Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : 09 Şubat, Sığacık (İzmir)

Balikci Alp
09-02-2011, 18:30
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Sevgili arkadaşlar,
havanın kötü olması sebebi ile uzun zamandır ava çıkamamıştım. Kışın bir iki defa çıktığım avların da çok hareketli olmaması sebebi ile paylaşımda bulunmadım. Bugün havanın güzel olacağı belli olduğu için yoğun bir kulis sonrası bir arkadaşımı ikna edip, sabah saat 9 sularında Sığacık'tan denize açıldık.
Hedefimiz 80 - 90 metrelerde mercan avıydı. Doğrudan Demircili açıklarına doğru yol aldık. Havanın oldukça durgun olmasını fırsat bilip kendimizi akıntıya bıraktık ve oltalarımızı salladık. Daha ilk atıştan vuruş almaya başladık. Saat 3'e kadar, değişik yerlerde ancak derinlik açısından hiç şaşmadan devamlı mercana rastladık. Bu sebeple bereketli bir gün oldu.
90 metre derinliğe geldiğimizde mercan kesiyordu. Daha sığ su ise denemedik.
Günün güzel hatırası, bir seferinde mercanı çekerken oltanın ani bir şekilde suya vurması ile oldu. Dümdüz denizde balığın geldiğini 20 - 30 metre aşağıdan takip edebiliyorduk. Balığa ne atladı acaba diye denize baktım ve benim balıkların altında iri bir parlama gördüm. Balıkları yukarı çekerken alttan parlaklık daha da belirdi ve güzel bir kılıç balığı bize yaklaşık 2 dakika şov yaptı. Arkadaşım da o anda balık çektiğinden balıkları azıcık denizde bekleterek kılıcın dolaşmasını seyrettik. Bir ara herhalde 10 metreye kadar çıktı, teknenin altında dolaştı, yaklaşık 2 metre uzunluğunda bir kılıç gibiydi. Böylelikle ben de artık oltaya kılıç vurması nedir öğrenmiş oldum :)
Fotoğrafı aşağıya ekliyorum. Fotograflardan görebileceğiniz üzerei şubatın 9'unda t-shirtle denizde olmanın güzelliği ancak bu cennet şehirde yaşanıyor. Hepinize daha güzel avlar nasip olması dileğimle...

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

[Only Registered Users Can See Links]

delvel
09-02-2011, 19:33
alp abi karelerden de gözüktüğü gibi hep pempelerden gitmişsiniz:D
sizin thisörtle olmanız doğal burda herkes bikiniyle plajlarda güneşleniyor:D
afiyet olsun..

Halil İplikçi
09-02-2011, 19:41
Alp kardeşim mercanlar harika kutluyorum:helal:

trakonya55
09-02-2011, 19:58
Bir kaç gündür bahardan kalma günler yaşayıyoruz bu güzel günlerin keyfini iyi çıkartmışsın Alp,pembelerde nefis görünüyorlar.Bereketli afiyet olsun.

Hasan BALIKÇI
09-02-2011, 20:00
güzel mercanlar :helal::helal::helal:

inşallah herzaman daha iyi avlarınız olur:)

paylaşımın için çok sağol .:)

serhatengin
09-02-2011, 22:03
güzel bir av olmuş tebrikler keşke kılıç balığınıda yakalayabilseydiniz

ibrahimz35
09-02-2011, 22:47
Alp, maşallah çok güzel bir av olmuş.
Aklım, kılıçta kaldı keşke resim veya videosunu çekseydiniz.
Tüm ekip arkadaşlarını kutlarım.
Ellerinize sağlık.

Salih Reis
10-02-2011, 06:49
Sevgili Alp bu hafta sonu en güzel görüntüler senden tebrik ederim,
bizim oralar maalesef kesat, balık senin de bahsettiğin gibi derinde,
kılıç için bırakma olta yapıp bıraksaydın beklide tekneye misafir edebilirdin.

