PDA

Tüm Versiyonu Göster : Herkese Merhabalar

mrtskn
21-06-2011, 08:19
Uzun süredir üye olmak için zaman kolluyordum ve şimdi yapabildim =) Hayatım boyunca dönem dönem balık avına merak saldım ama hep yarım kaldı. En son var olan oltam kırılınca bir daha da uğraşamadım açıkçası. Ama şimdi tekrar bu belaya bulaşmak adına yola çıktım =) Eminim ki sizlerden öğrenmem gereken çok şey olacaktır. Örneğin ilk aşama da olta almam gerekiyor ama bunu forumun neresinde sormam lazım tam kestiremedim. İlginiz için şimdiden teşekkürler, keyifli forumlar..

ustam18
21-06-2011, 08:23
Öncelikle aramıza hoş geldiniz.Kişisel bilgilerinizi girerseniz hitapta kusur etmemiş oluruz.
Avlanacağınız yer ,tatlısu veya deniz için değişik oltalar önerilecektir.bunları belirtirseniz elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Rastgele.

mrtskn
21-06-2011, 08:44
Hoşbulduk, düzelttim kişisel bilgileri.
Avlanacağım yer deniz suyu, kıyı balıkçılığı şeklinde. Açıkçası bir kaç olta buldum internette. Bir tanesinin makinesi ALBA STAR ADMİRAL 30 ' LUK 12 RULMANLI ve kamışı CORMORAN PROFİLİNE 350 70-170 GRAM ATARLI. 120 M OKUMA SEA BASS 0.26 MİSİNA sarılı.
Diğeri ise Banax SX 5000 makine ve ALBA STAR PREMİER 2026/300 3M kamış.
Fiyatlar aşağı yukarı aynı. 100 TL civarında. İki makine de tertemiz bir durumda.
Önereceğiniz hangisi olacaktır? Ya da bunların haricinde var mıdır? Açıkçası sırf hevesimi gidersin diye 40 -50 TL ' lik sıfır makinelere de baktım ama o kadar basit duruyorlar ki, balıkçılığın getirdiği keyifi bile ortadan kaldırabilir.

ovunc
21-06-2011, 09:44
Hoşgeldiniz , Ben olsam makineyi bukadar ufak almam !!! en az 40 lık al iki işi bırden (Kara - Tekne) gorsun dersen 60 lık makina al.

mrtskn
21-06-2011, 09:53
banax sx 5000 sanırım 40lık. ama onunla ilgili de ağır olduğunu duydum ve okudum bir yerlerde. bu konuyla ilgili fikriniz var mı? at-çek yapacağım için fazla yorar mı kestiremiyorum ama kullanıcılar genelde ağır olduğunu ama bir o kadar da kaliteli olduğunu yazmışlar. kol yormadığını da söylemişler. aslında o çok problem ettiğim birşey değil çünkü makineyi sıfır alamıyorum şuan en uygun bulduğum ikinci el fiyatı da bu makine.

TUĞYAN
21-06-2011, 16:46
Murat kardeşim beni dinlersen remikson tavsiye ederim 8000 her türlü ihtiyacını karşılar japon malı ve temizleyip temizlememen o kadar önemli değil ben kullandım, kullandım diyorum çünkü bu aralar çıkrık kullanıyorum

Ahmet TARİH
22-06-2011, 07:52
Murat öncelikle forma hoşgeldin.
İstanbulda kıyı avcılığı yapacak isen 2 türlü ortamda bulunacaksın.
1-Boğaz
2-Marmara veya Karadeniz kıyıları
Tercihin çoğunlukla "2" olacak ise yüksek atarlı bir kamış yerine 50-75 gr. atarlı hafif bir kamış tercih et derim. Ancak Boğaz da av yapacak isen yüksek atarlı iyi bir surf kamış alman gerekecek. Özellikle at çek yaparak avlanmak istiyorsan hedefindeki balıklar genellikle açıkta ve derinde olacaklar. Bu nedenle ileri atış yapabileceğin ve akıntıyı yenecek kurşun atacak bir iyi bir kamış tercih etmen doğru olacaktır.
banax sx 5000 i uzun süre kullandım. Uzun süre hiçbir sorun çıkarmadı. Ancak ağır olduğu doğru. At çekte biraz kol kası yaptırır. Ama seçenek yoksa tercih edilebilir.

mrtskn
22-06-2011, 12:02
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi genel olarak "2" tercih etmem gerekecek iş gereği. Hafta sonları da fırsat buldukça mutlaka boğaz. Dolayısıyla almışken dayanıklı ve kullanım keyfi veren bir şey olmasını tercih ederim. Şuan ki imkanlarım doğrultusunda çıkabileceğim en fazla rakam 150 TL olacak ki bu rakamlarda da çok daha kaliteli ürünler bulamadım açıkçası.
Başka bir fiyat aldığım takım için;
LINEAEFFE OZ 7000 makine ENRICO SURF KASTING 3.90 kamış beraberinde 60lık misina sarıyor ve biraz da hediye =) toplam 180 TL sıfır tüm parçalar. Hangisi daha mantıklı olacaktır?
Yada bana önerebileceğiniz daha farklı bir takım var mı?

ukg79
23-06-2011, 13:32
Aramıza hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar:helal:

Necati ARAT
23-06-2011, 13:44
Aramıza hoş geldiniz Keyifli ve kalıcı paylaşımlar dilerim..

mrtskn
24-06-2011, 07:32
teşekkürler hoşbulduk, sizden öğreneceklerim var, daimiyim =)