Tüm Versiyonu Göster : Dünkü facianın telafisi
Ahmet TARİH
04-09-2011, 20:55
Bayram tatilinin son hafta sonu cumartesi sabahı tekneden yaptığımız av tatlı sohbetle son bulmuştu ama balık yüzümüzü güldürmemişti. ([Only Registered Users Can See Links] konu bu)
Aynı kadroda yer alan Halis abimiz bu gün öğleden sonra beni aradı ve Aşiyanda güzel istavrit olduğunu söyledi. Dünkü 1-0 lık yenilginin rövanşını yapmaya davet etti. Bir dakika bile düşünmeden hemen Mustafa kardeşimi aradım yarım saat içinde buluştuk ve saat 16:30 gibi çaparilerimizi su ile buluşturduk. İlk birkaç deneme başarısız olsada sonraki atışlarımızı burundaki akıntının göbeğine doğru yapmaya başlayınca kuzuları 3 lü 5 li çekmeye başladık. Arada bir gelen sardalyalarda cabası oldu. O kadar kurtlanmışız ki oltayı bırakıp resim çekmeye bile fırsat bulamadık. Fotoğraf makinası boynumda gittiği gibi geldi. Sonuç ürünü evde fotoğrafladım. Yaklaşık olarak 1kg sardalya, 2 kg istavrit.
Ayrıca oğlum Ömer sahilde tuttuğumuz ilk istavritlerin resmini çekmiş. İstavritlerin sırt desenlerindeki farklılığı uzun süre önce fark etmişimdir. Bu farklılığın eğer var ise hikmetleri hakkında bilgisi olan üstatlarımızdan değerli yorumlarını duyabilmek için bu fotoğrafıda aşağıda paylaşıyorum.
[Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links]
Murat ÇAKMAKÇI
04-09-2011, 22:57
Ahmet eline emeğine sağlık çok güzel av yapmışsın :helal:
afitet olsun abicim
Anıl ÜNALAN
04-09-2011, 23:21
Bence kurtlar gitmiştir :) çapariyle yapılan ev en sevdiğim avlar arasındadır 3-5 li çekmek hele en büyük zevki bana yaşatmaktadır.
Tebrik ederim Ahmet abi devamını diliyorum..
Sırt desenlerinin nedeni bende tam bilmemekteyim ama sarı kanat istavritlerde o sırt deseninin rengi daha çok belirgindir doğal bir kamuflaj olabileceğini düşünüyorum.
Devamı yine seninle olsun abi ;)
Afiyet olsun güzel av olmuş rasgelsin
Taygun KOCABIYIK
05-09-2011, 08:49
Ahmet abi rövanşı almışsın :) Tebrikler
Sırt desenleri aynı türlerde farklı farklı olabiliyor (izmaritlerde de aynı şey gözüme çarptı) farklı beslenmeden olabilir diye düşünüyorum.
Ahmet TARİH
05-09-2011, 08:58
Acaba bu desenler dişi erkek ayrımınıda yansıtıyor olabilirmi.
Hani genellikle hayvanların dişileri erkeklerine göre daha süslü, renkli ve göz alıcı olurlar ya.
Anıl ÜNALAN
05-09-2011, 10:58
Acaba bu desenler dişi erkek ayrımınıda yansıtıyor olabilirmi.
Hani genellikle hayvanların dişileri erkeklerine göre daha süslü, renkli ve göz alıcı olurlar ya.
Bu konu hakkında sadece varsayım yürütebiliriz bence bir uzmana danışmalıyız :) Cem abimiz bizi bu konuda sanırım aydınlatabilecektir. ;)
kaptankarabulut
05-09-2011, 14:16
Vay vay Ahmet kardeşim uzun bir aradan sonra bir geldin pir geldin.:helal: :helal:
Anıl'ın da dediği gibi o çaparinin zevki bambaşka oluyor hele hele uskumru da ...
