PDA

Tüm Versiyonu Göster : Selamlar

DISTORTEDMAN
08-07-2011, 13:43
Tüm balık ve doğa severlere merhaba. Adım Tolga. Elektronik sektöründe Uygulama Mühendisliği yapıyorum. Ağvalıyım(Şile). İstanbul Pendikte ikamet ediyorum.

Esasen birinci önceliğim deniz ile haşır neşir olmaktır. En büyük hayalim aslında bir tekne sahibi olup denizde olabildiğince fazla vakit geçirmektir. Çok sevdiğim yüzme, yeni başladığım zıpkın ve serbest dalış ile özellikle de olta balıkçılığına 30 yaşında tekrar nükseden ilgimin kökeni aslında budur. Nükseden diyorum çünkü henüz daha alfabeyi öğrenmediğimiz dönemlerde, sazlık bölgeden söktüğümüz boyumuzdan büyük kamışlara, abilerimize misina, iğne ve şamandıra taktırıp dereye koştuğumuz günlerde kalmıştı balık sevdamız. Lise döneminde de bir iki başarısız kasnak girişiminden sonra temiz bir 10 yıl elime almadım.

Taaa ki dört yıl önce bir iş için gittiğim İzmirde, işimin erken tamamlanması sonucu bir fırsatını bulup bir günlüğüne eski foçaya kaçana dek! Henüz gün doğarken pancar motorlu bir kayıkla açıldığımız o sisli foça koyunda tüm günü hava kararana dek denizde geçirdik. Tabiki acemi şansıdır birde mayıs ayı bol olduğu dönemmiş sanırım, kasnakla her attığımda mutlaka en az bir İsparoz çekince benim tekrar marşıma basılmış olduuu.

Bundan sonra benim gibi acemi arkadaşlarla kamış ve kasnaklarla birkaç girişimimiz oldu. Tabiki başarısızdı. Neden? Çünkü ne ekipman tanıyorum, ne uygulama metodu biliyorum, ne yem olayına eğiliyorum. Salla oltayı, gelsin balık. Tabiki olmadı...

Arkadaşımın bildirdiği bir kampanya neticesinde kendime bir takım kurmaya ve işi kitabına göre öğrenip uygulamaya karar verdim. Derken burdayım

Keyifli paylaşımlarda bulunmak dileği ile, hoşçakalın. :)

adnan1117
08-07-2011, 15:51
Hoşgeldiniz... keyifli paylaşımlar...

pendikli balıkçı
08-07-2011, 17:33
Hoşgeldin hemşerim.İnşallah iyi paylaşımlarda bulunursun.

Tuncay GÜNAY
08-07-2011, 23:46
aramıza hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar dilerim.

utatuka
09-07-2011, 05:24
Heeey arkadaş,

hoşgeldin... ben de yeniyim!

sadece istavrit tutmasını bilirim... ve elektronikin elektronlarını daha yeni algılayabilmişken kayıkta oturma yerlerine tam kıçımın altına 2 bin watlık güneş pili döşemeyi düşünüyoruuum...

Belki yardımın olur!
[Only Registered Users Can See Links]

Tüm balık ve doğa severlere merhaba. Adım Tolga. Elektronik sektöründe Uygulama Mühendisliği yapıyorum. Ağvalıyım(Şile). İstanbul Pendikte ikamet ediyorum.

Esasen birinci önceliğim deniz ile haşır neşir olmaktır. En büyük hayalim aslında bir tekne sahibi olup denizde olabildiğince fazla vakit geçirmektir. Çok sevdiğim yüzme, yeni başladığım zıpkın ve serbest dalış ile özellikle de olta balıkçılığına 30 yaşında tekrar nükseden ilgimin kökeni aslında budur. Nükseden diyorum çünkü henüz daha alfabeyi öğrenmediğimiz dönemlerde, sazlık bölgeden söktüğümüz boyumuzdan büyük kamışlara, abilerimize misina, iğne ve şamandıra taktırıp dereye koştuğumuz günlerde kalmıştı balık sevdamız. Lise döneminde de bir iki başarısız kasnak girişiminden sonra temiz bir 10 yıl elime almadım.

