Tüm Versiyonu Göster : Gerence'de börtü böcek
-balıkçı-
11-05-2011, 07:42
09.05.2011 tarihinde Gencerli'ye niyetle yola çıktık.Yolda yemcimiz olan kemal beyi aradım yem kalmadığını söyleyince rotayı Gerence'ye çevirdik,Güzelbahçe mezatın oradan yemimizi alıp yola çıktık.Karaburun yoluna dönüp eşsiz manzarayı seyrederek Balıklıova derken Gerence'ye vardık,botumuzu şişirip motoru bağladıktan sonra evet denizdeyim bu duyguyu çok seviyorum.3 tane çifliğin arasında demirimizi attık çıkan balık 6 karagöz kayda değer olmadığı için resmini koymadım fakat bunun yanında oltamıza takılan 2 tane canlıyı yine tanıyamadığım için sizlere sormak istedim.Geçen defa berber balığını bilgi dağarcığımıza ekledik inşallah bunlarıda tanıyıp ekleriz şimdiden herkese teşekkürler.Rastgelsin....
[Only Registered Users Can See Links]
Necati ARAT
11-05-2011, 08:03
İbrahim abi Güzel bir gün geçirmiş olup yeni deneyimler edinmişsiniz..
Ancak şunu söylemeden geçemiyeceğim..
Şansınız itibari ile denizden bilmediğiniz canlılar çekiyorsunuz..
Bu canlılara dikkatli davranın zira zehirli olabilirler benden küçük bir uyarı..
İbrahim kardeş bazen sadece hava almak stres atmak için bende km lerce yol yapıyor.oltalarımı suya bırakıyor zil sesi dinliyorum.yakalananlar da tabiiki suya iade.bu aralar denizlerimizde bize yabancı balıklar, canlılar çıkmakta.
sonraki avlarınızın daha bereketli geçmesi dileğimle paylaşımınız için teşekkürler.
Taygun KOCABIYIK
11-05-2011, 08:28
Üstteki kırmızı balık kurdele balığı olarak geçiyor.
Alttaki balık daha doğrusu böcek ise karavida adıyla anılıyor. Kafadan kuyruğa doğru sırtı pürüzsüzdür fakat kuyruktan kafaya doğru baya dikenlidir ellerini kevgire çevirir tutmasını bilmeyen kişinin. Bunların yancısı olarak etrafta muhakkak karideste vardır ama oltaya gelmesi çok çok zayıf ihtimal :)
Halil İplikçi
11-05-2011, 09:02
ibrahim güzel bir gün geçirmişsiniz balığı anlaşılan birlikte iken yakalayacağız:D:D:D
-balıkçı-
11-05-2011, 18:32
Verdiğiniz bilgiler ve uyarılar için teşekkür ederim.Her ne kadar amatör balıkçıda olsak denizin hiç bir zaman şakası olmadığının bilinçindeyim, zehirli balıkları tanıyorum diye düşünürken tanımadığımız canlılarla karşılaşıyoruz,deniz yaşamının yelpazesi gerçekten çok geniş bu yüzden hepimizin daha dikkatli ve bilinçli olması gerekiyorki güzel keyifli bir günü acı ve ızdırap veren bir güne çevirmiyelim. Herkesin avlarının bereketli geçmesi dileğiyle. Rastgelsin...
gonencsenkal
11-05-2011, 18:45
Verdiğiniz bilgiler ve uyarılar için teşekkür ederim.Her ne kadar amatör balıkçıda olsak denizin hiç bir zaman şakası olmadığının bilinçindeyim, zehirli balıkları tanıyorum diye düşünürken tanımadığımız canlılarla karşılaşıyoruz,deniz yaşamının yelpazesi gerçekten çok geniş bu yüzden hepimizin daha dikkatli ve bilinçli olması gerekiyorki güzel keyifli bir günü acı ve ızdırap veren bir güne çevirmiyelim. Herkesin avlarının bereketli geçmesi dileğiyle. Rastgelsin...
