PDA

Tüm Versiyonu Göster : 5-6 saatlik Gece Avı..

ishak BALLICA
13-06-2011, 15:22
Sevgili dostlar, geçtiğimiz Cuma günü mesai bitimine doğru arkadaşım Erdal bey den gelen bir telefon ile Cuma akşam üstü yine düştük yollara...Amacımız olta atmak değil, Sevgili dostum Erdal bey in yazlığının önüne ekmiş olduğu bir kaç parça domates-biber vs fidelerini sulamak ve sağa sola bir göz atmak idi...

Yolda giderken biz yine her ihtimale karşı , hani olur da imkan denk gelir belki azıcık olta atarız baabından bir miktar sülünez de aldık.[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]
Eve varır varmaz hemen kaptık çapaları, ve başladık fidanlar ile ilgilenmeye...İşte otlarını temizle, tutmamış olanları yenile vs gibi işler...

Bu arada Sevgili büyüğümüz - abimiz, Ertaç hocam kokumuzu almış ki hemencecik damladı...Eeee, yemler hazır mı...?Hadi ne zamnan kaçıyoruz diye...?

Neyse, onunla biraz hoş beşten sonra onu gönderdik teknesine...Ve sen azıcık yat uyu...Biz işimiz bitince geliriz dedik...

Vallahi işimizin bitmesi bayağı uzun sürdü...Toprak gerçekten çok yorucu bir şey ve zamanın nasıl geçtiğini de anlıyamıyorsun adeta...Neyse hava bayağı bir karardı ve ben fidanları sulamaya başlarken, Erdal kardeşim de geçti eve başladı akşam yemeği telaşına...

Sözün özü her şeyin bitirip, bizim tekne başına varıp da yola çıkmamız hemen hemen saat 11.00 bulmuştur...

Yolda teknenin şansumanı sorun çıkardığından dolayı her zamanki meralara gidemedik...Zira her 3-5 dakikada bir vites boşa atıyordu...Nitekim yaklaşık 35 metre derinliğe bile vites kolunu ayağıyla bastırarak tuta tuta gelebildik...:(

Avl yerine varınca günün yorgunluğunun atılması baabından ;biraz serinleme açısından bir iki efes'e başvurduk...[Only Registered Users Can See Links]ğolsun Erdal kardeşim, efesini bitirir bitirmez zaten belinden de rahatsız olduğu için geçti kamaraya istirahate...Ben ve Ertaç hocam, sabaha kadar durmadan oltaladık...

Tüm gece kırma mercan yada diğer adıyla Erkek mercan da denilen tür bizi hiç boş bırakmadı..Allaha şükür tavalıklar yine çıktı.:)Zaman zaman da gopez de denk geldi..Gopezler orta su ve yüzeye yakın gelirken, bizlerin çoğu zaman mandagöz mercan diye tabir ettiğimiz ama esas adı kırma mercan olan balıklar her daim hep dipten geldi...;)

Ve, ertesi gün Ertaç abimizin işi olduğu için saat 06.30 gibi geri döndük. :o:o:oLimana varır varmaz Ertaç abi tekeden hemen ayrılırken bizler yaklaşık olarak yarım saat kadar tekne içinde oturduk..O sırada attığımız ekmek parçalarına üşüşen Gamit ve Kefalleri seyretmeye doyamadık...:)Eh içimden haliyle ah Mufi ciğim olacaktı bunların dilinden ancak o anlar diye de içimden geçirmedim değil...:)

Eve varır varmaz bahçeyi bir kez daha sulayıp, ilaçladıktan sonra ertesi gün seçim telaşı olduğu için öğle civarı yola çıkarak vaktinde kendi evlerimize ulaştık.

Sözün özü tavalıkların çıktığı 5-6 saatlik kısa bir gece avı yaşamış olduk...Daha bereketlisinin sizlere denk gelmesi dileği ile rastgele..

xmm9lk_ishak-ballica-balyk-avy-0041_sport

Mehmet BODUROĞLU
13-06-2011, 17:02
Abi güzel geçirilmiş vakit.
Tavalıklarda şenlendirmiş ve yorgunluğunuzu atmanıza vesile olmuştur.
Çok daha iyilerinin oltanızda olması dileklerimle.
Rastgelsin ...

Raif Yelkenci
13-06-2011, 18:08
İshak abi tavalık balığınızı almışsınız yok zamanda oyalanmışsınız tebrikler afiyet olsun.

