Tüm Versiyonu Göster : Üyelerimize tavsiyeler.2 {rüzgar ve kıyı yönü}
mazhar üzümcü
07-04-2011, 09:15
Sevgili dostlar daha önce açtığım üyelerimize tavsiyeler.1 {takımlar} konusunda imkanlarınız kaç takım oluşturmaya müsait ise hepsinide{kamış. makara.misina.iğne.}aynı markalardan oluşturmanın önemli faydalarına değinmiştim.
Yine balık avında çok önem taşıyan rüzgar ve kıyı yönü konusu ile balık avının hareketlenmeye başladığı şu günlerde tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.
Kıyıdan av için nereye gidersek gidelim oltayı attığımız yer hangi yöne bakıyor diye bilmekte büyük fayda vardır şöyleki oltayı attığımız yön mesela kuzey rüzgarda güneyden esiyorsa denizi düzelticeğinden kıyıda çalkantı olmayacağı için balık kıyda değilde açıkta yemlenmeyi tercih eder. onun için.....;
1.şart.......: Seçtiğimiz avlakta rüzgarı karşımızdan almak.
2.şart.......: Rüzgar hızının 5 km ila 25 km saat arasında olmasıdır.
Tekne avındada başarının 1. şartı rüzgarın yönünden çok deniz akıntısının yönü olup akıntı karaya doğru olursa balık kıyıda yemlenmeyi tercih edeceğinden derini değilde daha sığ yeri tercih etmek gerekir eğer akıntı yönü karadan denize ise o zaman avlanacağımız yeri derinleştirmekte fayda vardır.
Sevgilerimle.
Necati ARAT
07-04-2011, 09:23
Mashar abi tecrübelerini buradan bizlerle paylaştığın için teşekkürler..
Emeğine sağlık...
ali rıza acar
07-04-2011, 10:05
Mazhar kardeşim, verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.
Kamil ESEN
07-04-2011, 10:27
Gerçekten güzel tiyolar var burda.Emeğine sağlık.
Hasan BALIKÇI
07-04-2011, 15:50
:helal::helal:
mazhar biladerim güzel bilgilerini buradan sunman senin ne kadar usta olduğunu kanıtlıyor.:)sanırım bir doygunluk söz konusu ve artık birşeyleri anlatmaya ve paylaşmaya gelmiş helal olsun diyelim.:)senin gibi yürekli dostlara herkesin ihtiyacı var :)iyiki sende varsın.:)
mazhar üzümcü
07-04-2011, 17:04
Mashar abi tecrübelerini buradan bizlerle paylaştığın için teşekkürler..
Emeğine sağlık...
bende sana teşekkür ediyorum necatim sevgilerimle.
mazhar üzümcü
07-04-2011, 17:06
Mazhar kardeşim, verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.
sende sağolasın alirıza ağbey
mazhar üzümcü
07-04-2011, 17:10
Gerçekten güzel tiyolar var burda.Emeğine sağlık.
faydalı olabilmek adına kendimce çabalıyorum sende sağol kamil hemşerim.
mazhar üzümcü
07-04-2011, 17:21
:helal::helal:
mazhar biladerim güzel bilgilerini buradan sunman senin ne kadar usta olduğunu kanıtlıyor.:)sanırım bir doygunluk söz konusu ve artık birşeyleri anlatmaya ve paylaşmaya gelmiş helal olsun diyelim.:)senin gibi yürekli dostlara herkesin ihtiyacı var :)iyiki sende varsın.:)
sevgili ustam uğraştığımız hobi esasında birçok faktörüde içinde barındırıyor. biz küçüklüğümüzden bu yana deneme yanılma yöntemi ile bir noktaya gelebildiğimizde çok vakit kaybettik. istiyorumki özellikle genç üyelerimiz çok daha önce bu bilgileri dikkate alıp ustalaşarak uzun yıllar bilinçli ve güzel avlar gerçekleştirsinler açtığım konuya gösterdiğin ilgiyede çok teşekkürler sevgilerimle.
muhabbetci
07-04-2011, 20:19
Üstadım,bilgiler için çok teşekkürler,sağolasın.