Paylaşım için teşekkürler bence ne olduğunu bilmediğimiz hiç bir deniz canlısına kesinlikle dokunmamalıyız.İnşallah bunların yerine paşalar, mercanlar,iri iri karagözler tutarız :)
JasonMraz
11-05-2011, 20:19
öğrendiğim kadarıyla karavida zehirli değilmiş. yani alttaki canlı. yenebiliyormuş ve hatta turistlerin çok sevdiği bir yemekmiş:) tanesi 30-50 lira arasında değişiyormuş. inşallah denize geri yollamamışsınızdır:D
Balikci Alp
11-05-2011, 21:06
İbrahim abi insan istediği balığı yakalayamasa bile denizde ruhunu dinlendiriyor. Gerence çok güzel bir yer, keşke balık çiftlikleri olmasa... Gerçi çoktandır gitmedim, çiftlikleri açığa aldılar mı bilmiyorum... Güzel bir günü denizde değerlendirmenize imrendim. Umarım gelecek sefere arzu ettiğiniz balığa da kavuşursunuz.
Bu arada sevgili Taygun'a da bilgi için teşekkür ediyorum. Kurdele balığı diye canlının varlığından haberim bile yoktu. Diğer canlıyı ise ben böcek olarak biliyorum. Karavidanın bu kadar uzun antenleri yok diye bilirim. Ancak konunun uzmanı değilim. Bildiğim böceğin aynen istakoz gibi çok lezzetli bir kabuklu olduğu. Çeşme'de çok yerdik. Bu türlerin pişirilmesi istakoz ile aynıdır.
Herkese sevgiler.
Taygun KOCABIYIK
11-05-2011, 21:37
Sanırım ufak bir karışıklığa sebebiyet verdim. Alp abi ve Melih kardeşimin bahsettiği canlı doğrudan böcek ismiyle anılıyor ıstakozun kıskaçsız versiyonu ve kayalıkların arasında kovuklarda mağralarda yaşar.
Yukarıda fotoğrafı olan ise karavida adıyla anılıyor (en azından İzmir'li balıkçılar bu adla anıyor) kumda açtığı delikte yaşıyor bu canlı uzatma ağlarında çıkar zehirli falan değil fakat kabuğunda dikenleri var. Normalde uğraşıp yiyen yok gibi birşey fakat çok yaşlı bir balıkçı tanıdık yaklaşık 2 kilo karavidadan bir avuç kadar etin çıktığını çok lezzetli olduğunu söyledi ama inanılmaz zahmetli herkes uğraşmaz diye ekledi.
Latince adıda Squilla mantis olarak geçiyormuş bu canlının.
-balıkçı-
12-05-2011, 17:56
Paylaşım için teşekkürler bence ne olduğunu bilmediğimiz hiç bir deniz canlısına kesinlikle dokunmamalıyız.İnşallah bunların yerine paşalar, mercanlar,iri iri karagözler tutarız :)
Güzel dileklerin için teşekkürler.Bende işallah diyorum..Rastgelsin...
Balikci Alp
12-05-2011, 19:45
Taygun süpersin :) Diğer arkadaşlar da öyle tabi ki. Bu site sayesinde bilgimize (ya da bilgisizliğimize) bilgi katıyoruz. Fotoğraftaki canlı kesinlikle karavida.
Bu arada böceğin latincesi de Palinurus vulgaris'miş. Google amcada görsel arama yaptığınızda karavida ile olan farkını açıkça görebiliyorsunuz.
Teşekkürlerimle
gerence aşığı
27-05-2012, 20:59
3sezondur gerenceye gidemiyom
gerence aşığı
27-05-2012, 21:17
orası benim 2 ci evimdi öyle özledimki 4-5 gün gidip kalırdım gerencede arabamı satınca gerencenin uydu fotograflarıyla avunur oldum lüxsümü.tahta soframı.yem gaz paramı bulup 4-5 gün kalırdım.gerence koyunun havasını derinliğini çok iyi bilirim.hatta 5-6 sene evvel yangın çıktığında da sabah bir kalktım alevlerin yanıbaşımda olduğunu görmüştüm.oradaki dalgarın sesi ve rüzgarın çam ağaçlarındaki uğultusu hala kulağımda.belki size tuhaf ve komik geliyodur ama inanın gerencede içimle ruhumla çok şey paylaştım onun için gidince benden selam söyleyin herkese rasgele
gerence aşığı
27-05-2012, 21:32
kıyıdan avlanmak için gece 3 sabah 7 en güzel zaman gerencenin her yerinden hele gece4 de o çıngırağın gece sessizliğinde deli gibi çalmasınıın zevki varya hiç bişeye değişilmez. ama neolur tekneyle botla sadece oltayla avlanalım benim öyle tanıdıklarım olduki 3-4 ay botla olta attıktan sonra afedersiniz burunları.....kalkıyo bidahakinde 100-200 mt ağ alıyolar sözüm ona balığa geliyolar. ama bir çoğunda ben üzerime düşeni yaptım.neyse bu msj larımı okuyan herkese bol bir sezon diliyom.