Balikci Alp
13-06-2011, 19:22
İshak abi keyifle izledim. Çok güzel bir çekim olmuş, öncelikle bundan ötürü emeğine sağlık. Ayrıca o güzel havada hareketli ve keyifli bir av olmuş, sizleri tebrik ederim. Nicelerine...

pendikli balıkçı
13-06-2011, 21:37
Gerçekten tavalıklar çıkmış.Çanakkale'de de artık karagöz, sargoz, kupa, çipura ve kefal avlarına başladık.Balıklarımız iyi boyutlarda avı koyamadım ama sizin avlarınız yerimizi dolduruyor.Tekrar tebrik ederim.

ishak BALLICA
14-06-2011, 07:16
Abi güzel geçirilmiş vakit.
Tavalıklarda şenlendirmiş ve yorgunluğunuzu atmanıza vesile olmuştur.
Çok daha iyilerinin oltanızda olması dileklerimle.
Rastgelsin ...

Sevgili Mehmet kardeşim, yorumun için teşekkürler..Çok daha bereketlisinin sağlık ve sıhhat içinde sizlere denk gelmesi dileği ile rastgele..
İshak abi tavalık balığınızı almışsınız yok zamanda oyalanmışsınız tebrikler afiyet olsun.

Sevgili Raif kardeşim, tavalıkların çıktığı orta şeker bir av oldu...Ne ilginçtir ki, havanın tam olarak ışıması ile birlikte balık adeta bıçak gibi kesiyor...;)Ha, beklense tabiki ara ara tekrar balık vuruşu olur kanaatinteyim..:rolleyes:Ama bizler sıcağa kalmadan geri dönüyoruz..
İshak abi keyifle izledim. Çok güzel bir çekim olmuş, öncelikle bundan ötürü emeğine sağlık. Ayrıca o güzel havada hareketli ve keyifli bir av olmuş, sizleri tebrik ederim. Nicelerine...

Sevgili Alp kardeşim, inşallah Çeşmealtında sizin meslektaşın olan Sevgili Çağatay kardeşimin teknesi ile birlikte sonbahara doğru yan yana olta atmak nasip olur..

Çekim işi bu defa azıcık ikinci planda kaldı...Zira bizim ekipten Sevgili can dostum Mehmet bey yoktu...Ayrıca, Sevgili can dostum Erdal Bey i bahçe işi bayağı yorduğu için o da belindeki şikayetten dolayı geceyi uyuyarak geçirdi...Yani çekim işi bu defa arzu ettiğim formatta olmadı...

İnşallah ilerideki avlarda hepimize gönlümüze göre avların denk gelmesi dileği ile rastgele...

Gerçekten tavalıklar çıkmış.Çanakkale'de de artık karagöz, sargoz, kupa, çipura ve kefal avlarına başladık.Balıklarımız iyi boyutlarda avı koyamadım ama sizin avlarınız yerimizi dolduruyor.Tekrar tebrik ederim.

Sevgili Evren, dostların ile birlikte gönlündeki avları yapman dileği ile rastgele kardeşim...

Necati ARAT
14-06-2011, 07:26
İshak abi kutlarım..
Bağ bahçeyi bahane edip yine kendinizi atmışsınız denize ..

Ne acayiptir ki balık çok iştahsız bu durum sanırım tüm Ege'ye hakim..
Senin bu konudaki görüşün nedir ??

Eeee Tavalıklarda çıkmış hani.. Gece boyunca, Mandagözler.. Gün doğumunun ilk ışıkları ile Karagözler, Peşinden ziyarete gelen İstavrit ve kolyoz günü kurtaran balıklar sanırım..
Ha bu arada söylemeden geçemiyeceğim Karagözler normal boyutunda altında sanırım...
Allah Her daim Şansının ve nasibinizin bol olmasını dilerim..

Erdal ve Ertaç abimizide kutlarım..
Harika bir gün harika bir paylaşım..
Emeğine sağlık abim Saygılar..

ustam18
14-06-2011, 07:38
İshak kardeş çok güzel bir av olmuş tebrikler.bu görüntüleri bizlerle paylaştığın içinde teşekkürler.sonraki avlarınızın daha bereketli olması dileğimdir.Rastgele.

akinyildiz81
14-06-2011, 08:22
Abi istediğim yaşam bu.istanbul'da çürüyoruz resmen.harika fotolar harika balıklar eline sağlık.

ukg79
14-06-2011, 08:37
Ustam ellerinize sağlık gerçekten hoş kareler :helal::helal::helal:

ishak BALLICA
14-06-2011, 09:05
İshak abi kutlarım..
Bağ bahçeyi bahane edip yine kendinizi atmışsınız denize ..

