PDA

Tüm Versiyonu Göster : Seferihisar Sığacık (İZMİR) trança bereketi

sığacıklı
24-03-2011, 19:49
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Uzun zamandır beklediğimiz trançalar baharın gelmesiyle yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Herkese rastgele.

xanderzone
24-03-2011, 20:00
Tebrikler hemşerim süper avlar...
Bizim oralarda bu kadar iyi balıkların olduğunu bilmezdim..

izmir3535
24-03-2011, 20:56
tebrikler balıklar çok güzel görünüyor

delvel
24-03-2011, 21:15
sığacıklı abi cok güzel balıklar..
imza ayarlarınızı yaparsanız siye daha iyi hitap etmiş oluruz..
avlanma şekli ve başvurulan yem jig vs anlatırsanız seviniriz..
daha iyi avlara inşallah:)

ibrahimz35
24-03-2011, 21:31
Maşallah, çok güzel balıklar.
Keşke anlatımda, balıklar kadar güzel olsaydı.
İmza ayarlarınızı ve bu güzel avın hikayesini anlatırsanız çok memnun oluruz.
Özellikle avlanma şeklini...

Balikci Alp
24-03-2011, 22:05
Aman aman aman !!!! :)) Sevgili Mustafa söylemişti, Sığacıklı bizim oraların en yaman avcısıdır diye
Çok çok tebrik ediyorum, bereketli avların devamının gelmesini dilerim.
Rüzgar durumunu dikkate aldığımda, sanırım bizim teknelere göre daha korunaklı ve profesyonel bir tekne ile çıkıyorsunuz. Bu bolluğun bir tanesinin bize de nasip olması dileğimle :)

Hasan BALIKÇI
24-03-2011, 22:37
bu nasıl bir kırmızıki?anlayamadım.:D
:helal::helal::helal::helal:
bu balıklara ve avı yapanlara verilebilcek en iyi cevap :helal::helal:
bizler amatörüz ordakilerin birtanesini tutsak torunlarımıza anlatıcak güzel bir hikayemiz çıkar.:)
ne diyelim avlarınızın bereketi bol olsun :helal:
ordakilerden bi taneside bizlere denk gelsin.:)

Halil İplikçi
24-03-2011, 23:06
tebrik ediyorum keşke avı biraz anlatarak heyacan katsaydınız dip sırtısı galiba
kaç m den takım ? biraz açıklama bekliyoruz

sakara
25-03-2011, 07:42
kutluyorum şahane balıklar bunlardan bir tanesinin bizede uğramasını dilerim avın şekli hakkında da bilgi verirseniz seviniriz

adnangokalp
25-03-2011, 08:28
bereketli olsun reis bende diğer arkadaşlar gibi avlanma şeklini çok merak ediyorum tüm avcı dostlarımıza böyle güzel balıkların nasip olmasını diliyorum saygılar

ali rıza acar
25-03-2011, 08:56
Burada en güzel cevabı Hasan kardeşimiz vermiş. Daha ne olsun demeyeyim de bereketin daim olsun Reisim diyeyim.
Diğer arkadaşlar gibi yakalanışını detay edersen seviniriz.

Necati ARAT
25-03-2011, 09:11
Şimdilik bir şey soylemek istemiyorum..
Taaa ki avlanma şekli söylenene kadar..

ckuyucu
25-03-2011, 11:54
Ben de Necati Bey'e katılıyorum. Bu bir paylaşım değil.Pek de amatör işi gibi de değil. Nasıl avlandığını bilmeden tebrik etmenin bir anlamı yok.

Bahadır Sarıca
25-03-2011, 11:55
Hoşgeldiniz...
Profesyonel avcı mısınız, yoksa amatör müsünüz?

ergundürüsel
25-03-2011, 13:18
valla ne diyeyim süper balıklar . bize de kısmet olur inşallah . ben trançaları karaburun tarafında biliyordum ama sığacıkta da varmış. bir de hangi yemle alındığı yazılsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

BARIŞ ALTIOK
25-03-2011, 13:39
Güzel balıklar.. sanırım profsunuz..çünkü paragattan başka bir avlanma şekli yok trançaların.

muhabbetci
25-03-2011, 13:46
Şimdilik bir şey soylemek istemiyorum..
Taaa ki avlanma şekli söylenene kadar..

Bende katılıyorum.Birazda yorum katarsanız güzel olacak.

ishak BALLICA
25-03-2011, 14:21
Ben de Necati Bey'e katılıyorum. Bu bir paylaşım değil.Pek de amatör işi gibi de değil. Nasıl avlandığını bilmeden tebrik etmenin bir anlamı yok.

