PDA

Tüm Versiyonu Göster : MUĞLA Bodrum Güvercinlik levrek avı

CEMAKO
12-09-2011, 12:48
Av 05-10/eylül/2011 tarihleri arasında hergün sabah 6:00 - 09:30 arasında yapılmıştır.

Taze sardalya ile 0,25 misina ile kıbrıs sarılarak balıkların tümü yakalanmıştır.

Fotoğraflayabildiklerim bunlar bir çoğunun resmi çekilememiştir.
12-15 kg civarı (benim tahminime göre) sapan balıkları 4 adet 0,40 misinamı koparıp gitmiştir.(zaten kaçan balık büyük olur)
En son gün 1,5 kg civarı yakaladığım levrek resimlerde gördüğünüz kutunun içerisinden inanılması güç ama yaklaşık 20 kişinin arasından çalınmıştır. Tabii bu arada benim yüzümün aldığı hali görmeniz gerekir. Halen daha bunu nasıl yaptı inanamıyorum. Gerçekten çok üzüldüm.

Hepinize daha iyileri rast gelsin.
Siteye ilk defa fotoğraf yüklüyorum sorun olursa yöneticilerimizden yardım rica ediyorum

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Anıl ÜNALAN
12-09-2011, 13:03
Balıklar çok güzele benziyor Cem abi :) Fotoğraflar ne kadar küçük olsada gönlünün büyüklüğü balıklara yansımış ;)
Devamını diliyorum..
Rastgelsin.

CEMAKO
12-09-2011, 13:20
Balıklar çok güzele benziyor Cem abi :) Fotoğraflar ne kadar küçük olsada gönlünün büyüklüğü balıklara yansımış ;)
Devamını diliyorum..
Rastgelsin.

Çok teşekkür ederim Anıl sağolasın

Taygun KOCABIYIK
12-09-2011, 15:08
Cem abi tebrikler, kaçan balığa alışkınız hepimiz muhakkak bir iri balık kaçırmışızdır yalnız çalınan balık ilk defa duyuyorum enteresan yani.

kaptankarabulut
12-09-2011, 20:03
Eee ne demişler kaçan balık büyük olur,tabii çalınan balık da..:D :D :D
Neyse Cem sen çekme zevkine erişmişsin o vatandaşda yeme lezzetine erişsin.:D :D
Kendisine afiyet olsun diyelim.:D :D

Cem paylaşımların çok güzel,daha iyi daha iri avların olsun.çalınmayıp da yiyebildiklerinde afiyet olsunlar.:D :D

Murat ÇAKMAKÇI
12-09-2011, 20:14
Cem teşekkürler gözümüz gönlümüz açıldı levrekler sayesinde:helal:

Tuncay GÜNAY
13-09-2011, 08:09
cem kardeş gizli kalmış arşivlerini bizlerle paylaştığın için teşekkürler kardeş güvercinliğe bende bir sefer ava gitmiştim nasıl bir yerse çok bereketli biz ava yapalım derken katliam yapmıştık hiç unutmam kaçırdığım büyük bir balığın ardından oltama yere çarpıp kırmıştım hala üzülürüm o balığa oltaya o kadar üzülmedimm :))))))) bu arada avlarını ailece yapman bana dahada bir haz veriyor bende avlarımı genelde ailecek yaparım. ne dersin ilk tanıştığımız gün gibi tekrar beraber olup yarışırmıyız kardeşşşş :))))

avlar
13-09-2011, 08:33
Balıklar gerçekten çok güzel,tebrikler.Avlarınızın devamını diliyorum.Bu arada balık hırsızlığıda bir ilktir sanırım.

akinyildiz81
13-09-2011, 08:40
harika paylaşım levrek dendimi ben biterim zaten.elinize sağlık

BARIŞ ALTIOK
14-09-2011, 11:24
Cem bodrumdada av yapmışsınya korkulur senden:) tebrikler kardeş.

haslamalar
03-10-2011, 13:28
Merhaba elinize sağlık güzel av olmuş.Bende bodrumda yaşıyorum.Güvercinliğide bir kaç sefer gittim,bir kaç parça çipura aldım,ama levrek hiç denememiştim.Levrekte kıbrıs tekniğini hiç duymamıştım,biraz bahsedebilirmisiniz.Güverciğinliğin ne tarafında avlanıyorsunuz.Sizinle tanışmak isterim.Tşk..

