PDA

Tüm Versiyonu Göster : Amatör Denizcilik

mehmet0625
04-04-2011, 11:22
Slm üstatlar benim bir sorum olacak ben iskenderunda yaşıyorum ben özel ve ticari tekne kullanabilmek için kaptanlık belgesi almak istiyorum ve tekne ile geziler düzenlemek açılıp balık avlamak balık avı organizasyonları düzenlemek istiyorum bunun için gerekli belgeleri nerden almalıyım.

(internetten araştırdığım kadarıyla amatör balıkçılık belgesi ve ve kaptanlık belgesini bir kaç yıldan sonra yenilemek gerekiyormuş ney yani yeniden gidip sınava girip yeniden kaptanlık belgesimi almalıyız anlayamadım yardımcı olursanız sevinirm saygılarımla...)

xnode
04-04-2011, 13:00
Amatör Denizcilik Belgesi'ni (ADB) Ticari amaçlı olarak kullanamazsınız.
Bilgi için [Only Registered Users Can See Links]

Yolcu taşımacılığı ve ticari işlemler için Yat Kaptanlığı Belgesi almanız gerekiyor. Aynı zamanda ticari olarak kullanacağınız teknelerin de ticari ruhsatlı hale dönüştürülmesi gerekiyor. Yani siz yat kaptanı olsanız dahi, kişisel teknenizi ticari amaç doğrultusunda kullanamıyorsunuz.

Saygılar.

mehmet0625
04-04-2011, 13:54
ben şunu anlamış değilim özel tekne kullanmak için kaptanlık belgesi alıyorsun bir kaç yıl sonra yeniden gidip yenilemen gerekiyormuş böyle saçmalıkmı olur o zaman neden ehliyetletimizi de gidip yenilemiyoruz

Kamil ESEN
04-04-2011, 18:39
ben şunu anlamış değilim özel tekne kullanmak için kaptanlık belgesi alıyorsun bir kaç yıl sonra yeniden gidip yenilemen gerekiyormuş böyle saçmalıkmı olur o zaman neden ehliyetletimizi de gidip yenilemiyoruz
5 yılda bir sağlık raporunu yenileyip,ehliyetinle(A.D.B) birlikte yanında bulundurman gerekiyor.Ayrıca sınav ve belgen yenilenmiyor.Sadece raporu 5 yılda bir tazelemek yeterli.

levrek
04-04-2011, 18:50

Merhaba Mehmet0625 Bey,
Cem arkadaşım sorunuza ait konu ile ilgili linki verip yardımcı olmak için gerekli açıklamada da bulunmuş. Yukarıdaki cevabınıza dair ise bu kararları bizler vermiyoruz maalesef, bunlar Amatör Denizcilik Federasyonu nun vermiş olduğu kararlarıdır ve bunlara uymakla yükümlüyüz, sevgilerimle

mehmet0625
05-04-2011, 07:01
Merhaba Mehmet0625 Bey,
Cem arkadaşım sorunuza ait konu ile ilgili linki verip yardımcı olmak için gerekli açıklamada da bulunmuş. Yukarıdaki cevabınıza dair ise bu kararları bizler vermiyoruz maalesef, bunlar Amatör Denizcilik Federasyonu nun vermiş olduğu kararlarıdır ve bunlara uymakla yükümlüyüz, sevgilerimle

ben herhangi bir suçlamada bulunmadım ki bu kararları neden vermişsiniz demedimki. bilgin kişiler olarak danıştım.

5 yılda bir sağlık raporunu yenileyip,ehliyetinle(A.D.B) birlikte yanında bulundurman gerekiyor.Ayrıca sınav ve belgen yenilenmiyor.Sadece raporu 5 yılda bir tazelemek yeterli.

bengilendirme için tşk ler.

xnode
05-04-2011, 12:28
Benzer uygulamalar Avrupa standartlarından alıntıdır ve aslında sahiden de gerekli. Ticari olarak kullanılan tekneler, kişisel teknelerden çok daha fazla seyir yaptığından ve birçok kişinin sorumluluğu alındığı için sürekli denetime tabi. Benzer kurallar karasal yolcu taşımacılığı için de geçerlidir.

Deniz seyir kuralları, tıpkı havacılık gibi ciddi birikim gerektiriyor. Kullanılan araçlar, üç boyutlu bir deniz ortamında olduğundan manevra yeteneği karasal araçlara göre daha zor ve teferruatlı. Frene basıp duramıyorsun; flaglar, liman giriş kuralları, fırtına, akıntı vs. bu tür şeyler için duyularının sürekli açık olması gerekiyor. Kişisel teknelerde en fazla tekneni batırır yüzer kurtulursun veya kendine zarar verirsin, ancak ticari teknelerde durum farklı oluyor. Bu yüzden sürekli bir kontrol ve tetkik şartı konmuş. Ne kadar uygulanıyor ve denetim ne kadar başarılı orası ayrı bir tartışma konusu elbette.

Saygılarımla.