Tüm Versiyonu Göster : 15.10.2011 Çeşmealtı av raporu
muratbaykent
15-10-2011, 17:37
Cuma akşamından çıkıp hem kafa dağıtalım hemde balık avlayalım diye konuşup program yaptığımız bacanağımın ev taşıma işi sebebiyle benimle ava gelememesi ikimizide üzdü.Ama o benden daha fazla üzüldü çünki ben balığa çıktım o çıkamadı:deli:
Şaka bir yada uzun zamandan yakalanan balıkları bacanağımın siteye rapor olarak göndermesi sebebiyle neredeyse siteye konu açmayı bile unutmuşum.
Bacanağın gelememesi sebebiyle arkadaşım Uğur ile beraber çeşmealtında gerçekleştirdiğimiz av sonrasında çektiğim resimler aşağıda.Bu arada havanın berbat derecede çalkalaması sonucu neredeyse karada bile sallanıyorduk.Hem rüzgar hem dalga boyu çok fazlaydı.Sizlerin daha iyi avlar yapabilmeniz dileğimle....
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
pendikli balıkçı
15-10-2011, 18:03
Çok iyi bir av olmuş tebrikler.Ama keşke o küçük lidakileri salsaydınız.
Murat ÇAKMAKÇI
15-10-2011, 18:14
Murat eline sağlık pırıl pırıllar :helal:Afiyet olsun
Taygun KOCABIYIK
15-10-2011, 20:52
Murat abi hava gerçekten çok sertti Cuma akşamı yinede iyi dayanmış, iyi av yapmışsınız tebrikler.
Ahmet TARİH
15-10-2011, 21:02
Denizin çalkantılı olduğu belli Murat hocam, o kadar karışmışki her çeşit balık birbirine girmiş sana nasip olmuş maşallah. Sayabildiğim kadarı ile altı farklı tür var.
Ellerine sağlık afiyet şeker olsun.
tebrikler güzel av olmuş ellerinize sağlık afiyet olsun...
Anıl ÜNALAN
16-10-2011, 08:50
Cumartesi sabah 8den sonra 25 kilometreleri buldu resmen hava. Gece iyi durmuşsunuz denizde cumartesi günü rüzgar bizle resmen oyun oynadı :) bi ada arkası bi mera misafirlerimizle gezdik durduk :)
Tebrik ediyorum abi, görüşmek üzere :)
Çok güzel bir av olmuş tebrikler,afiyetler olsun.
bugunlerde deniz çök hırçın balık avlarımız zorlu geçiyor.
tebrikler afiyet olsun
Raif Yelkenci
16-10-2011, 12:33
Murat bey tebrik ederim zor şartlara rağmen çok iyi bir av ortaya çıkartmışsınız elinize sağlık devamını dilerim.
muratdogan
16-10-2011, 14:10
Tebrikler iyi av çıkarmışsınız.
Çeşmealtında neden attınız oltanızı...???
Anladığım kadarı ile karadan yaptınız bu avı.
Selamlar...
muratbaykent
16-10-2011, 16:24
Çok iyi bir av olmuş tebrikler.Ama keşke o küçük lidakileri salsaydınız.
Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/2 Numaralı Tebliğ
Yayımlandığı R.Gazete: 21.08.2008-26974
Tebliğ No: 2008/49
Değişiklik : 05.11.2008 Sayı: 27045
Değişiklik : 10.07.2010 Sayı: 27637
Değişiklik : 26.08.2011 Sayı: 28037
Çizelge-7 Denizlerde avlanabilecek türler
başlıklı sirkülerde çipura ile ilgili kısımda 15 cm ve %5 daha küçüğünün avlanabileceği yazılıdır
Sevgili evren.1983 yılından beri İzmir körfezinde balık avlayan biri olarak yakaladığım balıkların ebatları,ağırlıkları her zaman arkadaşlarımız arasında,seninki büyük benimki büyük diye atışmaya sebep olmuştur.Dolayısıyla küçük balık yakalayıpta hava atmak gibi bir sorunumun olmadığını anlamanı isterim.Öncelikle senin ikazını acaba gerçekten ben böyle bir şey yapmış olabilirmiyim diye dikkate alıp hemen temizlenmek aşamasında olan en küçük lidakiyi ölçmeye gittim.ve aşağıdaki resimde gördüğün gibi 19 cm civarı çıktı.Yani en ufağı 19 cm olan lidaki ,okumanı tavsiye ettiğim aşağıdaki sirkülerde yasaklar dahilinde değil. Size hayatınızın geri kalanında bir tavsiyem olsun (eğer kabul ederseniz tabii).Doğruyu öğrenmeden, atsaydınız, yapsaydınız, etseydiniz, tarzdaki cümleleri kullanmadan önce işin aslını öğrenmeniz sizin ve karşınızdaki kişilerin, birbirini üzmeden ilişkilerini devam ettirmesi açısından faydalı olacaktır.Hoşçakalın...
kordonboyu
16-10-2011, 19:54
Murat abi, elinize emeğinize sağlık. Bol çeşitli ve güzel bir av gerçekleştirmişsiniz.
