Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : Rıdvan ve Onur

Bornovalı
23-02-2011, 16:54
Selam sevgili dostlar,
işlerimin yoğunlaşmasından kısa bir süre önce fırsatını bulup sevgili Hakan abimin teknesiyle Çeşme adaları civarında sevgili kardeşim Onurla birlikte yaptığımız bu güzel avdan iki kareyi sizlerle paylaşmak istedim.
Kusuruma bakmayın fazla resmim yok şansızlık onurunda benimde şarjımız bitti ancak bu iki kareyi alabildik.
malesef şansızlıklarla başlayan bir av oldu ama sonu mutlu bitti.
ilk başta teknemizin aküsünün bitik olması,gece yarısı yedek akü arayışlarımız,ardından teknemizi basmış olan yağmur sularını temizlememiz ava çıkmadan baya bir efor sarfetmemize neden oldu.
Hakan abime verilen yeni kerterize vardığımızda gece yarısını geçmişti ve aşağıda hiç kimseler yoktu.
yerimizi değiştirelim dediğimdeyse Hakan abim ''Rıdvancım bu yeri tarif eden arkadaş ne olursa olsun sabredin meyvesini alırsınız '' demiş.
ancak sabahın ilk ışıklarıyla birlikte benim sabrım tükendi ve motoru çalıştırmadan 75 m. derinde olan çapayı yerden bir 7 metre askıya aldım ve tekneyi akıntıya braktım.
bir yandanda akıntı istikametine doğru oltamı atarak dibi yokluyorum.
eski yerimizden yaklaşık 100m. akmıştık'ki sağlam bir vuruş aldım.dernlik gene 74 -75 metreydi ve hemen çapayı saldım.sonuç, 100 metre ilerde resimlerdeki manzara oldu.:)
bizler bu güzellikleri çekerken bir grup yunus yakınımızdan geçerek bu güzel sabahı atlayışlarıyla süslediler.
işte şarjımızın bitmesine en çok o anda üzüldüm.
bu avdan sonra kendime güzel bir fotoğraf makinası aldım inşallah birdahaki avımız daha renkli olacak.
hepinize rasgelsin.

Resimleri yüklerken anlam vermediğim bir sorun yaşadım bu yüzden linklerini ekliyorum dostlar kusuruma bakmayın lütfen.

resimleri görmek için aşağıdaki linkleri tıklayın.

[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

ali rıza acar
23-02-2011, 17:03
Rıdvan kardeşim güzel bir av geçirdiğiniz belli. Ancak fotoları göremiyorum. Benden mi yoksa yüklemedemi bir hata var. İstersen bir daha dene derim. Selamlar.

Bornovalı
23-02-2011, 17:05
Rıdvan kardeşim güzel bir av geçirdiğiniz belli. Ancak fotoları göremiyorum. Benden mi yoksa yüklemedemi bir hata var. İstersen bir daha dene derim. Selamlar.

Teşekkürler Ali Rıza abi bende resimleri yüklüyordum sizin mesajınızı gördüm.

serhatengin
23-02-2011, 18:31
güzel bir av olmuş tebrikler daha irilerine rastgelsin

Raif Yelkenci
23-02-2011, 18:59
Güzel balıklar kutlarım paylaşım için teşekkürler.

izmir3535
23-02-2011, 19:20
tebrikler rıdvan abi bereketli bir av olmuş

Balikci Alp
23-02-2011, 20:50
Sevgili Rıdvan,
avınız bereketli geçmiş, daha iyilerini dilerim
Bazen dediğin gibi 100 mt çok şey ifade ediyor.
Rastgelsin :)

ibrahimz35
23-02-2011, 20:57
Rıdvan, güzel bir av olmuş.
Gözüme bir kaç küçük mercan çarptı, keşke onları geri salsaydınız.
Diğer balıklar maşallah çok güzel, özellikle mercanlar.
Bu arada yeni makinan hayırlı olsun.
Birdaki sefere bol bol resimler bekliyoruz.

Necati ARAT
24-02-2011, 08:29
Rıdvan abi üzun bir aradan sonra av başlangıcındaki aksilikler sizleri yıldırmamış ki denize açılıp olta atma fırsatı bulmuşsunuz..
Güneşin doğumundan itibarende yeni kerterizinizde nasiplerinizi almaya başlamışsınız ..
ancak şunu belirtmeden geçemiyeceğim İbrahim abimin dediği gibi Resimdeki balıklar arasında küçük mercanlar hatta Sirküler dışı (21 cm'den küçük) Karagözler var.. Bunları almayıp yaşam alanlarına iade etseymişsiniz dahada hoş olacakmış ..
Neyse umrım dahasonraki avlarınızda daha duyarlı davranırsınız..