Ne acayiptir ki balık çok iştahsız bu durum sanırım tüm Ege'ye hakim..
Senin bu konudaki görüşün nedir ??

Eeee Tavalıklarda çıkmış hani.. Gece boyunca, Mandagözler.. Gün doğumunun ilk ışıkları ile Karagözler, Peşinden ziyarete gelen İstavrit ve kolyoz günü kurtaran balıklar sanırım..
Ha bu arada söylemeden geçemiyeceğim Karagözler normal boyutunda altında sanırım...
Allah Her daim Şansının ve nasibinizin bol olmasını dilerim..

Erdal ve Ertaç abimizide kutlarım..
Harika bir gün harika bir paylaşım..
Emeğine sağlık abim Saygılar..

Sevgili Necati, yorumun için teşekkürler. kardeşim....Abisi, tüm gece ara vermeden kırma mercan çalıştı...Karagöz gün ışımaya başlayınca yüzünü gösterdi...Seninde dediğin gibi boyu oldukça küçük...Zaten mümkün olduğunca da hep geri saldık...Sanırım 4 -5 tane filan aldık...

Eve gelince iş edindim ve mutfakta balıkları temzilemeden önce o 4-5 karagözün en küçüğünün ve en büyüğünün boyunu ölçtüm...En küçüğü 20, en büyüğü de sanırım 23 cm mi ne geldi...

Ha bu arada metre ile balıkların bir kaçının boyunu ölçerken,hanımdan da fırçayı yedim...:PSen iyice kafayı yedin diye beni haşladı..:P

Sözün özü, bu mevsim derin suda balığın en kıt olduğu süreç...Bu mevsimde dip balığından daha çok, Palejik türler (orta su)olan Kolyoz-uskumru ve istavrit denk gelse daha bereketli ve zevkli olur diye düşünüyorum...Dip balığı için sanırım Eylül-Ekim gibi umutlu olmak lazım...

Not: Amatör balıkçlık sürkülerinde uzun yıllar Karagöz ün av yapma yasal boyutu 15 cm idi...Fakat daha sonra sanırım 2008 yılındaki sirkülerde bu boyut 21 cm e çıkartıldı..Yani av yapılacak karagöz ün yasal boyutu 21 den küçük olmamalıdır...

Netice olarak tavalık telaşından dolayı bu avda almış olduğum 4-5 karagöz yasal boyutta değildir...Eğri ye eğri...Doğru ya doğru...;)

İnşallah ileride aynen bunun gibileri de denk gelir hepimize...

xii1oa_oltamisina-balyk-avy-0036_sport

Kamil ESEN
14-06-2011, 12:01
İshak abi, yine kendine yakışır bir rapor hazırlamışsın.Bize de nasip olsun demek geldi içimden.Yaşasın karagözlerr..:P Paylaşıma teşekkürler,rastgelsin...

Necati ARAT
14-06-2011, 13:14
Sevgili Necati, yorumun için teşekkürler. kardeşim....Abisi, tüm gece ara vermeden kırma mercan çalıştı...Karagöz gün ışımaya başlayınca yüzünü gösterdi...Seninde dediğin gibi boyu oldukça küçük...Zaten mümkün olduğunca da hep geri saldık...Sanırım 4 -5 tane filan aldık...

Eve gelince iş edindim ve mutfakta balıkları temzilemeden önce o 4-5 karagözün en küçüğünün ve en büyüğünün boyunu ölçtüm...En küçüğü 20, en büyüğü de sanırım 23 cm mi ne geldi...

Ha bu arada metre ile balıkların bir kaçının boyunu ölçerken,hanımdan da fırçayı yedim...:PSen iyice kafayı yedin diye beni haşladı..:P

Sözün özü, bu mevsim derin suda balığın en kıt olduğu süreç...Bu mevsimde dip balığından daha çok, Palejik türler (orta su)olan Kolyoz-uskumru ve istavrit denk gelse daha bereketli ve zevkli olur diye düşünüyorum...Dip balığı için sanırım Eylül-Ekim gibi umutlu olmak lazım...

Not: Amatör balıkçlık sürkülerinde uzun yıllar Karagöz ün av yapma yasal boyutu 15 cm idi...Fakat daha sonra sanırım 2008 yılındaki sirkülerde bu boyut 21 cm e çıkartıldı..Yani av yapılacak karagöz ün yasal boyutu 21 den küçük olmamalıdır...

