Tüm Versiyonu Göster : Denizliden geldik barbunu yedik. 10/10/2010
Tuncay GÜNAY
16-10-2010, 12:58
Selam arkadaşlar
Her hafta sonu İzmir'e gelip ava çıkmama rağmen benim kurtlar bir türlü dökülmüyor neden bilmem. :)
Yine hafta içi arkadaşlarımızla anlaştık gidelim yakalayalım dedik mercanları karagözleri paşayı.
Tabi niyet bu şekilde ama av gününün 1 gün öncesinde tüm katılımcı arkadaşlar su koyverdiler kaldım tek başıma.
Balığa giden yokkk.
Neyse yalvar yakar dayı kızının eşi eniştem arkadaşı ve bir arkadaşımı ikna etmeyi başardım.
Cumartesi akşamı 00:30 ta bastım gaza istikamet İzmir Urla Özbek köyü, kaptanımız da Cem kaptan.
Saat 05:00 suları güzelbahçeye geldik, hemen yemlerimizi almak için yemci tufana gittik ama önceden yem ayırtmadığım için yem bulamadık,
Fakat uzaktan geldiğimiz için yılmadık tuzlanmış sülünez, kırmızı kurtçuk, sardalya, ve tektek denilen yemlerimizi aldık.
Yakındaki fırındanda kahvaltılıkları temin edip hemen yola koyulduk.
Özbek limanına vardığımız da kaptan motoru çalıştırmış bizi bekliyordu, oyalanmadan hemen denize açıldık.
Saat 05:30 civarları günün doğmasına nerdeyse 1 saat kala avlağımıza doğru ilerlemeye başladık.
Sağolsun kaptan çayı demlemişti ve avlağımıza vardığımızda (fener adası arkaları) hızlı bir kahvaltı faslının ardından
oltalarımızı ya nasip deyip bıraktık denize.
Aşağıdan ilk vuruşlar çok zayıftı ve balık yeme iştahsız nazlana nazlana geliyordu.
Açılış enişteden geldi, küçük bir mercan, denize geri bırakılması gerekiyordu ama enişte heves ettiği için bırakmadı. :)
Arkasından ben de bir mercan çektim büyük sayılmazdı fakat küçük de denemezdi tavaya yakışıyordu. :)
Arkasından karagözler kovalarımızda yerlerini aldılar.
Yüzler gülüyordu herkes keyiflendi.
Herkesin aklından aynı düşünce geçiyordu öğlen yemeği tavada balıkkkkk.
Saat 09:30 civarları balık kesmeye başladı, vuruşlar seyrekleşti derken benim oltaya güzel bir vuruş oturdu.
Hemen asıldım, başladım sarmaya ve sararkende tahmin etmeye çalışıyordum.
Mercan desem değil, karagöz desem değil, ben kopesciğim ya ulaaa gelen kupes dedim içimden.
Ama kupes gibi değildi.
Merak ederken balık göründü suyun içinde, önce mercan sandım ama balık iri bir barbundu.
teknemize büyük bir keyif gelmiş oldu barbunla.
17 - 18 cm kadar var gibiydi tahminen.
Tabi yakınımızda bulunan teknelere de reklam etmeyi unutmadıkkk :))))))))))
Derken Taner arkadaşımdan panikli bir yardım isteği geldi.
" Tuncayy koş oltayı çekemiyorum, kocaman bir şey galiba, oltayı iyi asılıyor çekemiyorum kaçırıcam galiba " diyordu.
Dururmuyum zıpladım hemen aldım oltayı başladım sarmaya gerçektende iyi asılıyordu.
Bende hiç böyle bir balık çekmemiştim şimdiye kadar.
İçimden de dua ediyorum kaçırmayayım diye, rezil olmak istemiyordum tabi.
Ama attım balığı tekneye, iri bir istavrit.
Yuphiiii demişiz hepberaber.
Balık az ama çeşit kalite güzel.
Sonra kopesler bastı avlağ,ı aksiyon hızlandı, ha bire deli gibi gopes çekmeye başladık.
Tava dolacakdı anlaşıldı.
Ara ara karagöz mercan kupes bizi keyiflendirdi.
Tabi sıra öğlen yemeğine geldi
Ekibim bayağı sosyete çıktı ve balıkları temizlemek kaptanla bana kaldı.
Tabi sonra ne mi oldu ?
Kaptan pişirdi sıcak sıcak ve tavadan mideyeeee, masaya koyma fırsatı bile olmadıı :)
Bu keyifin ardından uyku güzel olur diye düşündüm ve kamaraya inip güzel bir uyku faslından sonra avımıza son verdik .