Keyfiniz bol livarlarınızıdolu olsun..
Emeklerinize sağılık Paylaşım için teşekkürler

Kamil ESEN
24-02-2011, 09:15
Tebrikler,güzel bir av olmuş .Karagözler boy boy maşallah.Rastgelsin..

emay35
24-02-2011, 10:20
çok güzel bir av olmuş tebrikler daha güzel avlar dileklerimle rastgele

Hasan BALIKÇI
24-02-2011, 16:28
rıdvan biladerim.:)
işlerinin yoğunluğunu bildiğim için fırsat bulup böyle güzel bir paylaşımı bizlere sunduğun için sonsuz teşekkürler.:helal::helal::helal:

hele sen şu işlerini bir ayarla şöyle PAŞA TEAM adına ve namına yakışır bir av yapalım.biliyorsun seninle av yapmak bana büyük mutluluk verecektir.;)
böyle güzel avlarda buluşmak dileklerimle :)

kaptankarabulut
24-02-2011, 17:10
Rıdvan'cım paylaşım için teşekkürler,zaten balığa giderken böyle ufak tefek olumsuzluklar olmasa o işin tadı olmaz.Bu gibi olumsuzluklar bu işin tuzu biberi oluyor.Yeni makinan hayırlı uğurlu olsun.Umarım bir dahaki avlarında bol resimli paylaşımların olur..

Bornovalı
24-02-2011, 19:57
güzel bir av olmuş tebrikler daha irilerine rastgelsin

sağolasın serhat kardeş eksik olma.

Bornovalı
24-02-2011, 19:58
Güzel balıklar kutlarım paylaşım için teşekkürler.

ben teşekkür ederim Raif abi sağolasın.

Bornovalı
24-02-2011, 19:59
tebrikler rıdvan abi bereketli bir av olmuş

teşekkür ederim kardeşim darısı başınıza...

Bornovalı
24-02-2011, 20:04
Sevgili Rıdvan,
avınız bereketli geçmiş, daha iyilerini dilerim
Bazen dediğin gibi 100 mt çok şey ifade ediyor.
Rastgelsin :)

Alp kardeş insanın aklı almıyor ama ben bu olaya daha yakın mesafelerdede şahit oldum.. zaten aklımız alsaydı tadıda kalmazdı değilmi.:)
umarım sizede daha iyileri ve irileri rasgelir.

Bornovalı
24-02-2011, 20:15
Rıdvan, güzel bir av olmuş.
Gözüme bir kaç küçük mercan çarptı, keşke onları geri salsaydınız.
Diğer balıklar maşallah çok güzel, özellikle mercanlar.
Bu arada yeni makinan hayırlı olsun.
Birdaki sefere bol bol resimler bekliyoruz.

sağolasın Mehmet hocam eksik olma.
küçük balıkları salma konusuna gelince,,,, bunun için hepinizden özür dilerim.
açık konuşmak gerekirse küçük olan bir kaç balık yaşıyacak drumda değildi bu yüzden geri salmadık....
diğer balıklara gelince..... bu aslında söylenecek şey değil fakat yanlış tanınmak istemem. (((( yakalanan tüm balıklar yardıma ihtiyacı olan iki aileye paylaştırıldı ve biz bunu daha önceden kararlaştırmıştık....))))

belki hafifletici sebep olarak görmeyebilirsiniz ama biz bu balıkları yakalarken mutlu edeceğimiz insanlardan başka birşey düşünmemiştik.

buyüzden hepinizin affına sığınıyoruz Mehmetçim.

Bornovalı
24-02-2011, 20:20
Rıdvan abi üzun bir aradan sonra av başlangıcındaki aksilikler sizleri yıldırmamış ki denize açılıp olta atma fırsatı bulmuşsunuz..
Güneşin doğumundan itibarende yeni kerterizinizde nasiplerinizi almaya başlamışsınız ..
ancak şunu belirtmeden geçemiyeceğim İbrahim abimin dediği gibi Resimdeki balıklar arasında küçük mercanlar hatta Sirküler dışı (21 cm'den küçük) Karagözler var.. Bunları almayıp yaşam alanlarına iade etseymişsiniz dahada hoş olacakmış ..
Neyse umrım dahasonraki avlarınızda daha duyarlı davranırsınız..

Keyfiniz bol livarlarınızıdolu olsun..
Emeklerinize sağılık Paylaşım için teşekkürler

Öncelikle duyarlı hareketin ve uyarın için teşekkürler Necati Hocam,
Mehmet hocama yaptığım açıklamayı okumuşsundur umarım...
tekrar tekrar özür dilerim.
daha irilerinin sizlere rasgelmesini dilerim...