Sevgili dostum, çok güzel söylemişsin...:helal:Bizler gibi kendini ''Amatör balıkçı'' diye tanımlayan kişlerin yapacağı bir av değil çünkü...:rolleyes:

Bu balıklar anaç balıklar...Lütfen saygısızlık olark algılanmasın ama, nesli giderek tükenme tehlikesi yaşayan bir balık türünden bu kadar fazla yakalayıp da bunu paylaşmanın ''Amatör Balıkçılık'' ruhu ile uzaktan yakından alakası olmadığınına inanıyorum..

kaptankarabulut
25-03-2011, 15:23
Paylaşımın için teşekkürler.Arkadaşlarımızında düşündüğü gibi biraz av hakkında bilgi verebilseydin.

sığacıklı
25-03-2011, 19:33
yorum yazan herkese çok teşşekkürler.
balıkların yakalanma şekli hakkında biraz bilgi vereyim
trança sizleri de bildiği gibi derin su balığıdır aynı zamanda da göç balığıdır.
bizim bu bölgede genellikle ekim-kasım ve nisan mayıs aylarında av veriyor.
değişik av yöntemleri var mesela tekli zoka yada dip sırtısı ve jiging gibi.
ama biz genellikle hepimizin kullandığı bildiği 3 lü ya da 4 lü normal dip oltasını kullanıyoruz selengi diye de bilinir.
ana misina olarak 100 no misina, ucuna büyük bir firdöndü ve bunun altında da 0,90 no kaliteli bir misina, iğne olarakta mustad 2315 D

sığacıklı
25-03-2011, 19:41
Mustad 2315 d 3no kullanıyoruz. Ilk yakalandığında çok mücadele ediyor ama bir süre sonra özelliklede orta suya geldiğinde vurgundan dolayı fıska atıyor(hava kesiesi şişiyor) ve yüzeye çok hızlı geliyor.yem olarakta genellikle bütün sardalya veya kalamar kullanıyoruz. Asıl önemli olan göç eden bu balığın hangi zamanda hangi taşta ya da batıkta olduğunu bilmek. Bu konuda da beder beyin(deniz kaptan) tecrübeleri sağolsun çok faydalı oluyor.
Herkese rastgele balığınız bol olsun

sığacıklı
25-03-2011, 19:46
süleyman abi biz paragatçı değiliz biliyosun amatör oltacıyız
paragatla avlanacak kadar zamanımız olmuyor çoğu zaman
senide bekleriz birgün abi misafirimiz ol

sığacıklı
25-03-2011, 20:19
Sevgili dostum, çok güzel söylemişsin...:helal:Bizler gibi kendini ''Amatör balıkçı'' diye tanımlayan kişlerin yapacağı bir av değil çünkü...:rolleyes:

Bu balıklar anaç balıklar...Lütfen saygısızlık olark algılanmasın ama, nesli giderek tükenme tehlikesi yaşayan bir balık türünden bu kadar fazla yakalayıp da bunu paylaşmanın ''Amatör Balıkçılık'' ruhu ile uzaktan yakından alakası olmadığınına inanıyorum..

nasıl yakalandığını yazmadığımdan dolayı yanlış anlaşılmalar oldu heralde. bu balıkların tamamı oltayla yakalanmıştır ağ ya da paragatla alakası yoktur. dikkatli bakılırsa belki ağızdaki olta izleri bile görülebilir.
bugün gırgırların trollerin yakaladığı tonlarca balığa rağmen bir oltacının 7 tane balık tutabiliyor olması sevindirici değil mi
saygılar

Anıl ÜNALAN
26-03-2011, 00:15
Tolga abi sonunda sunmuşsun fotoğrafları bakıyom :)
İyi bir avcısın abi tebrik ediyorum seni ;) gerçi kulak kuvvetli senin boynuz olarak onun etkisiyle yükseldin :) Deniz Kaptana saygılar.
Gelicem yakında yanına :)

adnangokalp
26-03-2011, 07:21
sığacıklı balıkların yakalanma şekliyle alakalı verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederiz burada sizin ve abilerimizinde değindiği noktalar aynı neyi nezaman ve ne şekilde tutacağını bilmek balık nesline ve doğaya zarar vermeden amatör bir içerisinde olmak hepimiz gelip gidiciyiz ama bizden sonra gelenler bize ne bıraktığınız diye soracaklardır.
( bu tür balıkları yakalamak üstatlara yakışır biraz kıskanmada olacaktır onuda lütfen hoşgörün )saygılarıla herkese hayırlı kazasız bo ve bereketli avlar

kaptankarabulut
26-03-2011, 14:53
süleyman abi biz paragatçı değiliz biliyosun amatör oltacıyız
paragatla avlanacak kadar zamanımız olmuyor çoğu zaman
senide bekleriz birgün abi misafirimiz ol

Tolga kardeşim,bilgilendirmen için çok teşekkürler.Büyük kaptanın o konuda hem teçrübeleri hem kertenezleri mükemmeldir.Kendisine slamlarımı iletirseniz sevinirim.Aslında ben balıkların endamına bakmaktan resimde ki Deniz abimizin resmini bile fark etmemiştim. Davetin için çok teşekkürler.Herşey nasip,sizin zamanınız ve benim zamanım bir gün müsait olarak çakışırsa neden olmasın..