İbrahimciğim bizlerde bir deyim vardır.39 gün taban eti 1 gün av eti denir.Yinede o güzelim manzara ve iyot kokusunu bol bol teneffüs etmişsiniz.İnşallah önümüzdeki günlerde daha güzellerini ve bollarını yakalama düşüncesinden uzaklaşmadan Rasgele diyelim.
Baba Yalçın
28-05-2012, 20:13
Arkadaşlar konuya göz attım. Börtü böcek meselesine biraz deyineyim dedim.
1) Böcek
2) Karavida
3) Mantis Karidesi, parça parça fotolarını koyalım.
-----------------------------------------------------------------------
1) Böcek, Dikenli İstakoz.
Baba Yalçın
28-05-2012, 20:17
2) Karavida, Yassıayaklı İstakoz, Büyük Ayı İstakozu
Baba Yalçın
28-05-2012, 20:26
3) Mantis karidesi ; Spottail mantis shrimp. Peygamber Devesi Karidesi, Peygamber Devesi İstakozu, Jack Dempsey İstakozu, Boksör Karidesi. Bunlarında değişik renkte olanları var.
Baba Yalçın
28-05-2012, 20:30
Tavus Manthis Karidesi (Peacock Mantis Shrimp -Odontodactylus scyllarus) Bu türün en irilerinden, yaklaşık 20cm. özel kollarıyla avına 23 kalibre bir tabanca mermisi kuvvetinde tekme diye tabir edebileceğimiz vuruşlar yapıp, örneğin bir yengeci bir anda parçalayabilir. Hatta camı kırabilir. Biz kısaca en geçerli olanı kullanalım tamamına boksör karides, ya da mantis karidesi diyebiliriz.
Baba Yalçın
28-05-2012, 20:42
Buda Origami süprizi "Japon kağıt katlama sanatı"
Andrey Ermakov Tasarım: Kağıt katlamak için 15 saatten fazla uğraşmış. Her ne kadar yapanı tanımasakta arkadaşın sanatını, azmini, sabrını kutlamak gerekir diye düşünüyorum. İlk gördüğümde gerçek sanmıştım. Gerçek bir şahaser yaratmış. Yapanı kutlarım. Bu konuda yazacaklarım şimdilik bu kadardı. Saygılar.
Yanıt olarak geç kalınmış olsa bile bu güzel tanıtımı alkışlarım.
Baba Yalçın
29-05-2012, 00:57
Yanıt olarak geç kalınmış olsa bile bu güzel tanıtımı alkışlarım.
Hüseyin'cim teşekkür ederim. Elimde o kadar konu varki daha yeni görmüştüm, birazda araştırma anca. Rastgelsin. Saygılar.
Günaydınlar sitenin güzel insanları gününüz aydınlık kısmetiniz bol şansınız açık olsun.
Hüseyin'cim teşekkür ederim. Elimde o kadar konu varki daha yeni görmüştüm, birazda araştırma anca. Rastgelsin. Saygılar.
Paylaşımın ve cevaplaman için teşekkürler.Günün aydınlık kısmetin bol şansın açık olsun.İgnen sivri balığın büyük olsun.
Ahmet TARİH
29-05-2012, 06:53
Yalçın abi HD kalitesindeki açıklayıcı bilgilendirmen için teşekkür ederim.
Baba Yalçın
30-05-2012, 00:15
Paylaşımın ve cevaplaman için teşekkürler.Günün aydınlık kısmetin bol şansın açık olsun.İgnen sivri balığın büyük olsun.
Yalçın abi HD kalitesindeki açıklayıcı bilgilendirmen için teşekkür ederim.