17:30 civarı geri dönüş yoluna geçtik.
18:00 gibi limana geldik vedalaşıp apar topar bastık gaza.
Denizli yolcusu kalmasııııııınnn :)
Buyrun bunlarda fotoğraflar.
Daha iyleri sizlere denk gelsin, tüm dostlara resgele...
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
ibrahimz35
16-10-2010, 16:37
Tuncay Abi, çok güzel bir av olmuş.
Anlatımda av kadar güzel.
Resimlerlede süsledin mi keyfinden doyum olmaz.
Tüm ekibi kutlarım.
Ellerinize sağlık afiyet olsun.
tuncay abi fotoları bekliyoruz merakla güzel av olmuşa benziyor...Afiyet olsun...
Kamil ESEN
17-10-2010, 10:24
Bu balık temizleme işini kaptandan öğrendiysen,tam profesyonel olmuşundur.:)Güzel av yapmışsınız tebrikler.O kadar yol gelip şansının iyi olmasına sevindim.Afiyet olsun.Şansın daim olsun,Rastgelsin.
Mehmet BODUROĞLU
17-10-2010, 18:33
Barbun yakalamakta bizlere hiç nasip olmamıştı, sana nasip olmuş ya bizde yakalamış kadar olduk sayende :)
Tebrikler güzel bir gün geçirmişsiniz.
Afiyet bal şeker olsun.
Rastgelsin ...
Tuncay GÜNAY
17-10-2010, 20:21
Tuncay Abi, çok güzel bir av olmuş.
Anlatımda av kadar güzel.
Resimlerlede süsledin mi keyfinden doyum olmaz.
Tüm ekibi kutlarım.
Ellerinize sağlık afiyet olsun.
ibrahim kardeş reklam olmasın diye bütün balıkların fotosunu koymadık :D:D:D:D topluca imha ettik balıkçıkları orada. bu kadar foto yeter sanırım sadece yakışıklı barbunla istavriti koyduk bir sonraki raporda paşa görecesiniz diye düşünüyorummm. daha iyileri irileri sizlere nasip olsun kardeşş. yorumun için teşekkürlerr.
Tuncay GÜNAY
17-10-2010, 20:24
tuncay abi fotoları bekliyoruz merakla güzel av olmuşa benziyor...Afiyet olsun...
mesut kardeş teşekkürler fotoları mehmet boduroğlu kardeşim düzenleyivermiş beğenirmisiniz bilmem artık. daha güzelleri sizlere nasip olsun.
Tuncay GÜNAY
17-10-2010, 20:29
Bu balık temizleme işini kaptandan öğrendiysen,tam profesyonel olmuşundur.:)Güzel av yapmışsınız tebrikler.O kadar yol gelip şansının iyi olmasına sevindim.Afiyet olsun.Şansın daim olsun,Rastgelsin.
kamil hocam insan yaşadıkça herşeyi öğneniyor. tutmayıda temizlemeyide SEÇMEYİDE artık o kadar yol gelip kupesle geri dönmemesini de öğrendik. ama hala amatörüm öğreneceğim çokk şey var daha uzun yoldan gelip dönüyoruz ama mutlu olduğumuz zaman her şeye değiyor. yorumun için teşekkürler birgün beraber avlanmak isterim sizinle nasippp
Tuncay GÜNAY
17-10-2010, 20:36
Barbun yakalamakta bizlere hiç nasip olmamıştı, sana nasip olmuş ya bizde yakalamış kadar olduk sayende :)
Tebrikler güzel bir gün geçirmişsiniz.
Afiyet bal şeker olsun.
Rastgelsin ...
mehmet kardeşim öncelikle sana sonsuz teşekkürlerr beceriksizliğimim senin sayende ört bas oldu fotoları düzenlemen çok hora geçti. ben hala o balık nasıl olduda benim oltaya takıldı hayret ediyorum pek nasipli değilimdir de :D:D:D:D ama çokk güzel bir gün geçirdik gerçekten kaptanın iyi niyeti ve samimiyeti taktire şayandııı hele öğlen balıkları bizim için pişirmesine iltifat bulamıyorum. yani kısacası kaptan bendim teknedeee o bile yetti. böyle güzel bir günü sizlede yaşamak en büyük arzularımdan bunu bilesinnn bir gün mutlaka denk gelirizz inşallah.
