PDA

Tüm Versiyonu Göster : Kalamar Avımız

avlar
05-09-2011, 09:34
Çeşme'deki kaptanımıza kalamara giderse banada haber vermesini istemiştim.O da 2 Eylül'de akşam suyu yapalımmı diye aradı.Windguru'ya baktım havayı 5-6 veriyordu abi eminmisin dedim yakına gideceğiz bişey olmaz dedi.Bizde Hüseyin'le beraber saat 16.00 da tekneye gittik.kısa bir yolculuktan sonra ben kaptanla kalamar, Hüseyin ise balık mantısı yapmak için kupes avlamaya başladı (Eski Foça da bazı restaurantların spesiyali olan kupes mantısının tarifini isteyen olursa ayrıca yazarım).Uzun bir bekleyişten sonra, gün batmasına yakın ilk kalamarları aldık ve bir birbuçuk saat içinde ben 1 kilo kaptanım ise 2 kilo kadar kalamar aldık.Kupesler ise kovayı doldurdu.Bu arada belirteyim yanımızda 2-3 tekne daha vardı ve hiç kalamar tutamadılar.Bunun sebebinide kaptanımız yo-zuri kalamar zokalarına borçlu olduğumuzu söyledi.Gerçektende gerek zokada gerek sahtede macera aramamak lazım bencede.Akşam 20.15 gibide avımızı sonlandırdık.Kısada olsa çok keyifli bir gündü.[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Uploaded with ImageShack.us ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Uploaded with ImageShack.us ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Uploaded with ImageShack.us ([Only Registered Users Can See Links])

Ahmet TARİH
05-09-2011, 10:41
Paylaşım için teşekkürler. Elinize sağlık.
Bu arada balığın her türlüsü dikkatimizi çeker doğrusu.
Bu nedenle mantı tarifinizi merakla beklemekteyim.

Anıl ÜNALAN
05-09-2011, 11:06
Yo-zuri kalamar takımları arasında master'ını yapmış bir markadır fakat gördüğüm kadarıyla üst fotoğrafta yakalamış olduğunuz takım yamashitanın toto sutte nd modeli. Yamashitanın bazı takımlarının herhangi bi işe yaramadığı gibi sizin balık yakaladığınız takımı bende çok tutuyorum. Yamashitanın balıkçılar arasında efsane olan bir kaç takımı daha var kaptanınız biliyor mudur bilmiyo mudur orasını bilemem ama size o takımların resimlerini aktarabilirim ;) bende çok sayıda mevcut. :)

Avınızı tebrik ederim bu kalamar yokluğunda güzel av olmuş yakın zamanda bizim buralarda şenlenecek kalamar avına beklerim :)
Rastgelsin.

kaptankarabulut
05-09-2011, 14:32
Tamer sen geliş gidiş ikametgahını çeşmeye nakledeceksin gibi geliyor bana..:D :D Hani kupeslerinde maşallahı var ..her biri polis jopu gibiler..Paylaşım için teşekkürler.Avlarının devamlılığını dilerim..

Murat ÇAKMAKÇI
05-09-2011, 20:21
Tamer tüylerim diken gibi oldu
Maşallah eline emeğine sağlık:helal:
kalamara bayılırım paylaşım için teşekkürler avlarının devamını dilerim:helal:

avlar
06-09-2011, 06:44
Paylaşım için teşekkürler. Elinize sağlık.
Bu arada balığın her türlüsü dikkatimizi çeker doğrusu.
Bu nedenle mantı tarifinizi merakla beklemekteyim.

Öncelikle teşekkür ederim.Mantı tarifine gelince çok basit.Kupesleri unlayıp tavada kızartıyoruz.Piştikten sonra sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.Daha sonra yağda kırmızı pul biber pişirip üzerine gezdiriyoruz.İnanılmaz bir lezzet.Afiyet olsun.

avlar
06-09-2011, 06:54
Yo-zuri kalamar takımları arasında master'ını yapmış bir markadır fakat gördüğüm kadarıyla üst fotoğrafta yakalamış olduğunuz takım yamashitanın toto sutte nd modeli. Yamashitanın bazı takımlarının herhangi bi işe yaramadığı gibi sizin balık yakaladığınız takımı bende çok tutuyorum. Yamashitanın balıkçılar arasında efsane olan bir kaç takımı daha var kaptanınız biliyor mudur bilmiyo mudur orasını bilemem ama size o takımların resimlerini aktarabilirim ;) bende çok sayıda mevcut. :)

Avınızı tebrik ederim bu kalamar yokluğunda güzel av olmuş yakın zamanda bizim buralarda şenlenecek kalamar avına beklerim :)
Rastgelsin.

Öncelikle teşekkür ederim,sizin av yaptığınız bölgeyi tam olarak bilmiyorum ama davet ederseniz zevkle gelirim.Zoka konusuna gelince söylediklerinize tamamen katılıyorum,yamashita nın o modelinide kaptanımın ısrarıyla almıştım ve gerçekten tam bir avcı.Fakat Nd modelinin diğer renkleri iş yapıyormu sizin bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.Birde DTD nin hanosa benzer bir zokası varmış onu hiç bir yerde bulamıyorum satan bir yer varmıdır acaba bilginiz varmı.Şimdiden teşekkürler ,iyi avlar.

avlar
06-09-2011, 06:58
Tamer sen geliş gidiş ikametgahını çeşmeye nakledeceksin gibi geliyor bana..:D :D Hani kupeslerinde maşallahı var ..her biri polis jopu gibiler..Paylaşım için teşekkürler.Avlarının devamlılığını dilerim..