Hasan BALIKÇI
07-04-2011, 21:38
sevgili ustam uğraştığımız hobi esasında birçok faktörüde içinde barındırıyor. biz küçüklüğümüzden bu yana deneme yanılma yöntemi ile bir noktaya gelebildiğimizde çok vakit kaybettik. istiyorumki özellikle genç üyelerimiz çok daha önce bu bilgileri dikkate alıp ustalaşarak uzun yıllar bilinçli ve güzel avlar gerçekleştirsinler açtığım konuya gösterdiğin ilgiyede çok teşekkürler sevgilerimle.
mazhar biladerim dediğin gibi deneme yanılma çaba hüsran hayal kırıklığı epey yaşadık ;)bizlerin zamanında bilgisayar denen şu muazzam alet yoktu ;)hatta avlarımızı çekecek fotoğraf makinamız desen yoktu ;)bunları bir tarafa bırakalım şimdiki malzemelerin çeyreğinin çeyreği yoktu yoktu yok olmasınada şimdi malzeme var balık yok :Dbalık olmadığı gibi bu hobiyi bilinçsizce ve hunharca birilerini rahatsız edercesine yapanlarda var ;)gel bizler bunu taaaaa en başından başlayarak güzelleştirerek yapalım.:)mesela ilk balık tutmayı deyilde avlakta avlanırken kimseyi rahatsız etmemeyi bir balıkçıya yakışan davranışları orada severek birşeyleri paylaşmayı öğretsek daha iyi olmazmı.;)
güzel bilgiler veriyor veya vermeye çalışıyorsun güzelde yapıyorsun devamını beklerim :)dilerim gereken saygıyıda sevgiyide görürsün.:)
mazhar üzümcü
07-04-2011, 22:31
Üstadım,bilgiler için çok teşekkürler,sağolasın.
sende çok sağolasın ilgilendiğin için önder arkadaşım sevgilerimle.
mazhar üzümcü
07-04-2011, 22:41
mazhar biladerim dediğin gibi deneme yanılma çaba hüsran hayal kırıklığı epey yaşadık ;)bizlerin zamanında bilgisayar denen şu muazzam alet yoktu ;)hatta avlarımızı çekecek fotoğraf makinamız desen yoktu ;)bunları bir tarafa bırakalım şimdiki malzemelerin çeyreğinin çeyreği yoktu yoktu yok olmasınada şimdi malzeme var balık yok :Dbalık olmadığı gibi bu hobiyi bilinçsizce ve hunharca birilerini rahatsız edercesine yapanlarda var ;)gel bizler bunu taaaaa en başından başlayarak güzelleştirerek yapalım.:)mesela ilk balık tutmayı deyilde avlakta avlanırken kimseyi rahatsız etmemeyi bir balıkçıya yakışan davranışları orada severek birşeyleri paylaşmayı öğretsek daha iyi olmazmı.;)
güzel bilgiler veriyor veya vermeye çalışıyorsun güzelde yapıyorsun devamını beklerim :)dilerim gereken saygıyıda sevgiyide görürsün.:)
üstadım konuyu açarken düşündüm dediğin uyarıları koymayı ama olmadı dediğin gibi hem çevreyi hemde balık neslinin korunması 1. öncelik olmalı yardımcı olup onore eden sözlerinde çok mutlu etti sitemizde üyelerimizde çok değerli onun için çaba sarfetmeyi elimden geldiği nispette görev adlediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
adnangokalp
08-04-2011, 07:12
sayın abim öncelikle selam ve saygılarımı sunuyorum insanoğlu her anı her olayı yaşadıkça bunun adına tecrübe deniyor maşallah sizde tecrübelerinizi o kadar güzel ,sade ve anlaşılır şekilde anlatmışsınızki saygı duymamak yada bu tecrübelerden faydalanmamak aptallıktan başka bir şey değildir.bu sitenin belki en güzel tarafı herkesin saygı ,sevgi ve muhabbet içinde bu zevkli olayı ve tecrübelerini birbiriyle paylaşması normal hayatta biraraya gelmelerini sağlayabilmişse demekki birşeyler başarılmış demektir.tekrar saygılar sunar herkese kazasız belasız bol avlar dilerim.
trakonya55
08-04-2011, 18:08
Bilgilendirme.paylaşımın için teşekkürler Mazhar.Rastgele.
mazhar üzümcü
09-04-2011, 15:05
sayın abim öncelikle selam ve saygılarımı sunuyorum insanoğlu her anı her olayı yaşadıkça bunun adına tecrübe deniyor maşallah sizde tecrübelerinizi o kadar güzel ,sade ve anlaşılır şekilde anlatmışsınızki saygı duymamak yada bu tecrübelerden faydalanmamak aptallıktan başka bir şey değildir.bu sitenin belki en güzel tarafı herkesin saygı ,sevgi ve muhabbet içinde bu zevkli olayı ve tecrübelerini birbiriyle paylaşması normal hayatta biraraya gelmelerini sağlayabilmişse demekki birşeyler başarılmış demektir.tekrar saygılar sunar herkese kazasız belasız bol avlar dilerim.
