PDA

Tüm Versiyonu Göster : 1.Kasım Didim

Turgay Yüksel
03-11-2011, 08:52
Kıyıdan 0.25 Misina 3.lü Klasik dip takım kamış olta ile avlanmışdır....

Hava 10-12 derece ruzgar karadan denize zayıf .... Saat 04.00-09.00 Arası

Yem Canlı Mamun

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

En Sağdaki Çipura yakalandığında iğneyi tamamen yutmuş ağzını kitlemiş ve iğne çıkarılamamışdır...Misinayı keserek balığı temizlerken iğneyi anca çıkarabildim....

Daha çok acemi olduğumdan tanıdığım 2 tane çarpan balık ve Yavru yılan balığını geri iade ettim Tanımadığım renkli 3-5 tane balığı da ne olur ne olmaz diye kuyruğuna basarak iğneden çıkarıp hiç dokunmadan geri bırakdım ....

Daha önce defalarca gece 23.00 den sabaha kadar avlandım ama 04.00 kadar hiç balık alamadım...Tüm balıkları sabah 04.00 den sonra aldım....

avlar
03-11-2011, 09:03
Turgay bey tebrikler,ayrıca yakaladığınız balıklara bakılırsa hiç acemi gözükmüyorsunuz :helal:

ustam18
03-11-2011, 09:12
Turgay Kardeş resim ve raporu bizlerle paylaştığın için teşekkürler.Daha bol ve irilerini yakalamanız dileğimle... Rastgele.

pendikli balıkçı
03-11-2011, 09:38
Tebrikler iyi bir av olmuş.Bu güzel paylaşım için teşekkürler.

BARBADOS
03-11-2011, 09:41
çok güzel bir av olmuş tebrikler balık çeşitliliği süper paylaşım için teşekkürler.

Turgay Yüksel
03-11-2011, 11:09
Çok çok teşekkür ederim ....

Anıl ÜNALAN
03-11-2011, 11:59
Tebrik ederim Turgay abi çok ama çok kaliteli bir av olmuş. Devamının yine seninle olmasını dilerim. Bu kalitede balıklar alabildiğin meranın kıymetini bil abi ;)

Sargoz35
03-11-2011, 13:00
Turgay güzel çeşitleme bir av olmuş :) Daha güzel avlarınız olması dileklerimle,Selamlar...

Sargoz35
03-11-2011, 13:03
Turgay güzel çeşitleme bir av olmuş :) Daha güzel avlarınız olması dileklerimle,Selamlar...

Turgay bey teşekkürler :)

Bursa_Erkan
03-11-2011, 13:08
tebrıkler Turgay hocam... av hakkında verdıgınız bılgıler ıcınde ayrıca tesekkür ederım...

cngerol
03-11-2011, 13:37
Balık çeşitliliğine bakılacak olursa avlandığınız yer gayet güzel bir yer olmalı. tebrik ederim afiyet olsun

TUĞYAN
03-11-2011, 14:43
Turgay abi eline sağlık ve tabiğki afiyet olsun

TUĞYAN
03-11-2011, 14:44
Turgay abi eline sağlık

kaptankarabulut
03-11-2011, 17:07
Turgay bu güzel paylaşımın için teşekkürler.Acemiyim diyorsun ama maşallah tavalıklar bolca çıkmış.Tebrikler ve afiyet olsunlar.Bu işin ustalığı yok hepimiz yerine ve avına göre acemiyizdir.Ava giderken hepimiz ya nasip diye gideriz.Nasibinde varsa benim diyen ustanın bile tutamıyacağı trofe balığı tutarsın.Her şey nasip.Ben buna inanırım.Ama bilmediğin balığı elinle tutmadığın çok iyi olmuş.

Daha güzel avların olması dileğimle..

kadir 06
03-11-2011, 17:40
Turgay bey aviniz cok guzel olmus.Her zaman igneniz keskin baliginiz bol olsun....

Murat ÇAKMAKÇI
03-11-2011, 17:45
Çupranın güzelliğine bakarmısın ALLAH devamını getirsin

muratdogan
03-11-2011, 17:49
Turgay abi acemi deyipte bu balıkları yakaladıysan , bu işte ustalaştım dediğinde düşünemiyorum abi seni.
:) :) :)
Paylaşım için sağolun.

mazhar üzümcü
03-11-2011, 18:35
sevgili turgay hepsi çok güzeller ellerine sağlık afiyet olsun sevgilerimle

paşalı
03-11-2011, 19:29
Maşallah maşallah adaş Allah nazardan korusun balıklar çok güzel görünüyor hele sağdaki daha iyilerine inşallah.

