PDA

Tüm Versiyonu Göster : Eski Foça'da meteo.linklerinin azizliği

ali rıza acar
03-03-2011, 12:27
Salı akşamı saat 18.oo civarı Apt. komşum Yılmaz geldi ve "yarın şu Eski Foçanın havasına bir bak dedi." Windguru tüm gün boyunca 13-15 Km (3 Bfr.) saat 17.oo den sonrası için 23 Km. ve üstü,Devlet Meteoroloji de Foça için 19 Km. veriyor idi.
Yılmaz " Bu havada gidilir dedi":helal: ve Sabah 06.oo Ben (59) Yılmaz (62) ve abisi Yavuz (65) GENÇ lerden kurulu ekip Eski Foçaya yola çıktık.
Yemler Yavuz abi tarafından alınmıştı (Mamun, Sülünes ve Sübye) ve saat 07.oo de Yavuz abinin 6.7o lik Balıkçı kayığı ile Hayırsıza doğru yollandık.
Rüzgar limandan çıkarken 3 Bfr. idi İng.burnunu geçtik Kuzey den 4 Bfr civarında vurmaya başladı. Hayırsız da demiri attık. Dalga boyu 1-1,5 Mt. havada 5 Bf. Saat 09.oo ve sonrası Rüzgar Sağnaklarda 7 Bfr u buluyor, dalga da 2 Mt. geçiyor. İğnelere Yem bile takamıyoruz. Dalga bazen tekne nin burnundan aşıyor doğru içeriye. Birde devamlı demir tarıyoruz. Ama gençiz ya kimse:deli: dönelim demiyor. Saat 14.oo e kadar böyle devam. En nihayet Yavuz abi "hadi içeri harabelere gidelim diyor ve Zar zor demir alıyoruz(Irgat biziz.) Rüzgar pupadan içeri girdik ve Harabelerde demir attık Rüzgar burada 4-4.5 Bfr. ama dalga çok az. 1 saat daha avlandık ve Saat 15.3o da eve hareket ettik.
Bizim şansımıza mı nedir meteoroloji linklerinin kurbanı olduk ve linklerin hatırlarını sorduk.:soru:
Avladığımız balıklar mı; Toplam sayısı 10 u geçmeyen Gupes, bir o kadar İzmarit ile tamamı denize iade edilen mercan yavrusu ile isparoz.
Tam bir rezalet yani anlıyacağınız. Sadece dayak yemeye gitmişiz. Bari karşılığını alabilseydik.:hıııı:
Şu anda her tarafım et kesiği ve tüm eklemlerim ağrıyor.
Kalın sağlıcakla.

ali rıza acar
03-03-2011, 12:38
Bu yazımdan biraz sonra Halil kardeşim aradı. Daha önce kararlaştırdığımız, Pazar günü Urlada balık avı için teyid istedi.
Bu yazımdan hemen sonra Hava durumu için derhal Windguru ve D.M.İ. na girip Pazar'ın rüzgar ve deniz durumunu öğreneceğim!!!

izmir3535
03-03-2011, 12:53
geçmiş olsun ali abi hepimizin hava durumu azizliği oluyor, buda size bir anı olarak kalıcak en azından hatırlarda:) size bişey olmadıya önemli olan o

Hasan BALIKÇI
03-03-2011, 15:32
ali rıza abi geçmiş olsunmu desem yoksa güzel bir anımı olmuş desem bilemiyorum.:)ama sonuçta şu an buradasın ve yazıyorsun güzel bir yorgunluk olmuş :Drahat uyumuşsundur.:D
abi sağlık olsun diyorum inşallah birdaha havanın azizliğine uğramaz gönlünce güzel avlar yaparsın.:)
bazen hepimizin başına böyle olaylar gelir abi :)

Halil İplikçi
03-03-2011, 16:33
öncelikle geçmiş olsun aman abim kendine iyi bak daha çok balığa çıkacağız
senle.. hem sonra Hasan üstad karadan kilo üstü çipura pardon paşa yakalamayı öğretcek bize:D:D:D o akşam manisada konuştuk
pazara kadar o et kırıkların iyi olur inşaalah hem k.karabulut tecrübelidir bize o durumu yaşatmaz evvelallah:helal: balık olsa da olur maksat tanışmak ve muhabbet
bugün senle konuştuktan sonra muhabbetçi Önder çayımı içmeğe geldi tanıştık
fevkelade efendi ve balık konusunda dolu bir arkadaş sağolsun:)
biraz fazla yazdım kusura bakmayın