CEMAKO
03-10-2011, 18:47
Merhabalar bu sene bodruma tatil için ailem ile birlikte gittik. Güvercinliğe sabahları balıkçı tekneleri gelip balığı indiriyorlar bu işlem sabah 07:00 ile 10:30 arasında oluyor va balıkta bu saate av veriyor misinalarımızı balıkçı teknelerinin arkasına çıkıp arkasından veya yanından atıyorum. iğnelerin büyüklüğü karşılaştırma açısından 1 arpa şehriyesi boyunda ama sert kahverengi renkli 8 numara iğne 14 iğneli yapıyorum iğnelerin aralıkları 1 cm misina gövdesini 0,40 iğneleri bağladığım misinayı 0.35 lik kullanıyorum sebebi ise iğne çok olduğu için taşlara takılabiliyor ben çekince sadece 1 iğne kopup gerisi ile av yapmama olanak veriyor ilk iğneyi sardalya veya hamsinin başına saplıyorum sonra üzerine sarıp son iğneyi kuyruğa saplıyorum oltanın sallandığı taraf kuyruk tarafı oluyor (çünkü levrek avına her zaman başından yaklaşıp ağzına alıyor ) oltayı yeme zarar vermeden hafif sallayıp 20-30 metre ileriye atıyorum bu uzaklıktan balık beni göremediği için yemi yemeye çalışıyor ve yakalanıyor. Esas iş bundan sonra başlıyor kesinlikle heyecan yapılmaması lazım oltayı gevşek tutarak çekin hayvan her kafa attığında ve açığa doğru kaçmaya çalıştığında elinizdeki oltayı çek bırakmadan ve çokta sıkmadan salmanız gerekiyor bu mücadele en fazla 5 dakika sürüyor ve levrek yorulup su üstüne ters bir vaziyette çıkıyor yanınıza kadar getirip kepçe ile alabilirsiniz. (Benim kepçem yoktu hayvan çok yorulup mücadeleyi bıraktığı için hayvanı sudan havalandırmadan solungaçlarından tutarak aldım.) Bu arada bu yeme sadece levrek basmıyor mırmır, çütre (domuz), melanur, kefal, çipura,sokan,kemane(sapan hele hele 2 tanesi bana bir musallat oldu 2 dakika içinde 4 adet kıbrıs sarma oltamı kopardılar inanın herbiri 110 cm boyunda vardı ağırlık olarak 15-20 kilo) yani bütün balıklar geliyor oranın balığı sabah sabahlerinde çeşitlilik ve bolluk bakımından çok güzel size şimdiden rastgele

haslamalar
03-10-2011, 21:32
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Geçen hafta güvercinlikteydim,hatta sahile gırgır teknelerinden sardalya almak için gittim.Fakat teknelerin ordan avlanmadım.Çipuraya attım ama tık yoktu.Dediğiniz sistemi daha önce yapmadım,zaten bilmiyordum :)) sardalya ile kıbrıs usulunü.Bu hafta gidip denyeceğim,inşallah rastgelir.Bodruma gelirseniz beklerim.

CEMAKO
04-10-2011, 18:27
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Geçen hafta güvercinlikteydim,hatta sahile gırgır teknelerinden sardalya almak için gittim.Fakat teknelerin ordan avlanmadım.Çipuraya attım ama tık yoktu.Dediğiniz sistemi daha önce yapmadım,zaten bilmiyordum :)) sardalya ile kıbrıs usulunü.Bu hafta gidip denyeceğim,inşallah rastgelir.Bodruma gelirseniz beklerim.

İnşallah güzel avlar yaparsınız raporunuzu bekliyorum
Teşekkür ederim.
Rastgele