Tüm Versiyonu Göster : Metro'dan Örnek Karar
[Only Registered Users Can See Links]
Metro Toptancı Market soyu tükenmek üzere olan çinekop ve sarıkanatı satmama kararı aldı.
Metro Toptancı Market, balık neslinin sürdürülebilirliği ve yeni nesillerin geleceği için tüm sektöre örnek olacak bir karar aldı. Metro, soyu tükenme riski taşıyan lüferin 20 cm altındaki türleri olan çinekop ve sarıkanatı, hiçbir mağazasında satmama kararı aldı ve raflarından kaldırdı.
Türkiye’nin en zengin balık reyonuna sahip olan ve sezonda 100 çeşit balık satışı yapan Metro, bu öncü çalışmasıyla balıkçılığın geleceğine yatırım yapmayı hedefliyor. Metro, sarıkanat ve çinekopların avlanılmayarak büyümesine ve üremesine fırsat verilmesine ve neslin yok oluşunun önüne geçilmesine destek veriyor.
Cumhuriyet Haber Portalı
Anıl ÜNALAN
29-08-2011, 23:35
Metro'nun bu örnek hareketini takdir ediyorum.
Bu desteği veren Metro şirketine de kendi elimden gelecek çok ufak çaplıda olsa desteği vermeye çalışacağım. Bu örnek davranışın takdir görmesi gerekmektedir..
Paylaşım için teşekkürler.
Metro ya bu duyarlı davranışından dolayı teşekkürler.
Taygun KOCABIYIK
30-08-2011, 07:35
Lüfer konusunda basında çıkan tüm haberleri takip etmeye çalışıyorum.
Bilim adamları ve bir kısım balıkçı illa ki lüferin 22 cm boya ulaştıktan sonra avlanmasının gerekliliğine vurgu yapıyor.
Fakat bir kısım balıkçı ve tarım bakanlığı buna uymuyor. 18 cm avlanma boyu olan lüferin şuan yeni çıkan tebliği ile 20 cm boya çıkartıldı. Fakat şöyle bir şey var ki denetim zayıflığından dolayı bu yasa delik deşik olacaktır eminim.
Metro gibi büyük bir kuruluşun bu davranışı sergilemesi elbet güzel umarım bir başlangıç noktası olur.
Ayrıca denizlerde sanki sadece lüfer tehlikede gibi bir izlenim yaratılıyor konuyu bilmeyen insanların gözünde, bu iyi niyetli lüfer kurtarma hareketlerinin diğer balıklar için haksızlık olduğunu düşünüyorum.
Anıl ÜNALAN
30-08-2011, 08:28
Ayrıca denizlerde sanki sadece lüfer tehlikede gibi bir izlenim yaratılıyor konuyu bilmeyen insanların gözünde, bu iyi niyetli lüfer kurtarma hareketlerinin diğer balıklar için haksızlık olduğunu düşünüyorum.
Çok doğru söylüyorsun kardeşim.
Ama gelgelelim ülkemizde bazı şeyler çok yavaş ilerlemektedir. Lüferle birlikte ülkemizde benim yakından ilgilenmiş olduğum uskumru, kalamar popülasyonu oldukça azaldı hele ahtapot hiç kalmadı denecek kadar azaldı tabi ki bunlarla mücadeleye başlanması gerekmektedir ama ülkemizde bazı şeylerin yavaş yürüdüğü gözle görülür şekilde ortada olduğundan Lüferle mücadeleye başlanmasının bir adım olduğunu düşünerek gerekli desteği almasını düşünüyorum. Adımlar atıldıktan sonra umarım ülkemiz denizleri açısından faydalı olacaktır..
gonencsenkal
30-08-2011, 10:12
Ben tezgahlarda 10-15 cm çinekopları bile görüyorum.Biz bu kafayla gidersek denizlerde balık kalmayacak yakında..
Birkan B.
30-08-2011, 15:03
cok güzel ve yerine bi karar helal olsun
kaptankarabulut
30-08-2011, 19:00
Metro şirketinin almış olduğu kararı bende yürekten kutluyor ve destekliyorum.Fakat Anıl ve Taygun kardeşlerimizimde değindiği gibi bu koruma sadece lüferle sınırlı kalmamalı...
pendikli balıkçı
29-10-2011, 11:53
Metrodan da bu beklenirdi.Helal olsun.
muratdogan
29-10-2011, 19:34
Metro Gross market kararına çok sevindim ve diğer büyük marketlerin de kararının bu doğrultuda olmasını dilerim.
Özellikle Kipa hiper marketi protestoya devam ediyorum.
Yazıkki yenmeyecek küçüklükte balıkları tezgahlarına koyup satmaya çalışıyorlar.
...
Metroya duyarlılığı sebebiyle sonsuz teşekkürler.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.