muhabbetci
03-03-2011, 17:49
Halil abi benim için yazdıkların için teşekkürler,bende sizleri tanıdığım için mutluyum,ve tüm dostları şahsen tanımak istiyorum.
Ali abi sanada geçmiş olsun,ben D.M.İ NE KESİNLİKLE GÜVENMİYORUM..Çandarlıda fırtına olsa bile kuzey rüzgarlarında hem korunaklı oluyor hemde balık çıkıyor,hava durumunda kuzey-kuzey doğu belirtiyor, doğudan direk kafaya,kuzey-kuzey batı diyor,batıdan kafaya,daha nediyim abi.üstüne balıkta çıkmıyor.
Pazara yağmur var diyorlar. :) :)

izmir3535
03-03-2011, 18:55
önder abi bende birkaç kez çandarlıda ava çıktım sahile yakın yerlerde dalga çok az oluyo ilerlerde genellikle adaya yakınlaştıkca dalga boyu büyüyor bana hep öğle geldi, balık durumu şu anda nasıl abi çandarlıda

muhabbetci
03-03-2011, 19:49
önder abi bende birkaç kez çandarlıda ava çıktım sahile yakın yerlerde dalga çok az oluyo ilerlerde genellikle adaya yakınlaştıkca dalga boyu büyüyor bana hep öğle geldi, balık durumu şu anda nasıl abi çandarlıda

Merhaba,isim yazmadığın için hitapta zorlandım,çekinme adını yazmaya,kimseye söylemem valla.
Balığa gelince, 1,5 aydır dişe dokunur balık çıkmıyor Çandarlıda.Bu aylarda ben boş dönmezdim,bunu depremlere bağlıyorum.Urla-çandarlı-dikili-foça yokladığım yerler,ama nafile olmayınca olmuyor.Kendinize iyi bakın.

Necati ARAT
04-03-2011, 08:32
Salı akşamı saat 18.oo civarı Apt. komşum Yılmaz geldi ve "yarın şu Eski Foçanın havasına bir bak dedi." Windguru tüm gün boyunca 13-15 Km (3 Bfr.) saat 17.oo den sonrası için 23 Km. ve üstü,Devlet Meteoroloji de Foça için 19 Km. veriyor idi.
Yılmaz " Bu havada gidilir dedi":helal: ve Sabah 06.oo Ben (59) Yılmaz (62) ve abisi Yavuz (65) GENÇ lerden kurulu ekip Eski Foçaya yola çıktık.
Yemler Yavuz abi tarafından alınmıştı (Mamun, Sülünes ve Sübye) ve saat 07.oo de Yavuz abinin 6.7o lik Balıkçı kayığı ile Hayırsıza doğru yollandık.
Rüzgar limandan çıkarken 3 Bfr. idi İng.burnunu geçtik Kuzey den 4 Bfr civarında vurmaya başladı. Hayırsız da demiri attık. Dalga boyu 1-1,5 Mt. havada 5 Bf. Saat 09.oo ve sonrası Rüzgar Sağnaklarda 7 Bfr u buluyor, dalga da 2 Mt. geçiyor. İğnelere Yem bile takamıyoruz. Dalga bazen tekne nin burnundan aşıyor doğru içeriye. Birde devamlı demir tarıyoruz. Ama gençiz ya kimse:deli: dönelim demiyor. Saat 14.oo e kadar böyle devam. En nihayet Yavuz abi "hadi içeri harabelere gidelim diyor ve Zar zor demir alıyoruz(Irgat biziz.) Rüzgar pupadan içeri girdik ve Harabelerde demir attık Rüzgar burada 4-4.5 Bfr. ama dalga çok az. 1 saat daha avlandık ve Saat 15.3o da eve hareket ettik.
Bizim şansımıza mı nedir meteoroloji linklerinin kurbanı olduk ve linklerin hatırlarını sorduk.:soru:
Avladığımız balıklar mı; Toplam sayısı 10 u geçmeyen Gupes, bir o kadar İzmarit ile tamamı denize iade edilen mercan yavrusu ile isparoz.
Tam bir rezalet yani anlıyacağınız. Sadece dayak yemeye gitmişiz. Bari karşılığını alabilseydik.:hıııı:
Şu anda her tarafım et kesiği ve tüm eklemlerim ağrıyor.
Kalın sağlıcakla.

Alirıza abim aman geçmiş olsun..
Bir çok kez bizlerde bu sitelerin acizliğine uğrayabiliyoruz..
Ancak kıyı avcısı olduğumuzdan en kötü ihtimal arabalara girip havanın durmasını bekliyoruz ama denezen ortası bambaşka ..
Deniz bu "denizle şakada olmaz" bilirsin..
Allahtan sizler genç bir ekipsinizde Kurtarmışsınız..
Ya biraz Yaşlı olsaydınız o zaman ne olacaktı???

