Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : Jig avları için küçük bir uyarı

erkepli
11-03-2011, 09:19
Merhaba arkadaşlar son yaptıgım jig avlarından sonra sizlerin bana yönelttiğiniz sorulara toplu şekilde yanıt vermeye çalışacagım, arkadaşlar jig e olan ilgi yükseldikce ithalatcı firmalarında agızlarının suyu akmaya başladı sonuç olarak alakalı alakasız ürünleri piyasalara sürmekten çekinmiyorlar.Bu nedenle ortamda çok yüksek oranda bilgi kirliliği oluşuyor,ellerine yıgılmış ürünleri eritmek adına jigging teknigiyle ilgisi olmayan ürünleri piyasaya sürüyorlar.Bunu yaparkende 3-5 aydır jig kullanan insanları profösör gibi adledip olur olmaz ahkam kesmelerine meydan hazırlıyorlar.
Ticari ahlakın sorgulanması gerektiğine inandıgım piyasada malesef perakende satışlarda sorumsuzluk zincirine eklendiği zaman tüketicinin vay haline,işte bu yüzden bir avbaii olarak en azından site arkadaşlarımın magdur olmamaları için bir kaç önemli konuyu paylaşmak istedim.
1-Jig makinalarının kolları normal makinalar gibi geri dönmez,kolu sarma yönünde ileri çevirerek monte olur.Aksi takdirde geri dönen makinalar jig makinası degildir içlerindeki dişlilr jig e uygun degildir.
2-Jig kamışlarında Lb diye yazar örnegin 10Lb der yani 3.44kg mın karşılıgıdır,alırken kamışınızın gücünü bilerek almanızda fayda var.
3-Kullanacagınız ip mutlaka 8 kat örgü olmalı,mümkün olan en ince ama güçlü, yani0.40mm ipinizin en az 35 kg çekeri 0lmalı.Atmasyon çeker yazılarına fazla itibar etmeyin.
4-jig le ip arasında kullandıgımız şoklama dediğimiz misinanız kesinlikle kaliteli olamalı ve düğüm jig düğümü atılmalıdır yoksa sonu hüsran dır.
5-Genellikle jiglerin üzerinde bulunan iğneler süsten ibaret olupağız genişliği kesinlikle jigden geniş olmalı.
6-Mümkün olduüu kadar jiglerin bir yanında fosforlu olmalı.İki igne kesin avantaj unutmayalım.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar ürünler için marka yazmadım reklam olmasın diye.Ama kalite olarak şu anda bulunduğu noktayı haketmeyen birçok ürün piyasada cirit atıyor.Marka olarak sorularınız olursa özelden yazarsanız cevaplamak benim için zevk olacak.Hepinize sevdiklerinizle beraber mutlu saglıklı günler dilerim.

NOT;Jigde malzemede zayıf halka ne ise zincir ordan kopacaktır.

ibrahimz35
11-03-2011, 09:53
Yerinde ve çok güzel bir açıklama olmuş.
Bilgiler için çok teşekkür ederiz.

izmir3535
11-03-2011, 10:09
remzi abi bilgilendirdiğin için çok sağol

Bornovalı
11-03-2011, 10:52
bu güzel ve aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler ustacım.

ali rıza acar
11-03-2011, 10:58
Jig hiç bilmediğim bir konu, ama verdiğiniz bilgileri merakla okudum. İlgilenen arkadaşların kesin yararlanacağı açıklamalarda bulunmuşsunuz.
Emeğiniz ve paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

muhabbetci
11-03-2011, 11:38
Sağolasın üstad,yakın zamanda malzemeleri toplayıp jig olayına el atacağım,sayende güzel bilgiler öğreniyorum,malzeme alacağım zaman günce olan markada rica edeceğim.
Teşekkür ederim.

Necati ARAT
11-03-2011, 12:27
Remzi abi anlatımın ve bilgilendirme için çok teşekkür ederim..
Biliyorsun ki bir arayış içerisindeyim Geçenlerde uğradığım bir av bayiiinde
Jig için iki makine gösterdiler Biri 240-260 TL arası Diğeri ise 380 TL idi..
Makinaları incelediğimde 380 TL lik olan makinanın geri dönmediğini gördüm diğeri ise dönüyordu. Bunun sebebini sorduğumda Senin 1. maddede anlattığın gibi mantıklı bir açıklama yapmayıp üstünkörü öyle imal edilmiş dedi ..

Abi çok yerinde bir bilgilendirme ...

TEŞEKKÜRLER..

muhabbetci
11-03-2011, 13:46
Remzi abi anlatımın ve bilgilendirme için çok teşekkür ederim..
Biliyorsun ki bir arayış içerisindeyim Geçenlerde uğradığım bir av bayiiinde
Jig için iki makine gösterdiler Biri 240-260 TL arası Diğeri ise 380 TL idi..
Makinaları incelediğimde 380 TL lik olan makinanın geri dönmediğini gördüm diğeri ise dönüyordu. Bunun sebebini sorduğumda Senin 1. maddede anlattığın gibi mantıklı bir açıklama yapmayıp üstünkörü öyle imal edilmiş dedi ..

Abi çok yerinde bir bilgilendirme ...

TEŞEKKÜRLER..

Necati;
eğer benden önce takımları toplarsan marka-fiyat gibi konuları burada paylaşırız değilmi,herkeze faydalı olur. :)

Necati ARAT
11-03-2011, 14:04
Necati;
eğer benden önce takımları toplarsan marka-fiyat gibi konuları burada paylaşırız değilmi,herkeze faydalı olur. :)

Abi Tabbiki paylaşırız ama senin bilgilerin jig konusunda bizlerden daha iyi..Bizler senin daha çoook başını ağrıtırız..
Malum bu zamanda para çoook değerli..
Olmadık malzemeye olmadık paralar verenlerimiz çoook..

Adem VARDARCIK
11-03-2011, 14:39
Açıklayıcı Bilgiler için Teşekkür ederim Remzi abi.

Kamil ESEN
11-03-2011, 15:26
Güzel ve değerli paylaşım için teşekkürler abi.

Halil İplikçi
11-03-2011, 17:38
paylaşım için teşekkürler Remzi

Önder sen bu işi öğren de bana da öğretirsin artık:D

ersel
11-03-2011, 19:00
önemli bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaştığın için çok sağ ol avların bol gönlün şen olsun arkadaşım

paşalı
11-03-2011, 19:29
Remzi kardeşim bu bilgilerin bizlere çok faydalı olacağını düşünüyorum.Açıklamalarından dolayı çok teşekkür ederim.

gonencsenkal
11-03-2011, 20:52
Faydalı bilgiler için teşekkürler remzi abi...:)

Yağız DEMİR
11-03-2011, 22:13
remzi abı öle güzel bır acıklayıcı sunum yapmıssın kı tebrık ederım bunların cogunu ben bılmıyordum acıkcası ve benımde dusuncemde jig takımı yapmak vardı ıyıkı bu konuyu acmıssın abı en azından acemıce davranmadan bılgılı sekılde hareket edecez sayende

ÇOK TEŞŞEKKURLER ABİM