Balikci Alp
26-03-2011, 21:29
Tolga Bey, av ile ilgili bilgi için çok teşekkür ediyorum. Sanırım benim gibi bir çok kişinin avın profesyonel araçlarla yapıldığı endişesini gidermiş bulunuyorsunuz. Olta ile bu balıkları bir gün içinde almak kanımca büyük başarı ve keyif. Madem mevsim geldi avınız trançasız geçmesin :)

Tuncay GÜNAY
26-03-2011, 22:09
heyyy maşallahhh trança ne demekmiş sayenizde gördük teşekkürler. beni sığacığa davet eden yokmuuuuu ? mustafa abiiiii (EJDER BALIKÇI) sığacıktan balığa çıkmak şart oldu

Sargoz35
26-03-2011, 23:17
Sığacıklı kardeşim mevzu kıskanma değil de merak ... Bu forumlar amatörbalıkçıların paylaşımlarını yaptığı forumlardır,sende iyi bilirsin ki sirküler dahilinde avlar gerçekleştirmek bizlerin en birinci ilkesidir.
Bu avda yakalanan balıklar gerçek anlamda çok yakışıklı ve güzel olmasına rağmen,beraberinde ticari yönü de ağır basan bir türdür bildiğim kadarıyla.
Sorum,bu avda kaç kişi avlandı ve tutulan balıklar ne amaçla tutuldu...Şimdi bu soru da nerden çıktı diyeceksin fakat,madem amatör balıkçısın - amatör balıkçıyız bunları konunun seyri açısından bilmemiz şart...
Niyetim asla konuyu başka yerlere çekmek değil,ama bu sorumdan hoşnut olmayanlar olacaktır...Yanıtını en yakın zamanda bekliyorum :) Selamlar.

sığacıklı
26-03-2011, 23:30
değerli yorumlarından dolayı herkese cok teşekkurler
sizlere daha kırmızıları daha güzelleri nasip olur insallah
rastgele

ishak BALLICA
27-03-2011, 17:29
nasıl yakalandığını yazmadığımdan dolayı yanlış anlaşılmalar oldu heralde. bu balıkların tamamı oltayla yakalanmıştır ağ ya da paragatla alakası yoktur. dikkatli bakılırsa belki ağızdaki olta izleri bile görülebilir.
bugün gırgırların trollerin yakaladığı tonlarca balığa rağmen bir oltacının 7 tane balık tutabiliyor olması sevindirici değil misaygılar

Sevgili dostum, açıklaman için teşekkürler...Hakikaten de sizlere denk gelen balıklar ben dahil her arkadaşımın imrenerek bakacağı ebatta balıklar...Bu balıklara denk gelmek ve tutmak için mutlaka belirli bir bilgi birikimi ve deneyim gerektiği aşikar...Bu hususta sizleri takdir ve tebrik ederim..

Benim burada dikkat çekmek istediğim husus şu...:

Bak ne güzel sen de açık açık gırgır ve trollerin denk gelmiş iken, tonlarca balığı yakaladığından yakınıyorsun..Bunların amacı ve gayesi et avcılığıdır..Ama bizler öylemiyiz..Bizler oltanın ucundan gelecek olan bir tıkırtı ile gönülleri yerinden hoplayan kişiler değilmiyiz..

Peki hal böyle iken, bir oltacının 7 tane balık tutabiliyor olması sevindirici diye yazdığında zihniyet olarak gırgırcılardan ve trollerden ne farkımız kalır...

Onlarda bekliyor, bekliyor, denk getirince adeta dibini buluncaya kadar av yapmıyorlar mı?

Lütfen yazdıklarımı kıskanma veya işgüzarlık diye değerlendirme lütfen...Adına trança dediğimiz bu asil balık nesli giderek tükenme tehlikesi yaşıyan türler arasında yer alıyor...

Hele bu boyda anaç olanların doğaya bırakacakları yumurtanın ne kadar çok olduğunu sanırım tahmin edebilrsin...