Şaka bir yana Sağ salim kıyıya ulaşmışsınız ya sorun yok..
Bu da hafızada güzel bir yer etmiştir..
Allah Tekrarını yaşatmasın..

ali rıza acar
04-03-2011, 09:06
Arkadaşlar, hepiniz sağ olun. Bu av bende güzel biranı olarak kalacak. Ancaaak, bazı arkadaşlar GENÇLİĞİMİZ i gırgıra almış. 60-65 yaş arası GENÇ değil mi? Yoksa bizemi öyle geliyor!!!

kaptankarabulut
04-03-2011, 09:40
Ali Rıza abim öncelikle hepinize geçmiş olsun.Ben hiç bir zaman metorolojinin tahminiyle denize çıkmam.Windguru büyük çoğunlukla bire bir tutturuyor ama zaman zaman orası bile yanılıyor.Gerek bizim buradan gerekse foça taraflarında güneye bakan koylar hariç,kuzey rüzgarlarında 15, 17 km üzeri sakıncalı..

Pazar günü güzel bir hava veriyor şimdilik.Hafif yağmur gösteriyor ama bizi üzmez.Umarım güzel bir gün geçiririz hep birlikte..
Bakın demedi demeyin ilk balığı tutan çayları yaparrr..:D :D :D :D :D

muhabbetci
04-03-2011, 10:28
Süleyman abi,ilk balık güzel çıkarsa oraya çay fabrikası kurarız valla :)

Necati ARAT
04-03-2011, 12:50
Pazar günü güzel bir hava veriyor şimdilik.Hafif yağmur gösteriyor ama bizi üzmez.Umarım güzel bir gün geçiririz hep birlikte..
Bakın demedi demeyin ilk balığı tutan çayları yaparrr..:D :D :D :D :D

Süleyman Abi daha erken olabilir..

Bence SAĞNAK OLACAK PAZAR GÜNÜ hatta Pazartesiye bile sarkabilir Bilginize..

Raif Yelkenci
04-03-2011, 18:26
Abi sağlık olsun bir başka bahara inşallah insan sağlıklı olduğu sürece denize çıkabilır bence yaşın hiç önemi yok kafana takma abi.

ali rıza acar
04-03-2011, 18:57
Raifcim güzel düşüncen için sağol. İnsan kendini hissettiği yaştadır zaten değil mi?

trakonya55
04-03-2011, 20:07
Gelmiş geçmiş olsun A.Rıza bey.Her ava çıkacağımda hava tahmini veren üç ayrı siteye baksamda arada bir olumsuzluklar yaşamıyorda değilim,allahtan tekneniz iyiymiş.Pazar günü için bol şanslar.Rastgele.

Anıl ÜNALAN
04-03-2011, 21:37
Geçmiş olsun Ali rıza abi. Meteoroloji bu aralar tahminlerini doğru yapamıyor desek yeri var çünkü mevsimlerin değişimleri havanın kararsız ve ani esişine sebebiyet verebiliyor. Yüksek esen havalarda aslında balık daha hareketli olur balığın olmaması daha üzücü bi olay aslında. Bizim buralarda en azından öyle rüzgar estiğinde livarlar dolu şekilde çapa kaldırılır :)
Sağlığına dikkat et abi.
Görüşmek üzere.

izmirli erdal
05-03-2011, 11:22
Tebrikler,yinede güzel deniz havasını içinize çekmişsiniz,pazar günü için başarılar dilerim,livarınız hep dolu olsun......:helal:

er35han
05-03-2011, 14:39
geçmiş olsun ali rıza abi, tatsız olaylar yaşanmadan kıyıya varmışsınız ya buna da şükür.:) bu tür durumlarda tek tesellim, havanın bozduğu veya balığın kestiği ana kadar yaşadığım o tatlı heyecan oluyor.sonuçta balığa gideceğim dediğim andan,hüsran dahi olsa son ana kadar yaşadığım her dakika,o günün,o haftanın hatta o ayın monotonluğuna atılmış bir çelme gibi geliyor.
saygılarımla.

Raif Yelkenci
05-03-2011, 18:59
Aynen öyle Ali Rıza abicim.

Taygun KOCABIYIK
07-03-2011, 07:58
Ali Rıza abim maalesef böyle durumlar oluyor, birde hava raporları kötü olduğu günler rüzgarsız olduğu zaman ne kadar sinir oluyor insan bir bilsen :(
Yinede bir anı olmuştur, ders olmuştur, muhakkak birşeyler olmuştur yani :)