adolomorola
17-10-2010, 21:58
Tuncay çok güzel bir hafta sonu yaşamışsınız tüm ekibi kutlarım.:helal::helal::helal::helal:
Uzun bir yolculuktan sonra hepinizin yüzleri gülmüş ben en çok buna sevindim,şansınızın her daim yanınızda olması dileklerimle...;)
Taygun KOCABIYIK
18-10-2010, 10:20
Abicim hatırlarsan bir önceki hafta uzun uzun barbun muhabbeti yapmıştık oda muhabbete gecikmeli olarakta olsa katılmış :D
Tebrik ediyorum inşallah karşılıklı paşa da çekeceğiz mercanda Denizliye kocaman selamlar.
muhabbetci
18-10-2010, 11:43
Merhaba TUNCAY;
Güzel bir av geçirmişiniz anlaşılan,kim nederse desin, oltaya takılan balığı yukarı çekerken balığın kafa atması,ağırlığını ve cinsini tahmin etmenin verdiği o tadı kesinlikle hiçbir şey vermez.
Tatlı su yapmıyorsunuz herhalde Annem ve rahmetli babam Çivrilli.Turna avına çok gittik oralarda 25-30 yıl önce.Şimdi ışıklı gölüne balık yemeye gidiyoruz sadece.
Kendinize iyi bakın.
ibrahimsepetçi
18-10-2010, 13:04
tüm ekibi kutlarım.herdaim rastgele.
Tuncay GÜNAY
18-10-2010, 17:17
Tuncay çok güzel bir hafta sonu yaşamışsınız tüm ekibi kutlarım.:helal::helal::helal::helal:
Uzun bir yolculuktan sonra hepinizin yüzleri gülmüş ben en çok buna sevindim,şansınızın her daim yanınızda olması dileklerimle...;)
öner kardeşim teşekkürler uzun yolculuğun sonunda çok güzel bir gün yaşadık balığı tazacik yemekkk mükemmeldii tadına doyamadık. yem olayını baştan hesap etseydim çok daha güzel balıklar acacaktık ama nasipten ötesi yok tabii. daha güzelleri sizlere restgelsin iyi dileklerin karşılıklı teşekkürler.
Tuncay GÜNAY
18-10-2010, 17:22
Abicim hatırlarsan bir önceki hafta uzun uzun barbun muhabbeti yapmıştık oda muhabbete gecikmeli olarakta olsa katılmış :D
Tebrik ediyorum inşallah karşılıklı paşa da çekeceğiz mercanda Denizliye kocaman selamlar.
taygun kardeşim aynen öyle oldu barbun muhabbetinin haftasına barbunu tutmak süpriz oldu ama iyide olduu :D:D:D bundan sonraki muhabbet konumuz PAŞA ve A.MERCAN anladın yanii konuşalım ki tutalımmm ve akeyküme selam kardeşim bir ara sen ayarla tekrar beraber balık tutalım bu sefer misafir olmasın ki balığa odaklanayım :):):) bu arada işe başladım çok sık gelememm araya kıstırırız artıkınn :):):)
Tuncay GÜNAY
18-10-2010, 17:25
Merhaba TUNCAY;
Güzel bir av geçirmişiniz anlaşılan,kim nederse desin, oltaya takılan balığı yukarı çekerken balığın kafa atması,ağırlığını ve cinsini tahmin etmenin verdiği o tadı kesinlikle hiçbir şey vermez.
Tatlı su yapmıyorsunuz herhalde Annem ve rahmetli babam Çivrilli.Turna avına çok gittik oralarda 25-30 yıl önce.Şimdi ışıklı gölüne balık yemeye gidiyoruz sadece.
Kendinize iyi bakın.
muhabettçi kardeşim dediğin gibi balığın oltaya vuruşu ayrı bir zevk tasmalayıp yukarı çekmesi ayrı bir zevkk. tatlı su da yapıyorum yapmasına da deniz bir başkaaa geliyorrr çivrile turnaya gitme planları yapıyorum. değerli abim HASAN BALIKÇI ile bu gün telefonla görüştük o tavsiye etti mutlaka çivrile turnaya gideceğim.. beraber olsun inşallahh.
Tuncay GÜNAY
18-10-2010, 17:26
tüm ekibi kutlarım.herdaim rastgele.
teşekkürler ibrahim kardeşim daha güzelleri sizlere nasip olsunnn.
kaptankarabulut
18-10-2010, 17:52
Tuncay galiba geliş gidiş sana güzelbahce'de bi cadır kuracağız.Ne geldiğin belli ne gittiğin.Çat kapı buradasın.
Şaka bir yana anlatımın çok güzel olmuş anladığım kadarıyla gününüzde güzel geçmiş. afiyet olsun..