Bursa_Erkan
17-10-2011, 01:56
hay mübarek çeşitten geçilmiyo tebrikler hocam...
muratbaykent
17-10-2011, 08:20
Murat eline sağlık pırıl pırıllar :helal:Afiyet olsun
Saol adaşım.senin raporlarıda görüyoruz.maşallahın var.Teşekkürler.
kaptankarabulut
17-10-2011, 08:22
Murat kardeşim,belli ki sen bacanağının yokluğundan faydalanıp tutmuşsun bunları.:D :D
Ama o havada çok güzel bir av gerçekleştirmişsin.Afiyet olsunlar..
muratbaykent
17-10-2011, 08:24
Murat abi hava gerçekten çok sertti Cuma akşamı yinede iyi dayanmış, iyi av yapmışsınız tebrikler.
Tayguncum saat 04:30 gibi denizdeydik.Limandan çıkış ve kerterize oturuş fena değildi.Daha sonra hava ilginç ama tam doğu yaptı.bizde kaldık o sırada dalgaların üzerinde.1-2 tane balık çekince de kalkmak istemedik.zaten bizden başka adanın kuytusuna sığınmış 1 deli daha vardı denizde:) başkada kimse yoktu.
Denizin çalkantılı olduğu belli Murat hocam, o kadar karışmışki her çeşit balık birbirine girmiş sana nasip olmuş maşallah. Sayabildiğim kadarı ile altı farklı tür var.
Ellerine sağlık afiyet şeker olsun.
Baktık ki çalkantıdan sersemlemişler bizde balık sersemken yakalanır teorisiyle attık oltaları Ahmet.Resimde görünmeyen ilave olarak gopez isparoz ve mandagözüde eklersek sanırım 9 çeşit olacak.Ha birde kocaman bir vatos.
tebrikler güzel av olmuş ellerinize sağlık afiyet olsun...
Teşekkür ederim Mesut.Sizede rastgelsin.
Cumartesi sabah 8den sonra 25 kilometreleri buldu resmen hava. Gece iyi durmuşsunuz denizde cumartesi günü rüzgar bizle resmen oyun oynadı :) bi ada arkası bi mera misafirlerimizle gezdik durduk :)
Tebrik ediyorum abi, görüşmek üzere :)
Valla balık oynayınca havayı gözümüz görmedi anıl.Ama çay koymaya bir ara ayağa kalktığımızda birimiz az daha yere düşecektik teknenin içinde.ozaman anladık sallandığımızı.Görüşmek üzere kardeşim.Rastgele.
Çok güzel bir av olmuş tebrikler,afiyetler olsun.
Teşekkür ederim Tamer.Rastgele.
bugunlerde deniz çök hırçın balık avlarımız zorlu geçiyor.
tebrikler afiyet olsun
Haklısınız Cengizhan bey.Bu sene ne eylülde ne de ekimde durulmadı bir türlü hava.Ama ne yapalım.Gönlümüzü vermişiz birkere.Kurtuluş yok.Teşekkür ederim.
Murat bey tebrik ederim zor şartlara rağmen çok iyi bir av ortaya çıkartmışsınız elinize sağlık devamını dilerim.
Teşekkür ederim Üstadım.Deniz üzerinde görüşmek üzere.Hoşçakalın.
Tebrikler iyi av çıkarmışsınız.
Çeşmealtında neden attınız oltanızı...???
Anladığım kadarı ile karadan yaptınız bu avı.
Selamlar...
Karadan değil tekne ile avladık balıkları adaşım.Çeşmealtında kara adanın arka tarafından avlandık.
Salih Reis
17-10-2011, 09:23
Sevgili Murat tebrikler, bizde bu hafta 1 tane çupra vardı, sezon yavaş yavaş geliyor.
bizler uzunada arkasındaydık. :)
daha güzelleri de rastgelsin.
muratbaykent
17-10-2011, 09:38
Murat abi, elinize emeğinize sağlık. Bol çeşitli ve güzel bir av gerçekleştirmişsiniz.