Bornovalı
24-02-2011, 20:22
Tebrikler,güzel bir av olmuş .Karagözler boy boy maşallah.Rastgelsin..

sağolasın Kamil abicim eksik olma...

Halil İplikçi
24-02-2011, 20:26
avın ve bereketin daim olsun Rıdvan kardeşim

Bornovalı
24-02-2011, 20:29
rıdvan biladerim.:)
işlerinin yoğunluğunu bildiğim için fırsat bulup böyle güzel bir paylaşımı bizlere sunduğun için sonsuz teşekkürler.:helal::helal::helal:

hele sen şu işlerini bir ayarla şöyle PAŞA TEAM adına ve namına yakışır bir av yapalım.biliyorsun seninle av yapmak bana büyük mutluluk verecektir.;)
böyle güzel avlarda buluşmak dileklerimle :)

Ustacım inan en büyük hayalim budur.
işlerin biteceği falan yok baksana, geçen sezondan beridir bir ava gitmek nasip olmadı....ama sağlık olsun gönüller bir olsun önemli olan budur bence...
En kısa sürede görüşmek umuduyla ustacım...
Saygılarımla...

Bornovalı
24-02-2011, 20:30
avın ve bereketin daim olsun Rıdvan kardeşim

Sağolasın Hüsnü abicim eksik olma çok teşekkür ederim...

Bornovalı
24-02-2011, 20:32
Rıdvan'cım paylaşım için teşekkürler,zaten balığa giderken böyle ufak tefek olumsuzluklar olmasa o işin tadı olmaz.Bu gibi olumsuzluklar bu işin tuzu biberi oluyor.Yeni makinan hayırlı uğurlu olsun.Umarım bir dahaki avlarında bol resimli paylaşımların olur..

Çok teşekkürler ustacım aynen sana katılıyorum..bu tür olumsuzluklar maceraya renk katıyor..
Saygılarımla abicim..

Bornovalı
24-02-2011, 20:47
Değerli arkadaşlar,
hazır konusu açılmışken sizlere anlatmak istediğim bir konu var....

Benim Yunanistanda yaşayan çok sevdiğim bir arkadaşım var ismi Sinan , belki kendisini forumlardan tanıyanlarınız vardır...
kendisi son derece usta bir avcı ve çokta iyi ve kaliteli surf kamışı imalatçısıdır...

Arkadaşım sinan geçtiğimiz yıl yaptıkları bir avı paylaşmıştı,anlatımının sonunda da ''YAKALAN BALIKLARIN TAMAMI KİMSESİZLER YURDUNDA YAŞAYAN ÇOCUKLARA BAĞIŞLANMIŞTIR'' diye bir not vardı....
tabi bu not benim yazdığım gibi koca harflerle değilde normal bir yazı ile yazılmıştı....
geçen yıl bir kampanya başlatmıştım ''aynı etkinliği burda yapmak istedim'' ama malesef ne bağışlayanı bulabildim nede kendim bağışlayacak kadarçok balık tutup bunu yapabildim.

Onur kardeşimle birlikte yaptığımız bu avın öncesinde bunu yapacağımıza dair sözleştik ama herhangibir kurum değil ihtiyaç sahibi ailelere....

Hazır konusu açılmışken sizleride bu mutluluğa davet etmek istiyorum.... İnanın yemesi ziyafeti nekadar hoş ise,yaşattığı mutlulukta en azından okadar oluyor....

Saygı ve sevgilerimle esen kalın gönül dostları...

Hasan BALIKÇI
24-02-2011, 23:07
Değerli arkadaşlar,

Benim Yunanistanda yaşayan çok sevdiğim bir arkadaşım var ismi Sinan , belki kendisini forumlardan tanıyanlarınız vardır...
kendisi son derece usta bir avcı ve çokta iyi ve kaliteli surf kamışı imalatçısıdır...

Arkadaşım sinan geçtiğimiz yıl yaptıkları bir avı paylaşmıştı,anlatımının sonunda da ''YAKALAN BALIKLARIN TAMAMI KİMSESİZLER YURDUNDA YAŞAYAN ÇOCUKLARA BAĞIŞLANMIŞTIR'' diye bir not vardı....
tabi bu not benim yazdığım gibi koca harflerle değilde normal bir yazı ile yazılmıştı....
geçen yıl bir kampanya başlatmıştım ''aynı etkinliği burda yapmak istedim'' ama malesef ne bağışlayanı bulabildim nede kendim bağışlayacak kadarçok balık tutup bunu yapabildim.

Onur kardeşimle birlikte yaptığımız bu avın öncesinde bunu yapacağımıza dair sözleştik ama herhangibir kurum değil ihtiyaç sahibi ailelere....