Tuncay GÜNAY
18-10-2010, 18:04
Tuncay galiba geliş gidiş sana güzelbahce'de bi cadır kuracağız.Ne geldiğin belli ne gittiğin.Çat kapı buradasın.
Şaka bir yana anlatımın çok güzel olmuş anladığım kadarıyla gününüzde güzel geçmiş. afiyet olsun..
kaptanım durum onu gösteriyo canım sıkıldımı ben de anlamıyorum bi bakıyorum izmirdeyimm :D:D:D:D:D balığa çıkmışımm farkında bile değilimmm :D:D:D:D:D komutan izin defterini yırtacak gibi bu gidişle :'(:'( ama havalar ısınınca o kadar çok talep varki çadır hak getiree çoluk çocuk enişte baldız kuzen ooooo çokkkk gelcezz çokkk
teşekkürler kaptanım görüşmek üzere uğrayamadığım için özürrr.
Raif Yelkenci
19-10-2010, 18:25
Tuncay kardeşim tebrikler güzel bir av olmuş balık avlamak öyle bir tutku ki sizde de fazlasıyla var uzakmış uykusuzlukmuş banamısın dedirtmiyor bundan dolayı ayrıca kutlarım selamlar kardeşim.
Tuncay GÜNAY
19-10-2010, 19:01
Tuncay kardeşim tebrikler güzel bir av olmuş balık avlamak öyle bir tutku ki sizde de fazlasıyla var uzakmış uykusuzlukmuş banamısın dedirtmiyor bundan dolayı ayrıca kutlarım selamlar kardeşim.
raif kaptanım teşekkürler dediğin gibi balık tutkudur. ama bende hastalık oldu rüyamda bile balık tutuyorum :D:D:D konu balık olunca herşey vız geliyor bana. siteden sizi devamlı takip ediyorum. birgün sizinle mutlaka tanışmak isterim. tabiiii balık tutmakta isterim. değerli yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim kaptanım. iğnen keskin avın bereketli olsun
Hasan BALIKÇI
19-10-2010, 21:04
tuncay valla abdurahman çelebi gibisin:D:D
ama olsun beeeh sana yakışıyo barbunda paşada gopezde izmaritte :)ne diyeyim kardeşim darısı başımıza
Tebrikler Tuncay abi çok zevkli bir av olduğu resimlerden ve balık çeşitliliğinden belli oluyor. Avlarınız daim olsun
Tuncay GÜNAY
19-10-2010, 22:42
Tebrikler Tuncay abi çok zevkli bir av olduğu resimlerden ve balık çeşitliliğinden belli oluyor. Avlarınız daim olsun
teşekkürler kardeşim beraberde olur inşallah.
Tuncay abi oldukça güzel ve heyacanlı bir av olmuş emeğinize sağlık güzel kareler
:helal::helal::helal:
Tuncay GÜNAY
20-10-2010, 18:49
tuncay valla abdurahman çelebi gibisin:D:D
ama olsun beeeh sana yakışıyo barbunda paşada gopezde izmaritte :)ne diyeyim kardeşim darısı başımıza
teşekkürler hasan abi daha paşa çekmedim ama inşallah bir gün çekerim. paşa mevsimi açıkdı benim balık sezonum kapandı be abi yeni işi rayına koymam gerekli bayaa bi balığa gelemicem izmire hayaller yaza kaldı artıkk nasip :(:(:(
Hasan BALIKÇI
20-10-2010, 21:04
teşekkürler hasan abi daha paşa çekmedim ama inşallah bir gün çekerim. paşa mevsimi açıkdı benim balık sezonum kapandı be abi yeni işi rayına koymam gerekli bayaa bi balığa gelemicem izmire hayaller yaza kaldı artıkk nasip :(:(:(
bu nedemek oluyor şimdi tuncay :(iyiki abdurrahman çelebi dedim :Dsağlık olsun önce herzaman iş ve sağlık gelir balık herzaman ikinci plandır.;)
Tuncay GÜNAY
20-10-2010, 21:28
bu nedemek oluyor şimdi tuncay :(iyiki abdurrahman çelebi dedim :Dsağlık olsun önce herzaman iş ve sağlık gelir balık herzaman ikinci plandır.;)
abi demek şuu ki fabrikada benden çok şey bekliyorlar sanki elimde sihirli çubuk var benim. :):):) heyşey hemen yoluna girsin istiyorlar. balık günlerimi feda edeceğim artık başka çarem yok. işi sisteme soktum mu acısını çok kötü fene çıkartacağım:D:D:D da paşanın mevsimi geçecek yanarım yanarım ona yanarım. ama oğlak mevsimi de var değilmi sayın üstadım... allah sağlık sıhat versin hasan abi
Halil İplikçi
20-10-2010, 23:40
akıcı anlatımın ve foto ile paylaşımın için teşekkürler güzel av...daha güzellerine inşaallah.barbuna şaşırma bana da denk gelmişti herhalde dip kumluktu
abi demek şuu ki fabrikada benden çok şey bekliyorlar sanki elimde sihirli çubuk var benim. :):):) heyşey hemen yoluna girsin istiyorlar. balık günlerimi feda edeceğim artık başka çarem yok. işi sisteme soktum mu acısını çok kötü fene çıkartacağım:D:D:D da paşanın mevsimi geçecek yanarım yanarım ona yanarım. ama oğlak mevsimi de var değilmi sayın üstadım... allah sağlık sıhat versin hasan abi
Tuncay abi, halbuki ben ne hayaller kurmuş o hayallerde seninle ne paşalar tutmuştuk okuyunca cidden üzüldüm. Bize ve kendine bir süpriz yaparsın inşallah
seyirsubayi
21-10-2010, 10:15
aviniz daim olsun.. paylaşim için tskler..