sağolasın adnancığım güzel sözler içeren mesajın için elimden geldiğince bu yaşa kadar edinebildiklerimi güzel sitemizin değerli üyelerine aktarmayı bir görev kabul ediyorum sevgilerimle.
mazhar üzümcü
10-04-2011, 11:04
Bilgilendirme.paylaşımın için teşekkürler Mazhar.Rastgele.
orhan abi değerlendiren mesajın için sağolasın sevgilerimle.
bilgi ve emeğiniz için teşekkür ederim . avlarınız bol sağlık ve neşeniz daim olsun
mazhar üzümcü
11-04-2011, 08:47
bilgi ve emeğiniz için teşekkür ederim . avlarınız bol sağlık ve neşeniz daim olsun
ersel kardeşim sende sağolasın sevgilerimle.
sinan_26
19-04-2011, 06:18
Teşekkürler haraika paylaşımlara devam iyiki varsınız...
Bilgilendirme için teşekkürler..
Anıl ÜNALAN
19-04-2011, 12:02
Gayet güzel bir bilgi abi teşekkür ederiz. Dip akıntısı konusunda pek dikkatli olunamıyor malesef denizin ortasında olunduğundan balığın hangi kıyıya kendisini yaslıyacağı ve tam olarak nerede avlanacağı pek belli olmuyor ama sığılık bölgelerde avlanmak daha mantıklı geliyor bazen..
Teşekkürler.
mazhar üzümcü
20-04-2011, 17:47
Gayet güzel bir bilgi abi teşekkür ederiz. Dip akıntısı konusunda pek dikkatli olunamıyor malesef denizin ortasında olunduğundan balığın hangi kıyıya kendisini yaslıyacağı ve tam olarak nerede avlanacağı pek belli olmuyor ama sığılık bölgelerde avlanmak daha mantıklı geliyor bazen..
Teşekkürler.B]sağol anıl dediğin gibi dikkatli olunamadığı için farkedilemiyor. halbuki bu tespiti olta atmadan evvel sağlıklı bir şekilde yapabilirsek olta bırakacağımız derinliği daha iyi belirleyip ,daha verimli av gerçekleştirebiliriz sevgilerimle.[/B]
ercument
26-05-2011, 19:30
verdiğiniz bilgi ve tecrübeler çok değerli teşekkürler
mazhar üzümcü
26-05-2011, 21:24
verdiğiniz bilgi ve tecrübeler çok değerli teşekkürler
faydalı olabildi isem mutluluk duyarım rastgelsin sevgilerimle.
Balikci Alp
26-05-2011, 21:36
Mazhar kaptan bilgiler için teşekkür ediyorum. Denizde tekneden balık avlarken, özellikle durgun ve havanın nereden eseceği belli olmayan havalarda, rüzgarın ve akıntının yönü döndükçe balık durumunda da ciddi değişiklikler oluyor. Sanırım sebebi bahsettiğin husus. Bir de durgun havada balığın daha iştahsız olduğu, dalgalı (rüzgarlı) havada oltaya daha bir iştah ile saldırdığı benim de hep dikkatimi çekmiştir. Yeniden teşekkürler.
mazhar üzümcü
26-05-2011, 21:49
Mazhar kaptan bilgiler için teşekkür ediyorum. Denizde tekneden balık avlarken, özellikle durgun ve havanın nereden eseceği belli olmayan havalarda, rüzgarın ve akıntının yönü döndükçe balık durumunda da ciddi değişiklikler oluyor. Sanırım sebebi bahsettiğin husus. Bir de durgun havada balığın daha iştahsız olduğu, dalgalı (rüzgarlı) havada oltaya daha bir iştah ile saldırdığı benim de hep dikkatimi çekmiştir. Yeniden teşekkürler.
evet alp aynen değin gibi. şu günlerde kıyıdan doğru dürüst balık alınmıyor oda rüzgar yönünde bir stabilleşme olmadığı için yağmur havası yapıyor. buda deniz su sıcaklığını olumsuz etkiliyor ve balığın kıyılamasını geciktiriyor sevgilerimle.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.