PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bağlama kütüğü harç kazığı ???

Salih Reis
08-02-2011, 10:01
Amatör Balıkçılar gecikme cezası mağduru oluyor

Devletin en az 5 metrelik teknelerden bağlama kütüğü harcı adı altında aldığı ücretteki gecikme cezaları balıkçıları mağdur ediyor. Balıkçılar harçlarını bir gün bile gecikmeli yatırdığı takdirde iki katı cezaya maruz kalıyor.

Mersin Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Mehmet Karadeniz, 5 metreden uzun teknesi bulunan bir kişinin yılbaşından önce bağlama kütüğü harcı adı altında en düşük 220 TL vergi ödediğini belirtti. 5 metreden sonra ücretlerin teknenin büyüklüğüne göre arttığını ifade eden Karadeniz, üyelerinin bu ücreti bir gün bile geciktirdiği zaman ana paradan hariç iki katı cezaya maruz kaldığını söyledi. Peşin ödenmesi durumunda iyi halden cezada 3’te bir indirime gidildiği bilgisini veren Karadeniz, bu durumun balıkçıları mağdur ettiğini belirtti.

Cezaların günlük gecikme olarak uygulanmasının en doğru yol olacağını anlatan Karadeniz, yetkililerden soruna çözüm bulmalarını istedi. Mersin’de balıkçılık yapan Ali Özcan ise ceza kesilen birinin kendisi olduğunu kaydetti. 5 metreden biraz büyük olan teknesi için yatırması gereken 220 lirayı unutup geciktirdiği için ana para ile birlikte 530 lira ödemek durumunda kaldığını anlatan Özcan, “Devletin aldığı vergilerde, geciken araç muayenelerinde günlük gecikme oranları uygulanırken buradaki iki katı cezaya bir anlam vermiş değiliz. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Haber: Kara&Deniz Gazetesi

5,20 mt. boyutundaki teknenin 21 cm.lik kısmını nasıl halledebilirim ve bu sayede bu harç kazığından nasıl kurtulabilirim,

sırf vergi ödemeyelim diye 9,9 motorlu tekne yaptırdım, 2013 yılına kadar tolinato belgesi var ama hepsi boşa gitti. kayıt yaptırmak için müracaat ettim 866 TL. harç istiyorlar. 20 cm fark için yıllık 236 TL. vergi ????

5,000 TL. tekne ile 100.000 TL. teknenin vergisi aynı. Vergide adelet bu olsa gerek.

Necati ARAT
08-02-2011, 10:07
Salih abi ne diyeyim ..
Tüm tekne sahiplerine Allah sabır versin..
Sen 21 cm yi bırak gel karacı ol..
Yazık etme güzelim tekneye..

Salih Reis
08-02-2011, 13:28
Salih abi ne diyeyim ..
Tüm tekne sahiplerine Allah sabır versin..
Sen 21 cm yi bırak gel karacı ol..
Yazık etme güzelim tekneye..

Necaticim herhalde bu gidişle karacı olacağız ama karadan olta atma harcı çıkar diye korkuyorum. nereye el atsak kuruyor.:D

Necati ARAT
08-02-2011, 13:54
Necaticim herhalde bu gidişle karacı olacağız ama karadan olta atma harcı çıkar diye korkuyorum. nereye el atsak kuruyor.:D

Haklısın galiba abi..:oha:
Nasıl bir anlayıştır anlamıyorum..:(
Herşeyden para alır oldular..:hıııı:
Soluduğumuz havaya bile para isteyecekler nerede ise..:D

kaptankarabulut
08-02-2011, 19:19
Salih reis bizlerde o konuda mağduruz.bende daha henüz ödemedim.Gerçekten anlaşılır bir tarafı yok.Yani akıl mantık kabul etmiyor.Bir günlük gecikmeye iki katı ceza..Şu torba yasa çıkarsa bizlerde yararlanıyormuşuz bir an önce çıkmasını bekliyoruz..

ibrahimz35
08-02-2011, 21:01
Salih Ağabey, çok haklısın.
Her şeyimiz para oldu.
Yakında evden dışarıya çıkamıycaz.

muhabbetci
09-02-2011, 11:21

Tamamen haklısınız yakında çıkarırlar; kese yasası iş tamam. :)

ali rıza acar
09-02-2011, 15:26
21 Cm yi keseceksin kardeşim. Neresinden olursa olsun kes. Ama seneye 4.75 için harç gelirse ne yaparsın bilemem.
Yakında tekne dizaynı yapanlar Türkiye için kamışlar gibi teleskopik tekne yaparlarsa iyi paralar kırarlar.Uzat-kısalt.
Süleyman Kaptan da yatırmamiş. Yandı Vallahi 1 günlük gecikme için iki katı ceza pes. (Torba yı beklemeyin Torba Temmuz 2010 öncesini kapsıyor)

alpargun35
10-02-2011, 13:37
Benim bakış açım şu arkadaşlar ,
Devlet , kaydu kuydu olmayan (devlete bir kuruş vergi vermeyen) kayıklara ''AF çıkarttı ve elinde hiç bir belgesi olmayan gelsin , devlete baş vursun ,ruhsatını alsın dedi , pek bir ilgi göremedi !!! , daha sonra bu sürede uzatmaya gitti , yine yeterli ilgiyi göremedi !! ( örneğin İzmir/Zeytineli ve ıldırdaki kayıkların kaçı ruhsatlı ?) , bir çoğumuz bırakın ''Vize yaptırmayı hala ruhsat çıkarmıyor arkadaşlar !!, devlette böyle bir uygulama gitmiş bence iyi yapmış , şahsen bizim botumuz ve kayığımız ruhsatlı ,zamanında vizesinide yaptırdık hiç bir sorunumuz yok , ıldırda , sahil güvenlik , kontrollerde teşekkür ediyor.
Lütfen kanunlara uyalım , biraz da devletin penceresinden bakalım bu olaya.