Bana şahsen böyle bir balık denk gelse, 1 yada bilemedin iki tanesini alıkoyar dım..Eğer canım av yapmak istiyor ise, diğer gelenleri zarar vermeden suya iade yolu seçerdim...Veya, Allah'a bana yaşattığı bu güzellikler için şükreder ve bereket versin deyip ava son verirdim..

Zaten bizlerin faliyetlerini düzenleyen adına ''Amatör balıkçılık sirküleri '' denilen yönetmelik ve kanunlar da bunu gerektirmiyor mu?

Her daim gönlündeki avların denk gelmesi dileği ile rastgele...

İlyas Reis
27-03-2011, 20:14
Candan tebrik ediyorum.Helal olsun sizlere.Trançaların büyüklükleri oldukça iyi.Biz de zaman zaman büyük trofeler için yem taktikleri yapıyoruz. Küçük balıklar yemi bozduğundan dolayı bazen büyük balık yakalamadan çok geri döndüğümüz de oluyor.Sebeplere yapışmak lazım,nasip için. İyi bir zamanlama yapmışsınız.Babanıza da tebrik ve selamlarımı sunuyorum.

vizor
27-03-2011, 22:02
rahmetli babam yıllarca bunların pesinden kosup durdu nesli tukendi maalesef yeniden gormek duygulandırdı dogrusu derya kuzusu derler ya hani gercektende kafası aynı bir kuzu......

ejder_balikci
28-03-2011, 16:52
Deniz abii naaptın sen yine yaa hey maşallah vurmuşsun yine voleyi biliyorsun değilmi seninle yada senin oğlun tolgayla gideceğiz beraber birgün onun sözü var bana. avlarınız her daim bereketli olsun inşallah. paylaşım için teşekkürler.

Anıl ÜNALAN
28-03-2011, 18:05
Sığacıklı kardeşim mevzu kıskanma değil de merak ... Bu forumlar amatörbalıkçıların paylaşımlarını yaptığı forumlardır,sende iyi bilirsin ki sirküler dahilinde avlar gerçekleştirmek bizlerin en birinci ilkesidir.
Bu avda yakalanan balıklar gerçek anlamda çok yakışıklı ve güzel olmasına rağmen,beraberinde ticari yönü de ağır basan bir türdür bildiğim kadarıyla.
Sorum,bu avda kaç kişi avlandı ve tutulan balıklar ne amaçla tutuldu...Şimdi bu soru da nerden çıktı diyeceksin fakat,madem amatör balıkçısın - amatör balıkçıyız bunları konunun seyri açısından bilmemiz şart...
Niyetim asla konuyu başka yerlere çekmek değil,ama bu sorumdan hoşnut olmayanlar olacaktır...Yanıtını en yakın zamanda bekliyorum :) Selamlar.

Sayın abim, mevzu kıskanma değil de merak demişsin bu konularda biz genellikle eğer merağımız varsa öncelikle tutan kişiyi tebrik ederiz ama biz sende bunu görememişiz bunun sebebide amacım bu değil dediğin amaçtadır aslında.
Neyse şunu söylemek gerekirse eğer trança aslında nesli tükenen bir balık değildir sadece kurnaz bir balık olduğundan sadece belli dönemlerde belli derinliklerde yakalanır, bunu da genellikle paragatçılar, ağcılar ve gırgırlar tutar. Oysa burada görmüş olduğumuz profesyonel ruhsatlı yapılmış olta balıkçılığından karelerdir yani bu paylaşımı yapan Tolga Abimizin tamamen ustalıktan kaynaklı olarak tuttuğu balıklardır bunlar. Bende bu fotoğrafları bizlerle paylaşmasını istediğimden o da kendisini amatör balıkçı kimliğine koyarak fotoğrafları koyma gereği duydu. Demek istediğim bu şekilde merak olmaz, merak olursa yapılması gereken farklıdır ve eminim tolga abi gerçekten merak ettiğinizi bilse sizi yanına çağırıp bu balıkları tutmaya bile beraber gidebilir ;)
Saygılarımla.

Sevgili dostum, açıklaman için teşekkürler...Hakikaten de sizlere denk gelen balıklar ben dahil her arkadaşımın imrenerek bakacağı ebatta balıklar...Bu balıklara denk gelmek ve tutmak için mutlaka belirli bir bilgi birikimi ve deneyim gerektiği aşikar...Bu hususta sizleri takdir ve tebrik ederim..

Benim burada dikkat çekmek istediğim husus şu...:

Bak ne güzel sen de açık açık gırgır ve trollerin denk gelmiş iken, tonlarca balığı yakaladığından yakınıyorsun..Bunların amacı ve gayesi et avcılığıdır..Ama bizler öylemiyiz..Bizler oltanın ucundan gelecek olan bir tıkırtı ile gönülleri yerinden hoplayan kişiler değilmiyiz..

