PDA

Tüm Versiyonu Göster : Taşlık meralar

tevez
20-07-2011, 18:00
sevgili abilerim kardeşlerim kıyıdan güzel balık yapan bi mera var ama hep olta takılıyo tahmini 1 metre civarı nasıl bir olta kullanmalıyım takılmaması için ve balık yakalamak için
teşekkürler saygılar

karam
20-07-2011, 20:06
sevgili abilerim kardeşlerim kıyıdan güzel balık yapan bi mera var ama hep olta takılıyo tahmini 1 metre civarı nasıl bir olta kullanmalıyım takılmaması için ve balık yakalamak için
teşekkürler saygılarben böyle yerlerde şamadıralı takım yapiyorum :) stper tak şamadının önüne derinlik ayarla kendine göre ve kopma derdi kalkar ortadan kardeşim :)

pendikli balıkçı
20-07-2011, 22:58
Abi sana şu takımları önerebilirim.Tek iğneli sabit takım kullanırsan takılma olasılığı az olur.

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Bu takımda kurşun fırdöndünün klepsine takılıdır.
Uploaded with ImageShack.us ([Only Registered Users Can See Links])

Rastgele.

tevez
21-07-2011, 09:08
teşekkürler ama bnm mera kayalık yemi taş arasına indirmeliyim mantarlı takım kullanırsam isparoz geliyo hep ama dibe indirirsm daha ii blklar geliyo

xnode
21-07-2011, 10:06
Plastik lolipop çubukları var. İnce ve içi boş kanal şeklinde. Lolipopların sapı, bilirsiniz. Kurşunu bağlamadan önce misinayı o çubuğun içinden geçirin sonra kurşunu bağlayın. Yani kurşundan sonra lolipop çubuğu gelsin.. Bu şekilde yaparsanız takılmaz ;)

gonencsenkal
21-07-2011, 10:29
Plastik lolipop çubukları var. İnce ve içi boş kanal şeklinde. Lolipopların sapı, bilirsiniz. Kurşunu bağlamadan önce misinayı o çubuğun içinden geçirin sonra kurşunu bağlayın. Yani kurşundan sonra lolipop çubuğu gelsin.. Bu şekilde yaparsanız takılmaz ;)

Söylediğin yöntemin teknik olarak takılma riskini nasıl önleyeceğini anlayamadım bu çubuk kurşun ile ilk kösteğin arasında gezermi olacak yoksa kurşunun önünde sabitmi duracak ilginç geldi bana ayrıntılı olarak açıklayabilirsen sevinirim :)

xnode
21-07-2011, 11:37
Dikkat ederseniz, takılmaların çok büyük bir kısmı kurşunun dibinden yani kurşun misina bağlantısı ve 10 cm'lik çevresinden kaynaklanan takılmalardır. İğnenin takılmasına yapılacak birşey yok zaten, çoğunlukla iğne ya açılır ve kurtulur ya da köstek kopar ve beden yine kurtulur. Ancak kurşun takıldığında takımın çoğunu kaybedersiniz (Çoğunlukla böyledir)

Kurşun ile ilk köstek önüne konulan bir çubuk bu takılmaları büyük ölçüde önlüyor. (çubuğun uzunluğunun seçimi size bağlı) Gezer olmayacak sabit olacak. Yapabiliyorsanız kurşun üzerine de bir şekilde monte edebilirsiniz..

[Only Registered Users Can See Links]
Örnek olması açısından şu çizimi yaptım.
Saygılar.

karam
21-07-2011, 14:29
Dikkat ederseniz, takılmaların çok büyük bir kısmı kurşunun dibinden yani kurşun misina bağlantısı ve 10 cm'lik çevresinden kaynaklanan takılmalardır. İğnenin takılmasına yapılacak birşey yok zaten, çoğunlukla iğne ya açılır ve kurtulur ya da köstek kopar ve beden yine kurtulur. Ancak kurşun takıldığında takımın çoğunu kaybedersiniz (Çoğunlukla böyledir)

Kurşun ile ilk köstek önüne konulan bir çubuk bu takılmaları büyük ölçüde önlüyor. (çubuğun uzunluğunun seçimi size bağlı) Gezer olmayacak sabit olacak. Yapabiliyorsanız kurşun üzerine de bir şekilde monte edebilirsiniz..

[Only Registered Users Can See Links]
Örnek olması açısından şu çizimi yaptım.
Saygılar.güzel fikir bende deneyim :)

Alparsbeğ
21-07-2011, 16:01
Cem, gerçekten mantıklı; teşekkurler, gönlüne sağlık.

Sevgi ve Işıkla Kal

pendikli balıkçı
21-07-2011, 23:43
Yöntem iyiymiş deneyeyim bende.Ama ben yinede diyeyim mera sığ bir yer ise köstekli takım iğneden takılır yine benim gördüğüm takılmaların büyük bir çoğu iğneden kaynaklanıyordu.pipet bence kurşuna yakın misinanın kesilmesini engeller.

tevez
23-07-2011, 17:28
teşekkürlerrrrrrrrrrrrrrrrr