Teşekkür ederim Mükremin.Umarım sizede rastgelir.
hay mübarek çeşitten geçilmiyo tebrikler hocam...
Teşekkürler Erkan.Daha umarım sizede rastgelir.
Murat kardeşim,belli ki sen bacanağının yokluğundan faydalanıp tutmuşsun bunları.:D :D
Ama o havada çok güzel bir av gerçekleştirmişsin.Afiyet olsunlar..
Valla bacanağın aklı bizde olduğu için sanırım onun şansıda bizimleydi.Nede olsa ballı bacanak biliyorsun onun lakabı:) teşekkürler.
Sevgili Murat tebrikler, bizde bu hafta 1 tane çupra vardı, sezon yavaş yavaş geliyor.
bizler uzunada arkasındaydık. :)
daha güzelleri de rastgelsin.
Aynı kötü hava cumartesi öğlene kadar devam etti zaten.Bende sizi tebrik ederim.Uzunadanın arka tarafıda sanırım oldukça kötüydü:)
Tebrikler, rastgelsin.
ibrahimz35
17-10-2011, 17:17
Murat abi, bacanak ve benim yokluğumdan faydalanıp çupuraları yakalamışsın.
Artık çeşmealtı hereketlenmeye başladı.
Bundan böyle daha güzel ve bol çupuralar yakalarız.
Kış aylarında meteoroloji siteleri tutmuyor, işimiz birazda şansa kalıyor.
Tekrar çeşmealtında beraber avlanmak dileğiyle.
Resimler bazen insanları yanıltabiliyor, ya olduğundan büyük yada küçük görünebiliyor.
Murat abi ile avlanırken küçük balıkları denize attığımız gibi atmayanlarıda her zaman uyarmışızdır.
Çupuralar büyük olunca lidakilerde küçük kalmış.
Raif Yelkenci
17-10-2011, 18:01
Evren kardeş siz herhalde resimlerden balık boylarından dolayı epeyce yanılmışsınız hata yapmışsınız merak edipte ustanın avlarını inceleseydiniz bir tane bile ufak balığa rastlamazdınız ki bu eleştiride havada kalmazdı değilmi*.
muratbaykent
18-10-2011, 10:07
Murat abi, bacanak ve benim yokluğumdan faydalanıp çupuraları yakalamışsın.
Artık çeşmealtı hereketlenmeye başladı.
Bundan böyle daha güzel ve bol çupuralar yakalarız.
Kış aylarında meteoroloji siteleri tutmuyor, işimiz birazda şansa kalıyor.
Tekrar çeşmealtında beraber avlanmak dileğiyle.
Resimler bazen insanları yanıltabiliyor, ya olduğundan büyük yada küçük görünebiliyor.
Murat abi ile avlanırken küçük balıkları denize attığımız gibi atmayanlarıda her zaman uyarmışızdır.
Çupuralar büyük olunca lidakilerde küçük kalmış.
Buişin sağlamasını yapmak lazım acaba hala orada duruyormu balıklar diye.Bakalım hafta sonu ne gösterecek İbrahim.Teşekkür ederim.
muratbaykent
18-10-2011, 10:10
Evren kardeş siz herhalde resimlerden balık boylarından dolayı epeyce yanılmışsınız hata yapmışsınız merak edipte ustanın avlarını inceleseydiniz bir tane bile ufak balığa rastlamazdınız ki bu eleştiride havada kalmazdı değilmi*.
Teşekkür ederim Raif bey.Biz biliyoruz ki bir yavru balık avlamak yüzbinlerce aynı türden doğmamış balığı avlamak demektir,yok etmek demektir. Bunu bilerek avlanan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
ergundürüsel
24-10-2011, 09:42
bacanak benim yokluğumdan faydalanmış ama ben de evdeki işleri bitirdim artık balığa gelebilirim . ama gerçekten güzel av olmuş....
muratbaykent
24-10-2011, 12:44
bacanak benim yokluğumdan faydalanmış ama ben de evdeki işleri bitirdim artık balığa gelebilirim . ama gerçekten güzel av olmuş....
Buyur bacanağım ne zaman istersen başım üstüne.
Anıl ÜNALAN
25-10-2011, 09:54
Buyur bacanağım ne zaman istersen başım üstüne.
O zaman hangi gün gidiyorsunuz bi haber beklerim ;) bağlanma ipini hazırlamayı unutmayın :)
Tuncay GÜNAY
25-10-2011, 16:38
tebrikler murat kardeş hava muhalefitine rağmen denizde ne varsa almışsınız maşallah hepsinden de var afiyet şeker olsun
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.