PDA

Tüm Versiyonu Göster : Milyon litre SU'yu kirlenmekten kurtar !

tigerson
17-05-2011, 19:11
Sevgili Rastgelsin dostları öncelikle merhaba,sitemizin balık bahane sloganıyla çeşitli bilgi ve tecrübelerden faydalanıyorm,özellikle çevreye karşı gösterilen hassasiyet ve özveri benide evimizde uyguladığımız basit alışkanlıkları sizlerle paylaşmaya teşvik etti.

Yaklaşık beş yıldır evde mutfağımızda kullanılan atık sıvı yağlarımızı lavaboya veya çöpe dökmeyip uygun şişelerde biriktiriyoruz,yeterli atık yağ biriktiğinde bir telefonla bölgenizdeki atık yağ işleme tesisi veya biodizel üreticisi firmalar ücretsiz evinizden gelip teslim alıyorlar.Sizlerinde bildiği üzere beş yıllık bu alışkanlığımızın sebebi ne yazıkki çöpe veya lavabomuza döktüğümüz her bir litre atık yağın, bir milyon litre suyu kirletme gerçeği ! ... Artık olağan bir alışkanlığa dönüştürdüğümüz bu uygulama ile şuana dek 27 litre atık yağ dönüşüme yollamışız !!! Bir başka değişle geleceğimiz için 27 milyon litre suyun kirlenmesini bu beş yıllık sürede engellemiş olmanın huzurunu ziyadesiyle yaşıyoruz...( özverisinden dolayı eşime sonsuz teşekkürler )

Mutfağımızda kullanılan sıvı yağlarımızın biriktirilmesine karşı uygun bir bölümüne(lavabo altına) konulabilecek bir kavanoz veya şişe ile bu alışkanlık kolay ve uygulanabilir bir hassasiyet olduğu kanısındayım,göstereceğiniz duyarlılık ve konuya ayırdığınız zaman için çok teşekkür ediyorum.saygılarımla

Halil İplikçi
17-05-2011, 19:30
paylaşıma teşekkürler..hatırlarım da ben çocukken mahallenin yaşlı kadınları
bu tip atık yağlardan sabun yaparlardı..demekki bir bakıma doğru imiş yaptıkları
ancak bu zahmettense senin önerin çok daha mantıklı

oscar kaptan
17-05-2011, 19:30
Ufuk kardeşime katılıyor ve her kesin bunu uygulamasını ve diğer insanlarıda bu konuda teşvik etmesini istiyorum. Biz yaklaşık 2 yıldır bunu uyguluyoruz. Eşimin çalıştığı okulda toplanan yağlar, Okuldan lisanslı toplayıcılar tarafından alınarak bio dizele dönüştürülüyor. hem tekrar ekonomiye kazandırılıyor, hem de doğamız, suyumuz korunuyor. bu anlayıştaki her kese teşekkür ediyorum.

tigerson
17-05-2011, 19:42
Halil abi keşke o dönemlerdeki gibi doğal yaşayabilsek:(

Özgür abi haklısın bu konuyuda suistimal etmek isteyen tabiri caizse merdiven altı yerlere itimat etmemek gerekir,internetten araştırılıp lisanslı atık yağ toplama tesislerine vermemiz en az toplamamız ve biriktirmemiz kadar önemli,teşekkür ederim katkılarından dolayı abi,

tigerson
17-05-2011, 19:49
Bir başka kolay ve uygulanabilir alışkanlığımızın önceki yıllarda İzmir büyük şehir belediyesi atık pil toplama projesiyle oldukca iyi katılım ve duyarlılık gösterilmişti,geçen yılki evimizde biriktirdiğimiz atık pillerin tesliminden dolayı belediyemizin konuya ilişkin verdiği manevi değeri yüksek belgesi...

[Only Registered Users Can See Links]

mazhar üzümcü
17-05-2011, 20:37
aferin genç kardeşim ufuk. duyarlılığını hem gerçekleştirdiğin için, hem de biz abi ve kardeşlerine duyurduğun için. bizde senin gibi yapıp ,çevremizi gelecek nesillere temiz bırakmak için çabalıyacağız sevgilerimle.

xnode
17-05-2011, 21:09
Duyarlılığınız ve paylaştığınız için teşekkürler.

tigerson
18-05-2011, 00:04
estağfurullah mazhar abi teveccühünüz:)

rica ederim cem abi,sağolun.

ustam18
18-05-2011, 06:19
Ufuk kardeş duyarlılığın için teşekkürler.Bu dünya bizim.ve hızla doğadaki kirlenmeden dolayı sona doğru gidiyoruz.

Necati ARAT
18-05-2011, 07:17
Ufuk harikasın ...
Seni canı yürekten kutlarım kardeşim..
Söylediklerin ve hayata geçirdiklerin hiçde yabana atılacak konular değiller..
Bizi uyarıp bilgilendirdiğin için ayrıca taşakkür ederim..
Sağlıçakla kal..

Fatih AKDAĞ
19-05-2011, 10:47
Ufuk kardeşim bu duyarlı davranışın için seni tebrik eder , ayrıca bu gibi konuyu buraya açıp bizleri bilgi sahibi ettiğin için sana teşekkür ediyorum. Çevremiz bu gibi davranışlar sayesinde eskisi gibi olmasa bile özlediğimiz bir alan halini zamanla alacaktır inşAllah.:helal::helal::helal::helal::helal:

Saqygılarımla

tigerson
23-05-2011, 21:28
iyi dileklerin için sağol fatih'ciğim,

tigerson
23-05-2011, 21:31
iyi dilekleriniz için teşekkür edrim hayrettin abi,

Rica ederim necati abi,gönül ister daha fazlasını yapabilmek ama dün denizde karşılaştığımız olay,sanki yanlışı onlar değilde biz yapıyormuşuz mantığından öteye gitmedikce umuttan ibaret kalacak gibi malesef, avlak yerimize doğru giderken karşılaştığımız tekneden denize bişeyler döküyolardı bizden arkadaş dökülenlere toplaşan martıların fotoğrafını çekmek için o yöne doğru çekimler yaptı,akşam limana dönüşte çok ilginç şekilde kulak misafiri olup sabahki olayın muhabbetine şahit olduk,uyarı gayet açıktı kamera vs vs ne iş ? !!! sözkonusu muhabbet sabah bizim martılar yerine kendilerini çektiğimizi düşünen tekne sahibi ve bizim kaptan arasında geçti... o an düşündüm sorulması gereken günübirlik turlarla oraları tercih eden bizlermi,yoksa yapılanın yanlış olduğunun bilincinde(pardon yapılan doğru fotoğraflama ihtimali yanlış) olduğunu düşünenlerinmi OTURDUĞU DALI KESTİĞİ :soru:acaba fotoğraflanacak,yüzelecek,çekilecek balığı kalmayacak denizlerimiz olduğundamı bu mantık değişecek? senin vesilenle içimi dökmek istedim abi sürçilisan ettiysem affola:(