Güzel paylaşım için teşekkürler,
daha niceleri rastgelsin :)

Bu arada kısa kollu hem de şubat ayında İzmir de yaşamanın ayrıcalığı bu olsa gerek değil mi!

Balikci Alp
10-02-2011, 07:08
Arkadaşlar güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Kılıç konusunda benim büyük balık yakalamak konusunda tecrübesizliğim var. Bu sebeple açıkçası o an eldeki malzeme ile ne yapılabilir aklıma bile gelmedi. Kuvvetli bir misina ve dip sırtısı imkanım olsa onu deneyecektim ama maalesef.
Bir de demek ki derinde avlanırken, orta suya canlı balıklı kuvvetli bir bırakma olta salınabilir. Nasıl olur, işler mi bilmem.
Sığacık tarafında olan tecrübeli arkadaşların hünerlerine bırakıyorum. :)

ibrahimsepetçi
10-02-2011, 07:37
ellerinize sağlık.herdaim rastgele.

Necati ARAT
10-02-2011, 09:04
Vay beeeeeeeeee...
Helal olsun abi..
Geçtiğimiz haftasonu izmirde depremler vesilesi ile çok hoş bir av geçirmeyen rkadaşlar inanıyorum ki bu kırmızılara imrenerek bakıyorlardır..
Abi tabiri caizse nasibini beklemiş doğru zaman ve yerde almışsın..
Tebrikler devamını dilerim..

halim20
10-02-2011, 09:12
Tebrikler alp, güzel bir gün geçirmişsiniz. Daha büyükleri inşallah,
Kılıçbalığı sizin mercanları yedimi acaba.
Tam jigging zamanıymış ayrıca, demekki denize çıkarken sağlam bir takımda yedekte bulundurmakta fayda var zokalı mesela..

muratbaykent
10-02-2011, 16:27
Tebrik ederim,bereketli ve keyifli bir av günü geçirmişsiniz.Her daim rastgele.

kaptankarabulut
10-02-2011, 17:10
Vay vay Alp kardeşim,sonunda sığacığıda fetetmeyi başardın.Tebrik ederim.Oraların kırmızısı paşası boldur.Daha bereketli avlar dilerim..

Raif Yelkenci
10-02-2011, 18:20
Alp kardeşim tebrikler çok güzel mercanlar şu yok günlerde sizin paylaşımınızla teselli olduk teşekkürler ah şu güzel tekneyide tam cepheden bir resimle görebilseydik keyifli olacaktı iyi avlar dilerim.

levrek
10-02-2011, 18:43
Arkadaşlar güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Kılıç konusunda benim büyük balık yakalamak konusunda tecrübesizliğim var. Bu sebeple açıkçası o an eldeki malzeme ile ne yapılabilir aklıma bile gelmedi. Kuvvetli bir misina ve dip sırtısı imkanım olsa onu deneyecektim ama maalesef.
Bir de demek ki derinde avlanırken, orta suya canlı balıklı kuvvetli bir bırakma olta salınabilir. Nasıl olur, işler mi bilmem.
Sığacık tarafında olan tecrübeli arkadaşların hünerlerine bırakıyorum. :)

Sevgili Alp, aynen düşündüğün gibi bırakma yapabilirsin, yem olarak kalamar veya canlı balık kullanabilirsin. Tekneden avınızı yaparken salmaları en az 500 metre ötenize bırakın, sevgilerimle