Taaa ki dört yıl önce bir iş için gittiğim İzmirde, işimin erken tamamlanması sonucu bir fırsatını bulup bir günlüğüne eski foçaya kaçana dek! Henüz gün doğarken pancar motorlu bir kayıkla açıldığımız o sisli foça koyunda tüm günü hava kararana dek denizde geçirdik. Tabiki acemi şansıdır birde mayıs ayı bol olduğu dönemmiş sanırım, kasnakla her attığımda mutlaka en az bir İsparoz çekince benim tekrar marşıma basılmış olduuu.

Bundan sonra benim gibi acemi arkadaşlarla kamış ve kasnaklarla birkaç girişimimiz oldu. Tabiki başarısızdı. Neden? Çünkü ne ekipman tanıyorum, ne uygulama metodu biliyorum, ne yem olayına eğiliyorum. Salla oltayı, gelsin balık. Tabiki olmadı...

Arkadaşımın bildirdiği bir kampanya neticesinde kendime bir takım kurmaya ve işi kitabına göre öğrenip uygulamaya karar verdim. Derken burdayım

Keyifli paylaşımlarda bulunmak dileği ile, hoşçakalın. :)

DISTORTEDMAN
09-07-2011, 06:52
Hoşbulduk arkadaşlar, teşekkürler. Dün gün batımında ilk istavritlerimi tuttum. İki tane de olsa... :)

utatuka kardeşim maalesef ben işin programcılık kısmındayım (PLC, HMI vb. gibi) güneş enerjisi üzerine şu an bilgim ve deneyimim yok :(

utatuka
09-07-2011, 18:50
Hoşbulduk arkadaşlar, teşekkürler. Dün gün batımında ilk istavritlerimi tuttum. İki tane de olsa... :)

utatuka kardeşim maalesef ben işin programcılık kısmındayım (PLC, HMI vb. gibi) güneş enerjisi üzerine şu an bilgim ve deneyimim yok :(

arkadaş,

ben o kayıkçığı aynı zamanda uzaktan kumanda ile kontrol etmeyi düşünüyorum...gprs ile...ya da uydumsu bi zımbırtı ile...

o gidecek balık bulucu ile istavritleri bulacak... yapacağım 20 tane 1 metrelik kayıkcığa haber verecek... onlar koşacak... çapari yapıp balığı toplayıp gelecek!

Biz de senle laptoptan onları seyredeceğiz...
Eeee ayıklamayı da yapalım bi zahmet...

Limanda mangal hazııır!

İmza..
Tembel balıkçı!

Murat ÇAKMAKÇI
09-07-2011, 19:59
tolga aramıza hoş geldin kalıcı keyifli paylaşımlar dilerim aradığın her şeyi burda çözeceğine inanıyorum

Hasan BALIKÇI
10-07-2011, 01:19
tolga aramıza hoş geldin.umarım aradığın tüm güzellikleri burada bulursun.:)

DISTORTEDMAN
11-07-2011, 05:10
Hoşbulduk, teşekkürler arkadaşlar. :)

Umarım hayallerin gerçek olur utatuka :). Ama balıklara biraz şans tanımak lazım ve bence şaka bir yana da lafı çıkmışken, balık bulucu denen cihazların yasaklanması lazım.:hıııı:

ustam18
11-07-2011, 06:41
Tolga kardeş aramıza hoş geldiniz .keyifli paylaşımlar dilerim.İğneniz keskin Avlarınız bereketli olsun.Rastgele.

DISTORTEDMAN
12-07-2011, 06:43
Sağol Ustam hoşbulduk

Anıl ÜNALAN
12-07-2011, 13:14
Abi aramıza hoşgeldin. Kalıcı ve katılımcı olmanı diliyorum.
Umarım burada her istediğin bilgiye ulaşabilirsin.
Aklına takılan soruları yeni konu şeklinde de açabilirsin hepimiz elimizden geldiğince yardımcı oluruz.
Saygılarımla.

DISTORTEDMAN
12-07-2011, 22:45
Teşekkür ederim iyi dileklerin için kardeşim. Hoşbulduk.