Peki hal böyle iken, bir oltacının 7 tane balık tutabiliyor olması sevindirici diye yazdığında zihniyet olarak gırgırcılardan ve trollerden ne farkımız kalır...

Onlarda bekliyor, bekliyor, denk getirince adeta dibini buluncaya kadar av yapmıyorlar mı?

Lütfen yazdıklarımı kıskanma veya işgüzarlık diye değerlendirme lütfen...Adına trança dediğimiz bu asil balık nesli giderek tükenme tehlikesi yaşıyan türler arasında yer alıyor...

Hele bu boyda anaç olanların doğaya bırakacakları yumurtanın ne kadar çok olduğunu sanırım tahmin edebilrsin...

Bana şahsen böyle bir balık denk gelse, 1 yada bilemedin iki tanesini alıkoyar dım..Eğer canım av yapmak istiyor ise, diğer gelenleri zarar vermeden suya iade yolu seçerdim...Veya, Allah'a bana yaşattığı bu güzellikler için şükreder ve bereket versin deyip ava son verirdim..

Zaten bizlerin faliyetlerini düzenleyen adına ''Amatör balıkçılık sirküleri '' denilen yönetmelik ve kanunlar da bunu gerektirmiyor mu?

Her daim gönlündeki avların denk gelmesi dileği ile rastgele...

Yukarıdaki mesajda söylediklerim bu yazılan mesajada cevap olmuştur sanırım İshak abicim önemli olan ortamı germek değil, hala bu balıkları oltayla tutabiliyorsak eğer tebrik etmektir.
Tolga abimi takdir ediyorum gerek yunan karasularında gerekse kıyıdan 15 mil uzakta bu balıkların yerini bulup usta bir şekilde yakaladığı için ;)
Saygılarımla.

ishak BALLICA
28-03-2011, 19:39
Anıl'ım, iki gözüm sen öyle diyorsan öyle olsun...;)Kendine iyi bak, Allaha emenet ol...:)

Sargoz35
28-03-2011, 19:59
Sayın abim, mevzu kıskanma değil de merak demişsin bu konularda biz genellikle eğer merağımız varsa öncelikle tutan kişiyi tebrik ederiz ama biz sende bunu görememişiz bunun sebebide amacım bu değil dediğin amaçtadır aslında.
Neyse şunu söylemek gerekirse eğer trança aslında nesli tükenen bir balık değildir sadece kurnaz bir balık olduğundan sadece belli dönemlerde belli derinliklerde yakalanır, bunu da genellikle paragatçılar, ağcılar ve gırgırlar tutar. Oysa burada görmüş olduğumuz profesyonel ruhsatlı yapılmış olta balıkçılığından karelerdir yani bu paylaşımı yapan Tolga Abimizin tamamen ustalıktan kaynaklı olarak tuttuğu balıklardır bunlar. Bende bu fotoğrafları bizlerle paylaşmasını istediğimden o da kendisini amatör balıkçı kimliğine koyarak fotoğrafları koyma gereği duydu. Demek istediğim bu şekilde merak olmaz, merak olursa yapılması gereken farklıdır ve eminim tolga abi gerçekten merak ettiğinizi bilse sizi yanına çağırıp bu balıkları tutmaya bile beraber gidebilir ;)
Saygılarımla.

Anıl sevgili kardeşim;
Gerçekten,meseleyi uzatmak veya kıskanmak değil,fakat bu balıkların nasıl ve ne şekilde yakalandığını hepimiz zaten biliyoruz.Bence burada konu açılırken eğer bu dediklerin en baştan yazılsaydı o zaman herkesin cevapları farklı olacaktı.
''Ben Tolga profesyonel balık avı ile ilgileniyorum,fakat Anıl kardeşim vasıtası ile siteye üye oldum,kendisinin ricası üzerine yakalamış olduğumuz trançaları siz amatörbalıkçı arkadaşlarımın beğenisine sunuyorum'' gibilerinden bir konu açılsa hepimiz daha farklı yaklaşımda olacaktık,işte o zaman tebriğin en büyüğü benden gelirdi...Ama emeğe saygı için yine de tebrikler :)...