Sardalyelerde hiç de fena sayılmazlar hani.. Kardeşim paylaşım için teşekkürler.Umarım önümüzdeki günlerde senden bol bol paylaşımlar göreceğiz gibi geliyor..
Murat ÇAKMAKÇI
05-09-2011, 20:26
Ahmet o balğın cinsini yedikten sonra midem karar verir kardeşim
sen yolla bana analiz edeyim:D
Ahmet TARİH
05-09-2011, 21:42
Ahmet o balğın cinsini yedikten sonra midem karar verir kardeşim
sen yolla bana analiz edeyim:D
Ah be Murat kardeşim çok geç geldi bu haberin. Böyle bir meziyetin olduğunu bilsem paketler gönderirdim ama şu an hepsi midemde yüzüyorlar. Ayrıca balık yemekleri bölümünde kuzucukları nasıl götürdüğümü sundum. Sen bana tarif et ben tahmin etmeye çalışayım üstadım. :D:D:D
Aşırı derecede stres altında balıkta bu çizgiler belirginleşebilir, bazı türlerde dorsal yüzgeç koyu renk halini alır. Ancak ben istavrit'te bu kadar belirgin olduğunu daha önce görmedim. Balığın yandan fotoğrafı mevcut mu acaba ?
Ahmet TARİH
06-09-2011, 06:44
Aşırı derecede stres altında balıkta bu çizgiler belirginleşebilir, bazı türlerde dorsal yüzgeç koyu renk halini alır. Ancak ben istavrit'te bu kadar belirgin olduğunu daha önce görmedim. Balığın yandan fotoğrafı mevcut mu acaba ?
Bu fotoğrafı oğlum kovanın üzerinden çekmiş. Yandan bir resim yok. Ama yandan çekmek için cam bir kapa koymak lazım. Balık kovası içerisinde yan foto çok anlamlı çıkmayabilir. Ancak bize bir fikir verecek ise ilk fırsatta yan foto çekip buraya koymaya çalışırım.
pendikli balıkçı
20-10-2011, 20:35
Ahmet abi bu av çok iyiymiş.
muratdogan
20-10-2011, 23:17
Tebrikler.
Şu İstanbulun istavritine doyum olmuyor.
Benim yerimede niyet ederek yiyin lütfen.
Malesef İzmirin istavritleri biraz hormonlu
:) :) :)
Onun tadı da ayrı bir güzel ama küçükleride patates cipsi gibi oluyor mübarek.
Ahmet TARİH
21-10-2011, 07:05
Tebrikler.
Şu İstanbulun istavritine doyum olmuyor.
Benim yerimede niyet ederek yiyin lütfen.
Malesef İzmirin istavritleri biraz hormonlu
:) :) :)
Onun tadı da ayrı bir güzel ama küçükleride patates cipsi gibi oluyor mübarek.
Yorumlarımız için teşekkürler.
Bende istavritin irisi tatsız diye bilirim. Bazen burdada aşırı büyük istavrit yakaladığımız oluyor. Ama İzmirdekilerin cinsi başka sanırım. Oradakilere sarı kanat diyorlar. Ben en son Güzelbahçe Limanda Kaptan Süleyman abimin kendi elleri ile tutup mangalda pişirdiği İzmir istavritlerine bayılmıştım. Tatları oldukça iyi idi. Tabi bu lezzet Süleyman abinin eli değdiği için olabilir. Bu arada Süleyman abimede burdan selamlarımı iletiyorum.
Ancak sizin dediğiniz gibi İstanbulun istavritinin lezzeti bambaşkadır.
mazhar üzümcü
21-10-2011, 09:15
ahmetçiğim tekne avının en güzel tarafını yaşamış hiç boş kalmamışsınız tebrik ediyorum,afiyet olsun, daha irilerinede inşallah sevgilerimle.
Raif Yelkenci
21-10-2011, 21:11
Ahmet kutlarım bu raporunu geç farkettim kusura bakma kardeşim oldukça bereketli geçmiş devamını dilerim.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.