Netice olarak tavalık telaşından dolayı bu avda almış olduğum 4-5 karagöz yasal boyutta değildir...Eğri ye eğri...Doğru ya doğru...;)

İnşallah ileride aynen bunun gibileri de denk gelir hepimize...

xii1oa_oltamisina-balyk-avy-0036_sport

İshak abim açıklaman için çook teşekkür ederim..

Ben zaten biliyordum senin nasıl davranacağını ..
Benim vurgulamak istediğimi eminim ki sen çok iyi anlamışsındır..
3. şahısların yanlış anlamalarına mehal vermemek adına bunu vurgulamak ve geçmemek istedim..

Ayrıntılı raporun ve hazırlamış olduğun video için çok teşekkür ederim emeğine sağlık..:helal::helal:

Bu mesajındaki KARAGÖZ TARLASI ayrı bir güzel..:helal:
Daha güzelleri bizlere denk gelsin ..;);)
Seninde oltan kırılsın emi.....:D:D:D

muratdogan
14-06-2011, 19:58
İshak abi emeğine sağlık.
Video çekimin güzel olmuş ve bu sıralar balığa çıkamayanlar içinde izlemesi son derece keyifli.
Rastgele...

ishak BALLICA
15-06-2011, 07:14
İshak kardeş çok güzel bir av olmuş tebrikler.bu görüntüleri bizlerle paylaştığın içinde teşekkürler.sonraki avlarınızın daha bereketli olması dileğimdir.Rastgele.

Abi istediğim yaşam bu.istanbul'da çürüyoruz resmen.harika fotolar harika balıklar eline sağlık.

Ustam ellerinize sağlık gerçekten hoş kareler :helal::helal::helal:

İshak abi, yine kendine yakışır bir rapor hazırlamışsın.Bize de nasip olsun demek geldi içimden.Yaşasın karagözlerr..:P Paylaşıma teşekkürler,rastgelsin...

İshak abi emeğine sağlık.
Video çekimin güzel olmuş ve bu sıralar balığa çıkamayanlar içinde izlemesi son derece keyifli.
Rastgele...

Sevgili dostlar, yorumlarınız için teşekkürler...Daha bereketlisinin sizlere denk gelmesi dileği ile rastgele...

ishak BALLICA
15-06-2011, 07:16
İshak abim açıklaman için çook teşekkür ederim..

Ben zaten biliyordum senin nasıl davranacağını ..
Benim vurgulamak istediğimi eminim ki sen çok iyi anlamışsındır..
3. şahısların yanlış anlamalarına mehal vermemek adına bunu vurgulamak ve geçmemek istedim..

Ayrıntılı raporun ve hazırlamış olduğun video için çok teşekkür ederim emeğine sağlık..:helal::helal:

Bu mesajındaki KARAGÖZ TARLASI ayrı bir güzel..:helal:
Daha güzelleri bizlere denk gelsin ..;);)
Seninde oltan kırılsın emi.....:D:D:D

Canım kardeşim, tez zamanda tutacağın kallavi çupraların sırt dikenleri avuç içlerini delsin emi...:P

Necati ARAT
15-06-2011, 07:20
Canım kardeşim, tez zamanda tutacağın kallavi çupraların sırt dikenleri avuç içlerini delsin emi...:P

Kurban olurum o kardeşlerimin sırt dikenlerineee ..
Amaaaa Neredeeee....
Git 100 gel 100 daha kendilerini gösteremediler gitti..
Sene başından beri 5 Paşacık o kadar..
Ama ümitliyim olacak olacak..

Kamil ESEN
16-06-2011, 10:00
Kurban olurum o kardeşlerimin sırt dikenlerineee ..
Amaaaa Neredeeee....
Git 100 gel 100 daha kendilerini gösteremediler gitti..
Sene başından beri 5 Paşacık o kadar..
Ama ümitliyim olacak olacak..

Artık başlamıştır Be Necati.Yakala da gözlerimiz şenlensin:P

Necati ARAT
16-06-2011, 11:26
Artık başlamıştır Be Necati.Yakala da gözlerimiz şenlensin:P

Kamil abi çok iyi diyorsun ama nerede??:'(:'(:'(
Sen birşeyler biliyorsun sanırım..:)
Yoksa Küçük bir kaçamak mı yaptın..:oha:
Duydum ki Aliağa civarı yapıyormuş havadisler geliyor ama ilk ağızdan duyalım..;)
Haberler iyi mi?? hasılat nedir??
Görüşelim..;)