Tüm Versiyonu Göster : değerlendirmelerinizi bekliyorum
delikan_1971
03-09-2010, 01:44
merhaba adım engin, aslen izmirliyim iş nedeni ile kastamonu da yaşıyorum.Gelzaman gitzaman bende bu balıkçılığa alıştım.Bir iki parça oltam var ama kesmemeyebaşladı beni.
Burada işkine, levrek ve lüfergillerden avlıyorum.Fakat küçük yer burada bulabildiğim malzemeler elimdekiler ile aynı yani kısıtlı.Bende netten kendi çapımda araştırdım.sizlerin fikrini almak istiyorum
makara ryobi oasys 8000
[Only Registered Users Can See Links]
kamış : ultimate surf 3,90
misina: oskar 0,45 invisible
düşüncelerinizi bekliyorum
rast gele
Kamil ESEN
03-09-2010, 10:07
Bence 045 misina uygun olmamış.Surf takınımda daha ince bir misina (030) kullanman daha kullanışlı olur.
Doğan ÖZCAN
03-09-2010, 17:10
Kamış için birşey söyleyemem fakat... Şu an kendi kullandığım makinelerin arasında memnun olduğum bir makine markası
ryobi ecusima 8000 vi tavsiye ederim fiyatı senin yazdığından biraz daha düşük 70-75 tl arasına alabilirsin....Sağlamlık ve kullanılırlık yönünden güzel bir makine....
misina için kamil abime katılıyorum 0.30 0.31 yada 0.33 kullanabilirsin.... asso dubble strech olabilir ... özellikle çupra avlarında dayanılırlık yönünden güzel bir misina
Surf kamış için hem makina hem de misina uygun değil ve görünüşe göre de bunlar baya pahalı.
Eğer surf kullanabilecek kadar atışınızı iyi buluyorsanız Öner hocama katılıyorum 0,30mm den kalın misina önerilmez, bunun yanında kullanacağınız makinanın makarasının da surf kamışa uygun daha sığ ve büyük makaralı olması önerilir.
aşağıdaki linklere bir gözatmanı öneririm.
Taygun KOCABIYIK
03-09-2010, 20:29
Bir çok markadan bir çok makina kullandım fakat Doğan abime sonuna kadar katılıyorum ryobi ecusima çok harika bir makina gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Misina konusundada 0.30-0.33 en fazla 0.35 kullanmanızı tavsiye ederim bende. Marka olarak sufix bu sıralar en göz dolduran en hesaplı misina. (Misinaların gerçek çekerleri ile ilgili bir yazı vardı onu bulup linkini eklemeye çalışacağım. O makalede sufixin gerçekten çok başarılı sonuçlar almış olduğunu görebilirsiniz.)
Kamış konusunda ise yorum yapamıyorum şimdilik.
delikan_1971
04-09-2010, 01:01
üstadlar öncelikle yapmış olduğunuz öneriler için teşekkürler
ama avlanma şeklimi ve gereksinimlerimi anlatmam gerek galiba
büyük blok taşlardan yapılmış mendirekte avlanıyorum, surf olta nedenim uzak atış değil, önümdeki blok taşlardan balığı kesebilmek,misinanın 45 lik oluşu ana misina köstekler ,33 kurşun ,20 canlı yem bekleme
sufix misina ve doğan üstad ın önerdiği makineyide araştırıyorum,
tüm yorum ve önerileriniz için çok çok teşekkürler
saygılarımla,
Engin KOç
Taygun KOCABIYIK
04-09-2010, 02:33
Buyrun misinaların gerçek çekerleri ve gerçek kalınlıkları ile ilgili bağımsız bir kurum tarafından yapılan testler.
Doğan ÖZCAN
04-09-2010, 17:04
üstadlar öncelikle yapmış olduğunuz öneriler için teşekkürler
ama avlanma şeklimi ve gereksinimlerimi anlatmam gerek galiba
büyük blok taşlardan yapılmış mendirekte avlanıyorum, surf olta nedenim uzak atış değil, önümdeki blok taşlardan balığı kesebilmek,misinanın 45 lik oluşu ana misina köstekler ,33 kurşun ,20 canlı yem bekleme
sufix misina ve doğan üstad ın önerdiği makineyide araştırıyorum,
tüm yorum ve önerileriniz için çok çok teşekkürler
saygılarımla,
Engin KOç
Makineyi ilk aldığımda paylaşım yapmıştım.... İşte kullandığım makine bu sonuna kadar tavsiye ederim.... Sarım yönünden kafa büyük olduğu için çekerkende rahatlık sağlıyor.... üzerinde 80 lik kafa var... En fazla 35 lik misina öneririm.... yada daha bugun aldığım okuma 0.31 lik özellikle yazıyorum ÜZERİNDE SEA BASS yani denizde kullanıldığını belirten bir ibare var... Bu misinayı tavsiye ederim... Buda linki: Umarım güzel bereketli avlarla karşılaşrısınız.... Bu arada makine 70-75 tl arası, misina ise 300 metre 9tl
video/x9hbtu_ecu_news
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.