Hazır konusu açılmışken sizleride bu mutluluğa davet etmek istiyorum.... İnanın yemesi ziyafeti nekadar hoş ise,yaşattığı mutlulukta en azından okadar oluyor....

aslında çok iyi bir konu :helal::helal:

bunu iki kişi ile belki gerçekleştirmek mümkün olmayabilir ama sadece bu amaç için güzel bir organizasyon düzenlenebilir ;)ama kısır bi zamanda deyil tabi balığın en çok olduğu zamanı seçersek hem daha çok katılım hem daha bereketli hemde çok kişiyi sevindirebiliriz.;)

rıdvan biladerim ben kendi adıma böyle bir etkinliğe seve seve varım :)

Bornovalı
25-02-2011, 09:08
aslında çok iyi bir konu :helal::helal:

bunu iki kişi ile belki gerçekleştirmek mümkün olmayabilir ama sadece bu amaç için güzel bir organizasyon düzenlenebilir ;)ama kısır bi zamanda deyil tabi balığın en çok olduğu zamanı seçersek hem daha çok katılım hem daha bereketli hemde çok kişiyi sevindirebiliriz.;)

rıdvan biladerim ben kendi adıma böyle bir etkinliğe seve seve varım :)

Senin destekliyeceğini adım gibi biliyordum ustacım bunun için teşekkür ederim.
Dediğin çok doğru,aslında bu konuyu ele alırken bende organizasyon ile mümkün olacağını düşünmüştüm ve bu şekilde bir duyru yayınlamıştım,ama malesef olmadı olmadı.
inşallah senin gibi değerli üstaların varlığı ve önderliği ile bu mutluluğu hep birlikte yaşarız Hasan abicim.
saygılarımla...

gonencsenkal
25-02-2011, 14:40
Değerli arkadaşlar,

Böyle bir organizasyona bizden de tam destek...:)
Bu arada güzel balıklar almışsınız bu balıksızlıkta gözümüz gönlümüz şenlendi daha irilerinin denk gelmesi dileklerimle..

Bornovalı
25-02-2011, 16:26
Böyle bir organizasyona bizden de tam destek...:)
Bu arada güzel balıklar almışsınız bu balıksızlıkta gözümüz gönlümüz şenlendi daha irilerinin denk gelmesi dileklerimle..

Teşekkür ederim Gönenç hocam inşallah daha iyilerini ve irilerini sizlerde yakalarsınız...

Ayrıca desteğiniz için çok teşekkür ederim...
Organizasyon yapmak güzeldir tabi,hele birde mutluluk verici bir amaç için bir araya gelirsek daha bir güzel olacağı kanısındayım...
Umarım bu şekilde bir etkinlik gerçekleştirip örnek oluruz...

serhatengin
25-02-2011, 20:13
kuzenim gibi bende desteğim böyle bir organizasyonda seve seve bulunur vebu mutluluğu yaşarım saygılarımla

Bornovalı
27-02-2011, 00:06
kuzenim gibi bende desteğim böyle bir organizasyonda seve seve bulunur vebu mutluluğu yaşarım saygılarımla

teşekkürler Serhat kardeş sizlerin sayesınde umarım ortaya güzel birşeyler çıkartabiliriz.

ovunc
28-02-2011, 09:56
Bir sürü sorundan yılmadan sonra böyle resimler görmek süper , çok güzel bir av olmuş hemde çeşitli herzaman büyüklerine rastgelmen dileği ile:)

Bornovalı
28-02-2011, 10:53
Bir sürü sorundan yılmadan sonra böyle resimler görmek süper , çok güzel bir av olmuş hemde çeşitli herzaman büyüklerine rastgelmen dileği ile:)

Sağolasın Övünç kardeşim aynı güzel dileklerle teşekkür ederim.

Yağız DEMİR
28-02-2011, 13:46
güzel ve bereketli bir av oldugu her halinden belli daha bereketli avlar dileğiyle.
paylaşım için tesekkurler

Bornovalı
28-02-2011, 14:55
güzel ve bereketli bir av oldugu her halinden belli daha bereketli avlar dileğiyle.
paylaşım için tesekkurler

Sağolasın Yağız kardeş eksik olma...
sizlerden işlerimin yoğunluğundan dolayı istemeden uzak kaldım inşallah sezon açıldığında hep birlikte bu güzellikleri yaşarız.

kıral kaptan
28-02-2011, 18:51
bereketli av böyle olur inşallah sonraki avlar dahada güzel olur paylaşım için teşekürler

Bornovalı
01-03-2011, 11:09
bereketli av böyle olur inşallah sonraki avlar dahada güzel olur paylaşım için teşekürler

Teşekkürler Mehmet abi, umarım dilediklerinden daha güzelleri sizlere nasip olur.