim yaptıklarını zanneden ve daha fazla verim almak için ürüne gübreyi basan onlarca üreticiyle karşılaştım.. Gözünüzle görmediğiniz veya sertifikası olmayan hiç bir besin organik değildir ;)

Anılcım senin derdin sertifika olsun yapıştırırız bir sertifika:D:D:D