PDA

Tüm Versiyonu Göster : Tekneme gelen özel misafir

Salih Reis
20-12-2010, 09:26
Geçen hafta sonu yaşanan fırtına sonrası limandaki tekneye bir göz atmak için gittim. İplerini sağlamladım içindeki suyu atmak için sintine pompasını çalıştırmak için akünün bulunduğu kasayı açtığımda bir hareket fark ettim. Biraz tekne içinde inceleme yaptım kablolar kemirilmiş, süngerler parçalanmış ve küçük pislikler görünce tamam bir misafirimiz var yandık dedim, ancak hemen dönmem gerektiği için birkaç noktaya fare zehiri bırakıp bir hafta sonraya öteleyip eve döndüm.

Bu hafta sonu C.tesi günü ölmüştür umuduyla tekneye gittim ama ne göreyim teknede kemirilmemiş ne yastık kalmış ne bayrak ne de kablo :)

Tek tek teknenin tüm farş tahtalarını söktüm ne varsa karaya çıkartım anlayacağınız misafirin kaçacak bir yeri kalmadı, benim berenin içine ne kadar elyaf sünger varsa doldurmuş bir güzel kendine malikane yapmış herhalde doğurma hazırlıkları yapıyordu ama nasip olmadı göz göze geldik ben fındık faresi beklerden yaklaşık 20 cm büyüklüğünde bir fare :( ikimizden biri bu teknede fazla dedim, bir tahta ile sıkıştırıp etkisiz hale getirdikten sonra civardaki kedilere ikram ettim ama balık yemeye alışan kediler yemediler :)
Sonra aldım elime bezi bütün tekneyi sil, tüm tahtaları yıka, kemirilen minderleri, bayrakları, bidonları derken teknede büyük temizlik yaptım, yaklaşık 3 saat vaktimi alda ama tekne oldu tertemiz, umarım bundan sonra nereden geldiği belli olmayan misafirler ziyaret etmezler :)

teknenin uygun köşelerine mumblok fare zehiri bırakmakta fayda var aklımızda bulunsun :)

kaptankarabulut
20-12-2010, 09:40
Salih kardeşim,sen yine de bulup çıkarmışsın.Bana böyle bir misafir gelse onu bulup çıkarmam mümkün değil.Neyse bahaneyle güzel bir temizlik yapmışsın eline sağlık...

Salih Reis
20-12-2010, 12:09
Salih kardeşim,sen yine de bulup çıkarmışsın.Bana böyle bir misafir gelse onu bulup çıkarmam mümkün değil.Neyse bahaneyle güzel bir temizlik yapmışsın eline sağlık...

kaptan teknenin müsait yerlerine mumblok fare zehirlerinden koymanı tavsiye ederim. ne olur ne olmaz. davetsiz misafirleri aç bırakmamak lazım sonra ne varsa yemeye kalkışıyorlar. :D

Hasan BALIKÇI
20-12-2010, 18:55
geçmiş olsun diyeyim bari.:D

güldüm çünkü sana güzel bir temizlik yaptırmış.demekki balıktan dönünce pek temizlik yapmamışsın:Doda ne yapsın kış kıyamet gününde bereyi bulmuş:Dordan sıcak bir yer olmucanı anlamış ekmek elden otel kaptandan demiş:D

bu yazdıklarım espiri mayetinde tabi hiç kimse sevdiği yerde davetsiz misafir görmek istemez :)eline sağlık salih reis :)

Kamil ESEN
20-12-2010, 19:43
Allah güle güle kirlenmek nasip etsin ne diyelim.Bahane olmuş..:P

Anıl ÜNALAN
20-12-2010, 19:57
Trajikomik olmuş :) umarım bizlerin başına gelmez gerçekten hoş bir durum değil :)
Süleyman abi önlemini al derim :) bilmem anlatabiliyor muyum :D

Taygun KOCABIYIK
20-12-2010, 20:03
Salih kaptanım gelmiş geçmişler olsun.
1 hafta boyunca zehiri yemeyen fareyide tebrik etmek lazım ne buldu da yedi kerata :)

ibrahimz35
20-12-2010, 21:31
Abi, geçmiş olsun.
Biraz daha geç kalsaydın eğer aile boyu karşına çıkacaklardi demek...
Tam zamanında müdahale etmişsin.

Salih Reis
21-12-2010, 06:58
Tüm dostlara teşekkürler,
gerçekten de hiç hoş bir manzara değildi benim karşılaştığım.

umarım sizlerin başına gelmez :(

bahaneyle köklü bir temizlik yaptık artım ama daha büyüğü yine beni bekliyor tekne limanda beklediği için altı kekamoz bayağı bir çoğalmış çekek yerine çekip zerihlisini yenilemek lazım önümüzdeki haftalarda,

rastgele :)

Salih Reis
21-12-2010, 07:01
Salih kaptanım gelmiş geçmişler olsun.
1 hafta boyunca zehiri yemeyen fareyide tebrik etmek lazım ne buldu da yedi kerata :)

Taygun'cum sağolasın,
özbek köyünde zehir bulmak ne mümkün,
pederin danaburnu için kullandığı toz zehire pirinç ve kepek karıştırıp bir kaba koydun bizim canavar pirinçleri yemiş ama hiçbirsey olmamıştı belki de ilacın etkisi 1. haftadan sonra çıkıyor olabilir :D :D

mumblok fare zehiri var çok etkili bu sefer ondan götürmüştüm yanımda ama gerek kalmadı :)

rastgele kardeşim. .