sazancı
10-02-2011, 13:40
bağlama kütüğü harcı mı o da ne ya bu ne biçim vergi Allah Allah bu dünya üzerinde böyle vergi verilen başka bir ülke daha varmı acaba.

Salih Reis
10-02-2011, 14:08
Benim bakış açım şu arkadaşlar ,
Devlet , kaydu kuydu olmayan (devlete bir kuruş vergi vermeyen) kayıklara ''AF çıkarttı ve elinde hiç bir belgesi olmayan gelsin , devlete baş vursun ,ruhsatını alsın dedi , pek bir ilgi göremedi !!! , daha sonra bu sürede uzatmaya gitti , yine yeterli ilgiyi göremedi !! ( örneğin İzmir/Zeytineli ve ıldırdaki kayıkların kaçı ruhsatlı ?) , bir çoğumuz bırakın ''Vize yaptırmayı hala ruhsat çıkarmıyor arkadaşlar !!, devlette böyle bir uygulama gitmiş bence iyi yapmış , şahsen bizim botumuz ve kayığımız ruhsatlı ,zamanında vizesinide yaptırdık hiç bir sorunumuz yok , ıldırda , sahil güvenlik , kontrollerde teşekkür ediyor.
Lütfen kanunlara uyalım , biraz da devletin penceresinden bakalım bu olaya.

Kanun koyanlar bize soruyormu ki,
yoluncak kazlar nasıl olsa hazır yol gitsin.
5000 TL. tekne her yıl vergi 240 TL.
100.000 TL. tekne yıllık vergisi 240 TL. nerede adalet :(

kanun çıkaranlara uydum tekneyi 5,20 aldım motorda vergi var diye 9 HP motor aldım,sonra tolinato belgesi için tekne ve motor vergilerini ödedim ve 2013 yılına kadar geçerli belgeyi aldım,
şimdi motor gücü önemli değil 5,00 metre sonrasından vergi alırım diyorlar.
kime güvenip hareket edeceğimizi bilmiyorum. :(

Bu arada ne kadar belgesi olmayan dürüst insan varsa bir o kadar da hırsızlık malını satın alanların teknelerini kayıt aldına alıp onlara kıyak geçtiler maalesef :(

alpargun35
10-02-2011, 15:51
Kanun koyanlar bize soruyormu ki,
yoluncak kazlar nasıl olsa hazır yol gitsin.
5000 TL. tekne her yıl vergi 240 TL.
100.000 TL. tekne yıllık vergisi 240 TL. nerede adalet :(

kanun çıkaranlara uydum tekneyi 5,20 aldım motorda vergi var diye 9 HP motor aldım,sonra tolinato belgesi için tekne ve motor vergilerini ödedim ve 2013 yılına kadar geçerli belgeyi aldım,
şimdi motor gücü önemli değil 5,00 metre sonrasından vergi alırım diyorlar.
kime güvenip hareket edeceğimizi bilmiyorum. :(

Bu arada ne kadar belgesi olmayan dürüst insan varsa bir o kadar da hırsızlık malını satın alanların teknelerini kayıt aldına alıp onlara kıyak geçtiler maalesef :(

Etme salih reisim , bak zaten amatörü es geçmişler 5 m'ye kadar vergi mergi yok ,kendin söylüyorsun daha ne yapsınlar !!! ruhsat çıkarmayada yok ,vize de de yok !!!
Senin , benim gibi amatörlük yapanın zaten durumları kötü sayılmaz, motorlu kayığımız var ,altımızda vasıtamız var , yazlık var , kullandığımız kamışla motorunun fiatı neredeyse dediğiniz yıllık vergi oranı kadar !!!
Arabalarımıza 750 vergi artı 750 kasko ödüyoruz sesimiz çıkmıyor !! kayığa 200 iştemişler hiçte çok sayılmaz etmeyin reisim.

ali rıza acar
10-02-2011, 16:25
Arkadaşlar bu paylaşım siyasi yönlere kaymaya başladı, buna gerek yok. Ben yazımda zaten dalgamı geçtim. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Yersen politikası.Elin mahkum.

alpargun35
10-02-2011, 16:31
Arkadaşlar bu paylaşım siyasi yönlere kaymaya başladı, buna gerek yok. Ben yazımda zaten dalgamı geçtim. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Yersen politikası.Elin mahkum.

Ali abi ben şahsen oy kullanmadım , sadece karşı pencereden bakıyorum ,saygılarımı sunuyorum size efendim.