Anıl ÜNALAN
28-03-2011, 20:03
Anıl sevgili kardeşim;
Gerçekten,meseleyi uzatmak veya kıskanmak değil,fakat bu balıkların nasıl ve ne şekilde yakalandığını hepimiz zaten biliyoruz.Bence burada konu açılırken eğer bu dediklerin en baştan yazılsaydı o zaman herkesin cevapları farklı olacaktı.
''Ben Tolga profesyonel balık avı ile ilgileniyorum,fakat Anıl kardeşim vasıtası ile siteye üye oldum,kendisinin ricası üzerine yakalamış olduğumuz trançaları siz amatörbalıkçı arkadaşlarımın beğenisine sunuyorum'' gibilerinden bir konu açılsa hepimiz daha farklı yaklaşımda olacaktık,işte o zaman tebriğin en büyüğü benden gelirdi...Ama emeğe saygı için yine de tebrikler :)...
Kendisi biraz bilgisayar konusunda acemi onu da mesajında belirtti sonradan ;) bilgisayar konusunda bizler kadar iyi olsaydı zate bilgisayardan kalkıp bu balıkları tutacak vakti olmazdı ;) :) karışıklık için kusura bakmayın yeter ki sorular doğru gelsin cevaplar doğru şekilde gelecektir ;)
Saygılar

Sargoz35
28-03-2011, 20:07
Kendisi biraz bilgisayar konusunda acemi onu da mesajında belirtti sonradan ;) bilgisayar konusunda bizler kadar iyi olsaydı zate bilgisayardan kalkıp bu balıkları tutacak vakti olmazdı ;) :) karışıklık için kusura bakmayın yeter ki sorular doğru gelsin cevaplar doğru şekilde gelecektir ;)
Saygılar

Sevgili kardeşim,madem bu sevdaya gönül vermişiz,layiki ile yapabilmek ve paylaşabilmek bence en güzeli.Tabi ki dürüst olmak kaydıyla...Yaklaşımından dolayı teşekkürler :)

vizor
28-03-2011, 21:52
arkadaslar kim nederse desin bu balıkları kim yakalarsa yakalasın eminim buna bende dahil olmak uzere denize salmazdı haaa ama ne var keske salabilsek gercektende nesli tukenmekde değil tukenmiş olan bir balık bu

Balikci Alp
28-03-2011, 21:55
Ya bu ülkede gün içinde hayatta ve televizyonda yüzlerce (seviyenin kaçtığı) tartışma izledim.
Fikirlerin bu kadar net iletildiği ve tartışmanın medenice yapıldığı, birbirine saygılı insanların bir arada olduğu bu ortamda sizlerle olmaktan da gurur duyuyorum.
Hepinize teşekkürler.
İyi ki varsınız.

serdar alaşehir
28-03-2011, 22:11
abi resimle beraber biraz daha bilgi nasıl tutdun bunları

Taygun KOCABIYIK
29-03-2011, 06:51
Tolga abi gerçekten çok başarılı bir av tebrik ediyorum diyecek fazla söz yok tamamen bilgiye ve geçmiş tecrübelere dayanan usta işi bir av.

ishak BALLICA
29-03-2011, 08:09
arkadaslar kim nederse desin bu balıkları kim yakalarsa yakalasın eminim buna bende dahil olmak uzere denize salmazdı haaa ama ne var keske salabilsek gercektende nesli tukenmekde değil tukenmiş olan bir balık bu

Sevgili Efe kardeşim, konu hakkında yorumun için teşekkürler..Mesajınızda keşke denize salabilsek diye çok güzel bir serzenişte bulunmuşsun..Hakikaten de keşke yapabilsek...:)

Dediklerim, ''Amatör balıkçılık'' için geçerli olmak şartıyla , sanırım bu işi yapabilmemiz için bayağı bir yol kat etmemiz gerekir..Bana göre bu iş tamamen yetişme tarzı/eğitim ile alakalı bir şey olsa gerek...:rolleyes:

Açık açık itiraf etmem gerekir ise daha düne kadar ben dahi bir çoğumuz yönetmelikmiş, ''Amatör sirküler'' miş hepsinden bi haberdik...:PDoğru ya doğru...;)Ne mutlu bizlere ki içinde bulunduğumuz bu iletişim çağında insanlar artık her türlü bilgiye bir tık ile ulaşabilmekte ve neyin- ne zaman- nasıl olması gerektiği hakkında bilgiye rahatlıkla ulaşabilmektedir... Ha edinilen bilgileri uygulama hususunda takdir hakkı yine kişilerin kendilerine aittir..Çünkü ülkemizde malesef hemen hemen her hususta olduğu gibi kanunlar bulunmakta , ama uygulama ve uygulamanın denetlenmesi hususunda çok yetersiz kalındığı da aşikardır...

