Tüm Versiyonu Göster : 12.10.2011 Av raporu
avlandığım yeri bilmeyen yok sanırım.
kullandığım yem; sülünez
İzinli olduğumdan dolayı dün akşam saatlerinde yola koyuldum, yemciye geldiğimde taze boru kurdu yoktu ama yarım saat sonra gelir dedi, 1 saat kadar boru kurdu bekledim gelen giden yok bende 1 paket bayat borukurdu aldıktan sonra iskeleye gittim. ilk 1 saat rüzgarın ve dalgaların şiddetinden birşey anlamadım. akşam olduğu için millet teker teker ayrıldı iskeleden koca iskele sadece bana kaldı. giderken fahri bey saolsun 8-9 adet sülünez bıraktı avlanırsın diye bende kendi kendime gece sülünez iş yapmaz diyordum saat 22,00 gibi dalga ve rüzgar kesildi bayat boru kurtları da bitti elde avuçta balık yok ;););)
deneme amaçlı sülünez taktım oltama çünkü gece hiç sülünezle av yapmamıştım, 6 sülünez ile saat 22,00den 02,30a kadar avlandım :deli::deli::deli: tek başıma olduğum için kalan 3 sülünezide attım denize topladım oltaları döndüm evime
sonuç;
3 adet adını bilmediğim ama avcuma sığmayan sivri burunlu balık (ilk yakaladığımda isparoz sandım ama yakaladıktan sonra rengi değişti)
3 adet orta boy mırmır
2 adet lidaki
9 adet eşek ısparozu
1 adet vatoz (1 haftada 2. vatozum)
temizlerken aklıma geldi resim çekmek;
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
bilen arkadaşlar sivri burunlu balığın ismini yazarlarsa sevinirim.
hepinize rastgelsin
iceman35
13-10-2011, 17:40
güzel av olmuş geçen pazar yağmur altında bende olta salladım ama isparozdan başka bişey gelmedi. galiba sülünez boru kurdundan daha fazla iş yapıyor zira benim avladığım balıkların çogu sülüneze takılmıştı.
Ahmet TARİH
13-10-2011, 17:42
Cengizhan kardeşim ilk tebrik eden ben olayım bu sefer.
Eline koluna sağlık. Sabrın sonunun hayır olduğunu bir kez daha gösterdin bizlere.
Sert hava şartlarına dayanıp sabırla bekleyip bu güzel balıkları tutuğun ve bizle paylaştığın için teşekkür ederim.
ibrahimz35
13-10-2011, 17:53
Cengizhan çok güzel bir av olmuş,
Tebrik ederim en kötü avın böyle olsun.
Ben sargoz'a benzettim adını bilmediğin balıkları...
Ahmet anca ikinci olabildin, daha çok çalışmamız gerekiyor.
güzel av olmuş geçen pazar yağmur altında bende olta salladım ama isparozdan başka bişey gelmedi. galiba sülünez boru kurdundan daha fazla iş yapıyor zira benim avladığım balıkların çogu sülüneze takılmıştı.
ben sülünez ile ilk defa avlandım oda mecburiyetten.
Cengizhan kardeşim ilk tebrik eden ben olayım bu sefer.
Eline koluna sağlık. Sabrın sonunun hayır olduğunu bir kez daha gösterdin bizlere.
Sert hava şartlarına dayanıp sabırla bekleyip bu güzel balıkları tutuğun ve bizle paylaştığın için teşekkür ederim.
eyvallah blader saolasın. saat 22,00 ye kadar fırtına vardı ne olduysa bir anda herşey sütliman oldu. biza avlanmak kaldı.
Cengizhan çok güzel bir av olmuş,
Tebrik ederim en kötü avın böyle olsun.
Ben sargoz'a benzettim adını bilmediğin balıkları...
Ahmet anca ikinci olabildin, daha çok çalışmamız gerekiyor.
iyi dilekleriniz için teşekürler
pendikli balıkçı
13-10-2011, 18:25
Abi afiyet olsun.Adını bilmediğin balıklarda eğer avladığında yan tarafında dikine çizgiler var ise sargozdur.Sonra bu çizgiler kaybolur.
Cengizhan kardeş yine balıkları bulmuşsun kutlarım.Tavalıklar çıkmış ne güzel afiyet olsun.
Murat ÇAKMAKÇI
13-10-2011, 19:36
Tebrikler :helal:Cam gibiler afiyet olsun
Öncelikle paylaşım için teşekkürler, geçen hafta bende yazlıktaydım ve boru kurdu,mamun yem olmasına(Çanakkale - Eceabat iskelesine yakın bir yemci var sürekli oradan alıyorum) rağmen sülünez ile daha çok balık tutum, ama geri salmak zorundaydım bol miktarda mırmır yavrusu var ve oltaya genelde onlar atladılar. İpekle çok sayıda zargana aldım ama resimleri yok:) Bundan sonra tuttuğum balık ve avlaklar ile ilgili resim çekerek sizlerle paylaşacağım inşalah.
Sevgi ve saygılarımla,
Taygun KOCABIYIK
13-10-2011, 21:01
Cengizhan abi tebrikler sülünez iyi iş yapmış. Şöyle bir ön yargımız var sülünezle ısparoz tutulur. İlk bakışta doğru gibi gelen yanlış bir ön yargı. Isparoz bol olduğu için mamunada, boru kurdunada hatta yengeçede ısparoz basıyor. Ben ilk çupramı sülünezle çekmiştim hiç unutmam o güne kadar sülünes=ısparoz yemi olarak gelirdi bana hep :)
İsmini bilemediğin balıklar ise bana göre karagöz şöyle ki öldükten sonra bantları siliniyor bazı bölgelerde balığın beslenmesiyle alakalı olarak. Ama yanılıyorda olabilirim tabii.
