Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : 7 kg. Bu çipura mıdır? Acaba bizim denizlerimizde bu büyüklüğe hiç erişebiliyorlar mı

saidnuman
16-03-2011, 19:06
7 kg. Bu çipura mıdır? Acaba bizim denizlerimizde bu büyüklüğe hiç erişebiliyorlar mı? Bu boyutlarını Ege'de göremememiz bilinçsiz avlanmayla ilgili bir durum mu?

ynULrHvVg4w&feature=player_embedded

davii45
16-03-2011, 21:37
hayy Maşşallahhh rabbim neler yaratıyor bizede böyle nasip olsa keşke :)

Bornovalı
16-03-2011, 21:58
kesinlikle kardeşim bu boyutlarda çupra yakalayamıyorsak bilinçsiz avlanmadan dır.
ben bir kaçtane şer.....siz biliyorum, balıkların yumurtlamaya geldiği dönemde gece bir metre suda buna yakın 4kg. civarı 10-15 tane zıpkınla vurup avcıyız diye ahkam kesiyorlar ve satıp köşe oluyorlar.
işin en acı tarafı bu adamların ava gittiğini görüyoruz nreye gittiğinide biliyoruz ve bildiriyoruz ama maalesef sonuç yok,ilgilenmesi gerekenler oralı bile olmuyorlar...

adamlar körfeze,bayraklıya bile ağ serdikten sonra gerisini boşver abicim.
Uzun lafın kısası it ürür kervan yürür.

gonencsenkal
16-03-2011, 23:03
Bu soruya en güzel cevabı Hasan Balıkçı vercektir.O kendilerini çok yakından tanır:):D

serhatengin
17-03-2011, 06:15
bence kesinlikle çupra hemde babası

adnangokalp
17-03-2011, 07:41
bu sadece egeye mahsus olan bir durum değil akdeniz,marmara,karadeniz hepsinde maalesef aynı durum içimizde var yasakları çiğnemek standardı tutmasa bile hertürlü balığı yakalamak bilinçsiz avcılık dediğimiz konu bu. birde amatör balıkçıyla uğraşıldığı kadar hertürlü teknolojik donanımı olan kilometrelerce sık gözlü ağlarla katliam yapanlarla kimse uğraşmıyor görme beni göreyim seni zihniyeti ellerinden gelse 40 cm suya ağ atmaktan çekinmeyen balıkçılara her tarafımız yanlış ,çevre kirliliği almış başını gidiyor nasıl balık üreyecek kıyıya yumurlamaya gelen yumurtalı balığı zıpkınla vurup kasılandan tutunda dinamit atana kadar bu kadar tahribat ALLAHınızı severseniz dünyanın neresinde var ondan sonra adamların yakaladıkları balıklara bakıp iç çekmekten vede kıskanmaktan başka elimizden ne geliyor günden oluşturmaktan ziyade istiyorsanız şikayet hattı oluşturalım çekebilen fotoğraflanı yada videolarını yayınlasın denizlerimize zarar veren kim olursa olsun ondan sonra yetkililere bırakalım gereğini ne dersiniz..

Necati ARAT
17-03-2011, 12:51
kesinlikle kardeşim bu boyutlarda çupra yakalayamıyorsak bilinçsiz avlanmadan dır.
Ben bir kaçtane şer.....siz biliyorum, balıkların yumurtlamaya geldiği dönemde gece bir metre suda buna yakın 4kg. Civarı 10-15 tane zıpkınla vurup avcıyız diye ahkam kesiyorlar ve satıp köşe oluyorlar.
Işin en acı tarafı bu adamların ava gittiğini görüyoruz nreye gittiğinide biliyoruz ve bildiriyoruz ama maalesef sonuç yok,ilgilenmesi gerekenler oralı bile olmuyorlar...

Adamlar körfeze,bayraklıya bile ağ serdikten sonra gerisini boşver abicim.
Uzun lafın kısası it ürür kervan yürür.

rıdvan abi yerden göğe kadar katılıyorum..

Halil İplikçi
17-03-2011, 21:32
bornavalı ve A.gökalp kardeşlerimin tespitleri yerinde.. malesef çipuranın yumurtlamağa
girdiği diz boyu sazlıklara bile d.....t atıldığını bilirim (elleri kırılasıcalar)
yine de egede bu boy çipuraların kalmış olduğunu düşünüyorum... en azından
çok şükür hala üreyebiliyorlar yakında Hasan kardeşim bu boy yakalayacak zaten inanıyor ve ona güveniyorum

BARIŞ ALTIOK
22-03-2011, 14:24
Çok güzel çupra birde silikona atlamış..güzel video tşk.

Necati ARAT
22-03-2011, 15:05
Çok güzel çupra birde silikona atlamış..güzel video tşk.

Barış silikon değil o Taze yem..
Beyaz gördüğün kalamar eti..
İgne ve misina üzerine ince bir lastiğimsi misina ile sarılıyor..

deenizchi
22-03-2011, 15:49
hey massallah babasi hemde cipura nin

BARIŞ ALTIOK
22-03-2011, 15:51
Barış silikon değil o Taze yem..
Beyaz gördüğün kalamar eti..
İgne ve misina üzerine ince bir lastiğimsi misina ile sarılıyor..

doğrudur kardeşim ilk bakışta bana öyle geldi..

Hasan BALIKÇI
22-03-2011, 16:04
7 kg. Bu çipura mıdır? Acaba bizim denizlerimizde bu büyüklüğe hiç erişebiliyorlar mı? Bu boyutlarını Ege'de göremememiz bilinçsiz avlanmayla ilgili bir durum mu?

ynULrHvVg4w&feature=player_embedded

said kardeşim bizim buralardada vardır muhakkak ama rıdvan kardeşimin dediği gibi böylesini tutmaya fırsat bırakmıyolar :hıııı:

ancak bu kadar büyüyebiliyorlar ben 4.500 gr nı tuttum ama bu sene o rekoruda kırarım gibi geliyor tabi nasipse ;)

[Only Registered Users Can See Links]

delvel
24-03-2011, 18:58
ekrandan cıkacakmış gibi duruyor hey maşallah:D

Hasan BALIKÇI
24-03-2011, 22:39
ekrandan cıkacakmış gibi duruyor hey maşallah:D

çıkıyo zaten velii:D:D

lgne35
28-03-2011, 12:39
parmak kadar balıkları livarlarına atıp kendilerine balıkçı denen bohçacılarda esas suç

serdar alaşehir
28-03-2011, 22:07
sen ne yaptın abi
biz üçgün yattık toplamı bu değil