Sevgili arkadaşlar, yazdıklarımı lütfen fikir/bilgi paylaşımı olarak değerlendirin..Yani ortak hobimiz olan balık avlama husunda karşılıklı olarak fikir paylaşımı olarak değerlendirin..:)

Aman yanlış anlaşılmasın..Amacım bu tarançara denk gelen değerli Tolga kardeşimi eleştirmek veya polemiğe girmek değil..O hususta zaten ben iki satır yazmış ve fikrimi belirtmiştim.Yazdığımda ilk önce kardeşimi tebrik ve takdir etmiş; daha sonra ben olsam en fazla 2 tane tutar, daha fazlasını tutmaya gönlüm razı olmazdı demiştim..(Allah ım inşallah bu boyda olanlardan bana tez zamanda denk getir.Amin...:P)

Yani bu yazdıklarım genel anlamda ifadelerdir.Tolga kardeşim ile alakası yoktur...

Sevgili arkadaşlar, adına internet denilen bu güzel alem sayesinde ne kadar çok şey öğrendik değil mi ?;)

Aynı zamanda sanal da olsa bir çok çok dost edinmedik mi?Amatör balıkçılığın acaba başka ülkelerde nasıl uygulandığı hakkında fikir sahibi olmamız açısından sizlerle bir anektod paylaşmak istiyorum...

Bahse konu arkadaşımızın adı Bahri ÖZMEN..Avustralya 'da yaşayan bir Türk...O da bizler gibi ''Amatör balıkçı'' kendisi..Vakit ve fırsat bulduğunda kendini teknesinin üstüne atıyor ve nasibine denk gelen balıklar ile iligili paylaşımlar yapıyor..

Onun paylaşımdaki yazılardan dikkatimi çeken bir şey olmuştu ve o arkadaşa sormuştum..Kardeşim sen her raporunda olmasa bile ,3-5 raporunda bir tekneye gelen denetliyicilerden bahsedip duruyorsun..Ya bunlar kim demiştim..?Dediği aynen şu oldu..Bir nev i sahil güvenlik ile bir nev i de hani sanki maliyeci gibi bir şey diye düşün dedi..:)

Yani bizlere ara sıra denk gelen sahil güvenlik botları gibi bir şeymiş..Hani bize doğru yaklaştığında heyecan yaparız ya...:PEyvah eksik bulacak mı::Can yelekleri tam mı...?Eyvah bende yangın söndürme tüpü yoktu vs vs diye evham yaparız ya...:P

İşte oralarda öyle olmuyormuş...O tür takım/taklavatlar zaten tartışmasız zorunlu imiş...Neden mi...?Kişinin kendi can güvenliği açısından...;)

Peki gelen ekip ne yapıyormuş sizce...? Tutulan balık boylarına ve adetlerine bakıyormuş..Ve bir aksaklık yok ise aynen basıp gidiyormuş..

Şaka gibi değil mi? Abi hele yönetmelik dışında bir davran diyor...Alimallah öyle bir ceza yapıştırırlar ki, belini doğrultamazsın diyor..

Tüm dünya da eminim bu veya buna benzer uygulamalar mutlaka vardır...Ama bizim henüz bir Denizcilik bakanlığımız bile yok ki...

Ya bu ülkede gün içinde hayatta ve televizyonda yüzlerce (seviyenin kaçtığı) tartışma izledim.
Fikirlerin bu kadar net iletildiği ve tartışmanın medenice yapıldığı, birbirine saygılı insanların bir arada olduğu bu ortamda sizlerle olmaktan da gurur duyuyorum.
Hepinize teşekkürler.
İyi ki varsınız.

Sevgili Alp, insanların karşı tarafı incitmeden/kırmadan kendi fikirlerini beyan edebilmeleri kadar güzel bir şey yok bence...:)

Fikirlerimizi beyan ettikçe ve başkalarının fikrilerini de öğrendikçe bana göre çok şey öğreneceğiz...

Her daim gönlündeki avların denk gelmesi dileği ile rastgele..

alpay79
29-03-2011, 19:33
Maşallah.
Ustaya yakışır, ustaca av olmuş.

Sularımızda böyle kuzuların bulunması sevindirici.

Saygılarımla

Alpay

Onur Demir
29-03-2011, 20:02
Hey Maşallah, Tebrik ederim Güzel bir av olmuş.

animaris
02-04-2011, 11:10
Saygılar

Bilgisayarı bırakınca böyle balık yakalayacaksam bir daha klavyeye dokunmam valla... :)

LuXoR
02-04-2011, 12:11
bu balıklar bana Foçalı usta balıkçı Şevki Avcı üstadımı anımsattı ve eski günleri özledim...balka isimli teknesiyle çok güzel kırmızılar avlardı. çok farklı bir insandır Şevki Avcı, umarım sıhhatindedir. ben bu kırmızıların soyunun tükenmekte olduğuna inanmıyorum, illaki azalmıştır azalmayan hangi değer var bu zamanda? sebep ne bilmiyorum ama vakti zamanında her sene sularımıza gelmezdi bu iri kırmızılar, ya da bazen tek tük. demek bu sene iyi gelmişler sevindim. ustalık ve sabır isteyen bu avlar için sizi tebrik ederim rastgelsin...