Tuncay GÜNAY
13-10-2011, 21:13
kardeş balıkların hepsi çokkk güzeller adını bilmediğin balıklara gelince bende bilmiyorum ye gitsin :))) napcan adını paylaşım için teşekkürler sayende gözümüz gönlümüz açıldııı :)))
Abi afiyet olsun.Adını bilmediğin balıklarda eğer avladığında yan tarafında dikine çizgiler var ise sargozdur.Sonra bu çizgiler kaybolur.
yakaladığımda isparozun birebir aynısıydı üzerinde hiçbir çizgi yoktu, eve geldiğimde rengi maviye kaçmış kulağında kuyruğunda ve gözünde siyah lekeleri çıkmış.
Cengizhan kardeş yine balıkları bulmuşsun kutlarım.Tavalıklar çıkmış ne güzel afiyet olsun.
eyvallah teşekür ederim
Tebrikler :helal:Cam gibiler afiyet olsun
eyvallah teşekür ederim
Öncelikle paylaşım için teşekkürler, geçen hafta bende yazlıktaydım ve boru kurdu,mamun yem olmasına(Çanakkale - Eceabat iskelesine yakın bir yemci var sürekli oradan alıyorum) rağmen sülünez ile daha çok balık tutum, ama geri salmak zorundaydım bol miktarda mırmır yavrusu var ve oltaya genelde onlar atladılar. İpekle çok sayıda zargana aldım ama resimleri yok:) Bundan sonra tuttuğum balık ve avlaklar ile ilgili resim çekerek sizlerle paylaşacağım inşalah.
Sevgi ve saygılarımla,
teşekürler sizinde av raporlarınızı bekliyoruz.
Cengizhan abi tebrikler sülünez iyi iş yapmış. Şöyle bir ön yargımız var sülünezle ısparoz tutulur. İlk bakışta doğru gibi gelen yanlış bir ön yargı. Isparoz bol olduğu için mamunada, boru kurdunada hatta yengeçede ısparoz basıyor. Ben ilk çupramı sülünezle çekmiştim hiç unutmam o güne kadar sülünes=ısparoz yemi olarak gelirdi bana hep :)
gündüz bende sülünezle avlanırım ama gece iş yapmaz diye hiç kullanmıyordum.
İsmini bilemediğin balıklar ise bana göre karagöz şöyle ki öldükten sonra bantları siliniyor bazı bölgelerde balığın beslenmesiyle alakalı olarak. Ama yanılıyorda olabilirim tabii.
yakaladığımda isparozun birebir aynısıydı üzerinde hiçbir çizgi yoktu, eve geldiğimde rengi maviye kaçmış kulağında kuyruğunda ve gözünde siyah lekeleri çıkmış.
kardeş balıkların hepsi çokkk güzeller adını bilmediğin balıklara gelince bende bilmiyorum ye gitsin :))) napcan adını paylaşım için teşekkürler sayende gözümüz gönlümüz açıldııı :)))
eyvallah teşekür ederim
Üç sülünezle bu kadar balık tutmak ,gerçekten tebrikler.O balıklar bence de sivriburun karagöz.
gonencsenkal
14-10-2011, 08:10
Güzel avın için tebrik ediyorum afiyet olsun. Bu arada adını bilemediğin balıklar bence sargoza benziyor iskelede kayaların hemen dibinden mi yakaladın?
Raif Yelkenci
15-10-2011, 17:26
Tebrik ederim güzel balıklar bencede onlar sargoz devamını dilerim.
Üç sülünezle bu kadar balık tutmak ,gerçekten tebrikler.O balıklar bence de sivriburun karagöz.
Güzel avın için tebrik ediyorum afiyet olsun. Bu arada adını bilemediğin balıklar bence sargoza benziyor iskelede kayaların hemen dibinden mi yakaladın?
Tebrik ederim güzel balıklar bencede onlar sargoz devamını dilerim.
iyi dilekleriniz için teşekür ederim.
gönenç bey balıkları iskeleden 20-25mt arası bir uzaklıktan almıştım.
Halil İplikçi
16-10-2011, 20:53
tebrikler bahse konu olan balık sivriburunkaragöz ya da şona diye bilinir
Taygun KOCABIYIK
16-10-2011, 21:10
[Only Registered Users Can See Links]=en&sugexp=kjrmc&cp=12&gs_id=y&xhr=t&q=diplodus+puntazzo&qe=ZGlwbG9kdXMgcHVu&qesig=6apUP3yGizNCBYWyzUesnQ&pkc=AFgZ2tmx1RnvcAabOQLHZj9zYWHRrs3oozZ9YlYa1qU-U6VPnhpCHxoclDhzMJ6pQTOCTQvK737gFy1HiCGUdFpk-DWUew71CA&pf=p&sclient=psy-ab&source=hp&pbx=1&oq=diplodus+pun&aq=0&aqi=g1g-v3&aql=f&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.,cf.osb&fp=a7d5b7030ebfa2c5&biw=1152&bih=763
Sivriburun karagözün latince adı diplodus puntazzo googleda aratabilirsiniz ağız kısmı daha sivri çıkıntılı. Sargos ise illaki kuyruk ucundaki siyahlığından kendini belli eder dikkatle inceledim fotoğrafları bildiğimiz karagöz bunlar diye bir tespit yaptım kendimce. Google'da diplodus sargus diye aratıp çıkan resimlerden sargosların kuyruklarına birde fotoğraftaki balıkların kuyruklarına dikkat edin derim.
Bursa_Erkan
17-10-2011, 01:16
Cengiz arkadaşım kötü hava koşuluna rağmen sabrının karşılığını aldıgına sevindim...
mami1984
19-10-2011, 07:35
tebrikler güzel paylaşım
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.