Tuncay GÜNAY
21-10-2010, 23:21
Tuncay abi oldukça güzel ve heyacanlı bir av olmuş emeğinize sağlık güzel kareler
:helal::helal::helal:
neşemiz neşeniz olsun sizlerin avları daha güzel olsun teşekkürler rastgelsin her zaman
Tuncay GÜNAY
21-10-2010, 23:25
akıcı anlatımın ve foto ile paylaşımın için teşekkürler güzel av...daha güzellerine inşaallah.barbuna şaşırma bana da denk gelmişti herhalde dip kumluktu
teşekkürler kardeşim anlatımımı beğendiğinize sevimdim gevezeliğim yazılarıma da yansıyor demek ki o bölgeye ilk gidişimiz di dediğin gibi dip kumluk olabilir bilmiyorum ama iyiki öyleymişşş çok keyif verdi barbun. daha güzelleri size denkgelsin.
Tuncay GÜNAY
21-10-2010, 23:30
Tuncay abi, halbuki ben ne hayaller kurmuş o hayallerde seninle ne paşalar tutmuştuk okuyunca cidden üzüldüm. Bize ve kendine bir süpriz yaparsın inşallah
ersoy dostum süpriz demek ben demek ne zaman ne yapacağım bilinmez bi bakarsın çayın vatmı deyip kapından içeri girebilirim. bilenler bilir kaptan karabulut çok daha iyi bilir. emin ol bir gün mutlaka beraber çıkacağızz çokk uzak zaman da değil. yalnız ben çokk konuşurum haberin olsun.
Tuncay GÜNAY
21-10-2010, 23:31
aviniz daim olsun.. paylaşim için tskler..
teşekkürler okan kardeşşş. daha güzelleri sizlere nasip olsun.
Taygun KOCABIYIK
22-10-2010, 06:26
ersoy dostum süpriz demek ben demek ne zaman ne yapacağım bilinmez bi bakarsın çayın vatmı deyip kapından içeri girebilirim. bilenler bilir kaptan karabulut çok daha iyi bilir. emin ol bir gün mutlaka beraber çıkacağızz çokk uzak zaman da değil. yalnız ben çokk konuşurum haberin olsun.
Doğru çok konuşur ama öyle güzel konuşur ki çenesine ağrı sokar insanın :D Haberin olsun yani Ersoy abi
Tuncay GÜNAY
22-10-2010, 17:58
Doğru çok konuşur ama öyle güzel konuşur ki çenesine ağrı sokar insanın :D Haberin olsun yani Ersoy abi
:)))))))))))))))))) :D:D:D:D:D:D:D:D:D ;);););););););) teşekkürler tagooo
Erhan ÇUKURLU
26-10-2010, 09:37
Tuncay abi balık sevdana hastayım. Taa Denizli'den kalkıp buralara geliyorsun ya sen gerçekten bu işi seviyorsun. Severekte yaptığın için güzel balığı almışsın. Tebrik ederim abi. Her daim rastgele...
Tuncay GÜNAY
26-10-2010, 18:51
Tuncay abi balık sevdana hastayım. Taa Denizli'den kalkıp buralara geliyorsun ya sen gerçekten bu işi seviyorsun. Severekte yaptığın için güzel balığı almışsın. Tebrik ederim abi. Her daim rastgele...
erhan teşekkürler birdaha denkgeliriz inşallah.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.