Süleyman abicim teşekkürler.Önümüzdeki haftadan itibaren İzmir'deyim.İlk işim sizle ava gelmek olacak.Görüşmek üzere.

avlar
06-09-2011, 07:00
Tamer tüylerim diken gibi oldu
Maşallah eline emeğine sağlık:helal:
kalamara bayılırım paylaşım için teşekkürler avlarının devamını dilerim:helal:

Çok teşekkürler, kalamarın lezzeti gibi avıda gerçekten çok keyifli.Daha iyileri sizlerede nasip olur umarım.

Anıl ÜNALAN
06-09-2011, 11:20
Öncelikle teşekkür ederim,sizin av yaptığınız bölgeyi tam olarak bilmiyorum ama davet ederseniz zevkle gelirim.Zoka konusuna gelince söylediklerinize tamamen katılıyorum,yamashita nın o modelinide kaptanımın ısrarıyla almıştım ve gerçekten tam bir avcı.Fakat Nd modelinin diğer renkleri iş yapıyormu sizin bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.Birde DTD nin hanosa benzer bir zokası varmış onu hiç bir yerde bulamıyorum satan bir yer varmıdır acaba bilginiz varmı.Şimdiden teşekkürler ,iyi avlar.

Çeşme ve Güzelbahçe bölgesinde kalamarın avlanışı birbirine çok benzerlik gösterir hemen hemen burda hangi takıma saldırıyorsa orası içinde geçerlidir. Fakat arka denizlere geçildiğinde iş anında değişmektedir yani seferhisar, gümüldür vs yerlerde çok farklılık göstermektedir.
DTD'nin hanos modelleri gerçekten yıllarca çok verim verdi ve geçen sene çıkan hanos ve barbuna daha çok benzeyen modeli resmen harikalar yaratır şekilde av yaptı. DTD'nin Eskiden kemeraltında olan Hisar avda her zaman bulunduğunu biliyorum, şimdi karabağlar, gaziemir taraflarına bi yere taşınmış diye duyumlar aldım ama hiç gidip bakmak nasip olmadı..

Raif Yelkenci
06-09-2011, 17:58
Tebrikler güzel geçmiş kalamarlarda harika paylaştığınız için teşekkür ederim.

paşalı
06-09-2011, 20:34
Tamer kardeşim paylaşımdan dolayı teşekkürler.Kalamar ve kopesler muhteşem.

avlar
07-09-2011, 06:08
Çeşme ve Güzelbahçe bölgesinde kalamarın avlanışı birbirine çok benzerlik gösterir hemen hemen burda hangi takıma saldırıyorsa orası içinde geçerlidir. Fakat arka denizlere geçildiğinde iş anında değişmektedir yani seferhisar, gümüldür vs yerlerde çok farklılık göstermektedir.
DTD'nin hanos modelleri gerçekten yıllarca çok verim verdi ve geçen sene çıkan hanos ve barbuna daha çok benzeyen modeli resmen harikalar yaratır şekilde av yaptı. DTD'nin Eskiden kemeraltında olan Hisar avda her zaman bulunduğunu biliyorum, şimdi karabağlar, gaziemir taraflarına bi yere taşınmış diye duyumlar aldım ama hiç gidip bakmak nasip olmadı..

Ben Güzelbahçe'de kalamar avını gece sırtı çekerek yaptım.Ondada Strike Pro ve Rapala'nın sırtı zokaları iyi sonuç verdi.Hisar avıda araştırdım Karabağlar'da satışa devam ediyorlarmış.Paylaşımlarınız için çok teşekkürler,rastgelsin.

avlar
07-09-2011, 06:10
Tebrikler güzel geçmiş kalamarlarda harika paylaştığınız için teşekkür ederim.

Çok teşekkürler, daha iyileri sizlere rastgelsin inşallah.

avlar
07-09-2011, 06:14
Tamer kardeşim paylaşımdan dolayı teşekkürler.Kalamar ve kopesler muhteşem.

Teşekkürler,bence kalamar avının en güzel yanı tekneyi görünce fışkırttığı mürekkepten dolayı herkesin kaçışma anı:) çok eğlenceli.Sizlerede iyi avlar diliyorum.

cigo45
07-09-2011, 07:55
paylaşım için teşekkürler afiyeet nolsun.

avlar
07-09-2011, 10:16
paylaşım için teşekkürler afiyeet nolsun.

Teşekkürler, daha iyileri sizlerle olsun.

Anıl ÜNALAN
07-09-2011, 10:59
Ben Güzelbahçe'de kalamar avını gece sırtı çekerek yaptım.Ondada Strike Pro ve Rapala'nın sırtı zokaları iyi sonuç verdi.Hisar avıda araştırdım Karabağlar'da satışa devam ediyorlarmış.Paylaşımlarınız için çok teşekkürler,rastgelsin.

Güzelbahçe'de sırtıyla da güzel kalamar alınır ama daha zamanı değil kalamar daha sırtıya düşmez ;) düştüğünde size strike prodan çok önerebileceğim takımlar olacaktır :)

avlar
07-09-2011, 11:49
[QUOTE=Anıl ÜNALAN;112236]Güzelbahçe'de sırtıyla da güzel kalamar alınır ama daha zamanı değil kalamar daha sırtıya düşmez ;) düştüğünde size strike prodan çok önerebileceğim takımlar olacaktır :)[/QUOTE Sanırım bu aydan sonra dolunay olduğu geceler denenebilir.Geçen sene Ocak ayına kadar epey sırtıya gitmiştik.Çokta bereketli geçiyordu.İnşallah bu senede iyi haberler gelir.Önerilerinizi bekliyorum.