Balikci Alp
10-02-2011, 19:47
Sevgili Salih, fırsat bulduğun güzel bir gün seninle Sığacık turu yapalım, malum İzmir körfezinde derinlik bu kadara ulaşmıyor.
Süleyman Abi, çok uzun zamandır görüşemiyoruz. Güzel çayını özledim valla. En kısa zamanda ya sende ya bende keyif yapalım.
Raif Abi, tekne ile ilgili güzel sözlerin için teşekkürler. Mütevazi bir tekne abi, tek iyi tarafı yeni olması :) Fırsat bulduğumda birisine çektirteceğim fotoyu senin için
Sevgili Necati, daha senin elindeki paşalara ulaşamadık burada, bende senin fotograflarına imrenerek bakıyorum.
Halim abi, jigging konusuna daha cesaret edemedim. Tabi nasıl yapıldığını bilmemem, bir de Sığacık tarafından derinlerde güzel kayalık bir alan bulamamış olmamın bunda etkisi çok.
Erol abi, en uygun zamanda bu taktiği deneyeceğim.
Herkese güzel geri dönüşler için teşekkürler, Daha güzelleri sizlere nasip olsun.

adonis
10-02-2011, 22:37
kesatlık, o' gün size uğramamış bereketli olsun.. :helal:

daywalker3535
11-02-2011, 22:37
öncelikle tebrik ederim güzel av olmuş.dediğin gibi ben tekneyle ne zaman çıksam yanımda büyük boy kasnaga sarılı 2 mm'lik kalınlıkta ve 100 metrelik naylon örgü ip bırakırım orta suya yakaldıgım balıgın sırtından takarım büyük mercan ignesini(iğneyle kalın fırdöndü arası 30 cm ve bakır tel sarılı ipe.telin bir ucu fırdöndüde diger ucu iğnenin sapında)atarım suya bakarsın orkinos palazı gelir umuduyla.unutmadan fırdöndünün üzerinde iki tane 75 gr'lık kurşun var.balık daire çizip dursun diye.herkese rastgele.

Taygun KOCABIYIK
14-02-2011, 08:39
Alp abi bizim buralardan tekneyi alıp götüreli çok oldu sonunda arzu ettiğin gibi bir av yapmışsın çok sevindim :)
Tebrik ediyorum inşallah kılıç balığı ile çekildiğin fotoğrafları yakın zamanda görürüz...

Balikci Alp
15-02-2011, 19:20
Taygun Urla'mız çok güzel ama bu güzelliğe yaraşır bir marinayı da hak ediyor. Sığacık'ta süper bir marina var, Urla iskele ile fiyatı aynı gibi.. Tabi herşeyden önemlisi korunaklı. Benim tekne iskele'de açıktaydı, tansaş'ın arkasında duruyordu. oradaki iskeleyi yıktılar biliyorsun, bir gün bir gittim, açıkta bir direğe bağlı öylece duruyor.
Ama ben olaya şöyle bakıyorum, benim Urla iskelede sizler sayesinde teknelerim var, sizlerinde sığacık'ta. Sevgiyle kal kardeşim

izmir3535
17-02-2011, 12:49
çok güzel eğlenceli bir av olduğu resimlerden anlaşılıyor, tebrikler

Taygun KOCABIYIK
17-02-2011, 13:58
Taygun Urla'mız çok güzel ama bu güzelliğe yaraşır bir marinayı da hak ediyor. Sığacık'ta süper bir marina var, Urla iskele ile fiyatı aynı gibi.. Tabi herşeyden önemlisi korunaklı. Benim tekne iskele'de açıktaydı, tansaş'ın arkasında duruyordu. oradaki iskeleyi yıktılar biliyorsun, bir gün bir gittim, açıkta bir direğe bağlı öylece duruyor.
Ama ben olaya şöyle bakıyorum, benim Urla iskelede sizler sayesinde teknelerim var, sizlerinde sığacık'ta. Sevgiyle kal kardeşim

Haklısın abi limanlarımız maalesef tam korunaklı değil, sıkış tepiş tekneler alt alta üst üste hava estiğinde birbirine giriyor hepsi.
Güzel sözlerine katılıyorum abi her zaman başımızın üzerinde yerin var canın buraları çektiğinde bir telefon edip ben geliyorum demen yeterlidir.