Murat ÇAKMAKÇI
03-04-2011, 22:21
sığacıklı balıkların yakalanma şekliyle alakalı verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederiz burada sizin ve abilerimizinde değindiği noktalar aynı neyi nezaman ve ne şekilde tutacağını bilmek balık nesline ve doğaya zarar vermeden amatör bir içerisinde olmak hepimiz gelip gidiciyiz ama bizden sonra gelenler bize ne bıraktığınız diye soracaklardır.
( bu tür balıkları yakalamak üstatlara yakışır biraz kıskanmada olacaktır onuda lütfen hoşgörün )saygılarıla herkese hayırlı kazasız bo ve bereketli avlar

Adnan abi saygılar, üstat dedin, kıskançlık dedin üzerime alınmadım, amavelakin bizler amatörüz. Her şeyden önce bunu unutmamak lazım. Tekne avları bence amatörlükten çıkar.
KARADAN DENİZ AVLARI amatörlük ruhuna daha uygun olabilir, çünkü tekne alamayan insanlara hitap etmek lazım ki;
-Bu avı bende yapabilirim desin.
Benimde teknem var. Oltayla sinarit avlarımı hiç paylaşmadım. Çünkü kendimce amatörlüye yakışmaz dedim,
Karadan avda inanın tekneden daha zordur...
HERKESE SAYGILAR

tevez
06-04-2011, 16:27
abi bu ne ya inşallh bir tanesi bizede nasip olur foça da

tibet
11-04-2011, 10:02
avlardan detay versek çok iyi olur arkadaşlar takım derinlik yöntem yer bir faydası olur bize de.Teşekkürler

kemaleymen
12-04-2011, 09:54
deniz agbi duyuyoduk ama balıkları göremiorduk
bide koyde nerelerde avladıgını arkadaslarına soylesen..

jayjay23
03-06-2011, 01:58
abi derinlik ne kadar ya cok merak ettim...

LÜFERİM
27-06-2011, 15:32
güzel trançalar izmirdemi tutdunuz

muratdogan
27-06-2011, 19:07
Vay Vay VAYYYYYYYYYYYYYYYY
:) :) :) :) :)
Bunlar tam anlamıyla KUZU mübarekler...
Bu balıkları nasıl bir yöntemle tuttuğunuzu açıkçası çok merak ediyorum.
Bu konuda bizleri aydınlatırsanız çok memnun olurum.
Her türlü bilgiye açım ve sizlerinde paylaşması bence son derece önemli.

Hani bir laf vardır yaa...
Bilenle , bilmeyen hiç bir olurmu diye.

Bereketiniz bol olsun Arkadaşım...

kaptankarabulut
27-06-2011, 20:31
Vay Vay VAYYYYYYYYYYYYYYYY
:) :) :) :) :)
Bunlar tam anlamıyla KUZU mübarekler...
Bu balıkları nasıl bir yöntemle tuttuğunuzu açıkçası çok merak ediyorum.
Bu konuda bizleri aydınlatırsanız çok memnun olurum.
Her türlü bilgiye açım ve sizlerinde paylaşması bence son derece önemli.

Hani bir laf vardır yaa...
Bilenle , bilmeyen hiç bir olurmu diye.

Bereketiniz bol olsun Arkadaşım...

Murat kardeşim,bildiğim kadarıyla dilimin döndüğünce ben yardımcı olayım:
Bu balıkları,160 ile 190 metrelerde uluslar arası sularda dörtlü iskandil takımı ve 120 lik misinayla yem olarakta sardalye kullanıyorlar.Bu arkadaşımız çocukluğunu babasıyla birlikte denizlerde geçirmiş ve halende denizlerde geçirmekte.Yani kısaca tek kelimeyle anlatmak gerekirse amatörün profösyenelidirler......

ovunc
28-06-2011, 10:12
Yahu nedesem şaşırdım Maşallah nedir bunlar Maşallah.... biz yanlışlıkla yakalasak kaçarız heralde :)
Abi şaka bir yana çok güzel av olmuş gözlerimiz bayram etti...

Ege Demirağ
27-10-2011, 14:40
balık diye buna denir işte :D çok muhteşem sahane süper bir av olmuş :D