Arkadaşlar ikinizede teşekkür ederim. Bazen frenler tutmuyor. Aslında mantis karidesinin (boksör) bizde olmasıda çok güzel bence orda yazmayı unutmuşum uykusuzluktan. Didim Akbük koyunda (5-6yıl önce) koyun tamamını keşif yaparken, dönüşte demir atmış tekneyle ben suda onlar kayıkta balıkçılığa girdik laf lafı açtı ben suda onlar teknede 1 saat balıkçılığı konuştuk galiba hatırımda kalan Bodrum Gündoğan'dan gelmiş ağ atmış toplamışlar balık pilaki yapıyorlardı benide sağolsunlar kayığa davet etmişlerdi. Balıkların arasında 1 tanede mantis karidesi vardı. Ama tabi beni kesmedi ilik. Birde bizim koop.'ta kurutulmuşu vardı. Adalarda arkadaşın ağından 1 tane çıkmıştı. Bizi yanıltan belgesellerdeki çekim kalitesi zoom yapıp olduğundan iri göstermesi. Ve bir de ekseriya tavus mantis göstermeleri tabi bunun bile kaç çeşiti varmış. Bende arkadaşımız sayesinde uyanıp araştırınca olayın farkına vardım. Çünkü bizim buralarda rastlanan bir şey değildi. Tesadüfün böylesi. Benim kendi aldığım Karavidanın fotosuda vardı eski onuda koyucamda tarama yapayımda öyle fırsat bulamadım. Tekrar teşekkür ederim. Saygılar.
Baba Yalçın
31-05-2012, 23:23
Mantis Karidesin Gücü
Valla Helal Olsun, O bir Şampiyon
Sesli izleyelim
ehZmPEelFp8&feature
night fisher
15-07-2012, 18:52
Arkadaşlar ikinizede teşekkür ederim. Bazen frenler tutmuyor. Aslında mantis karidesinin (boksör) bizde olmasıda çok güzel bence orda yazmayı unutmuşum uykusuzluktan. Didim Akbük koyunda (5-6yıl önce) koyun tamamını keşif yaparken, dönüşte demir atmış tekneyle ben suda onlar kayıkta balıkçılığa girdik laf lafı açtı ben suda onlar teknede 1 saat balıkçılığı konuştuk galiba hatırımda kalan Bodrum Gündoğan'dan gelmiş ağ atmış toplamışlar balık pilaki yapıyorlardı benide sağolsunlar kayığa davet etmişlerdi. Balıkların arasında 1 tanede mantis karidesi vardı. Ama tabi beni kesmedi ilik. Birde bizim koop.'ta kurutulmuşu vardı. Adalarda arkadaşın ağından 1 tane çıkmıştı. Bizi yanıltan belgesellerdeki çekim kalitesi zoom yapıp olduğundan iri göstermesi. Ve bir de ekseriya tavus mantis göstermeleri tabi bunun bile kaç çeşiti varmış. Bende arkadaşımız sayesinde uyanıp araştırınca olayın farkına vardım. Çünkü bizim buralarda rastlanan bir şey değildi. Tesadüfün böylesi. Benim kendi aldığım Karavidanın fotosuda vardı eski onuda koyucamda tarama yapayımda öyle fırsat bulamadım. Tekrar teşekkür ederim. Saygılar.
sn.yalçınbey,verdiğiniz bilgiler fazlasıyla doyurucu olmuş,izninizle birkaç ilave yapıyorum;squilla mantis (mantis shrimp-mantis karidesi) güney batı ege,ion denizi ,adriyatik te yaygın olarak bulunan bir karides cinsidir. tropikal sulardaki akrabalarının da isim babasıdır.yüm dünyada akrabalarına mantis karidesi adı verilmiştir.boksör karides ise ülkemiz sularındada mevcut olan stenopus familyasına ait karideslere verilen ortak addır.(boxer shrimp,stenopus hispidus en popüleridir akvaryumları süsler,stenopus spinosus akdeniz versiyonu). saygılar.
MAVİ FENER
15-07-2012, 19:33
Yalçın ;
bu böceklerde ne kadar renkli vede yakışıklılar....
İnsanın yiyeceği geliyor.Teşekkürler...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.