Taygun KOCABIYIK
03-11-2011, 19:31
Turgay abi meran harikaymış melanur sargos mırmır mercan çupra karagöz yok yok. Yem olarak ne kullanıyorsun?

ferdi demir
03-11-2011, 19:32
Çok güzel bir av olmuş tebrikler..

Turgay Yüksel
03-11-2011, 22:21
Herkese çok teşekkürler....

Turgay Yüksel
03-11-2011, 22:23
Turgay abi meran harikaymış melanur sargos mırmır mercan çupra karagöz yok yok. Yem olarak ne kullanıyorsun?

Canlı mamun kullanıyorum....

Üstad yalnız gece 23.00 den sabah 04.00 kadar tık yok oltaya ....04.00 09.00 kadar yapıyor balık....Sonra harami balıklar çıkınca tadı kalmıyor....Çipura resmen plajdan sığ sudan alınmışdır....

Ege Demirağ
03-11-2011, 22:30
Paylaşım için tesekkürler tamer abiye katılıyorum :)

Taygun KOCABIYIK
04-11-2011, 10:03
Canlı mamun kullanıyorum....

Üstad yalnız gece 23.00 den sabah 04.00 kadar tık yok oltaya ....04.00 09.00 kadar yapıyor balık....Sonra harami balıklar çıkınca tadı kalmıyor....Çipura resmen plajdan sığ sudan alınmışdır....

Abi didimde bulabilirsen madya kullan bu çipuranın arkadaşları muhakkak oralarda geziniyordur ufak balıklar hemen tırtıklayıp bitiremez madyayı daha iri balıklar alma şansın olur. Çupranın en sevdiği yemlerden biridir madya özellikle havaların soğumaya başladığı şu dönemde tercih edilen bir yem.

Turgay Yüksel
04-11-2011, 12:18
Abi didimde bulabilirsen madya kullan bu çipuranın arkadaşları muhakkak oralarda geziniyordur ufak balıklar hemen tırtıklayıp bitiremez madyayı daha iri balıklar alma şansın olur. Çupranın en sevdiği yemlerden biridir madya özellikle havaların soğumaya başladığı şu dönemde tercih edilen bir yem.

madya'yı deneyeceğim Taygun zaten Didim mamunları azaldı İzmirden getiriyorlar onlarda Büyük ve gevşek .....Sardalyayı iğneye bağlamayı becerebilsem ;) Sardalyaya da çok geliyor.....Birde Çipuranın sevdiği yengeç var ama onuda takamıyorum....Hayvana iğneyi saplayıp denize atmak irite ediyor beni :)

Taygun KOCABIYIK
04-11-2011, 12:54
madya'yı deneyeceğim Taygun zaten Didim mamunları azaldı İzmirden getiriyorlar onlarda Büyük ve gevşek .....Sardalyayı iğneye bağlamayı becerebilsem ;) Sardalyaya da çok geliyor.....Birde Çipuranın sevdiği yengeç var ama onuda takamıyorum....Hayvana iğneyi saplayıp denize atmak irite ediyor beni :)

Yengeçte denenebilir, sardalyada denenebilir. Ama illaki madya denenmelidir bence :) sardalya için dip kıbrısı kullanın sitede yapılışı balığın iğneye takılışı ile ilgili bilgi mevcut. Sardalya yağlı ve kokulu yapısından dolayı bir çok balığın hayır demediği yemlerden.

nirvana35
04-11-2011, 21:27
emeğine sağlık güzel bir av olmuş daha iyilerine inşallah

Turgay Yüksel
13-11-2011, 23:08
Yengeçte denenebilir, sardalyada denenebilir. Ama illaki madya denenmelidir bence :) sardalya için dip kıbrısı kullanın sitede yapılışı balığın iğneye takılışı ile ilgili bilgi mevcut. Sardalya yağlı ve kokulu yapısından dolayı bir çok balığın hayır demediği yemlerden.

Usta burada çok kişi sardalya ile avlanıyor....Ama ben sardalyayı atıp beklemekden değil mamun gibi her balığı cezbeden yem ile avlanıp balığın hemen vuruşunu almak hoşuma gidiyor ...Ama madyayı kesin denicem ...

haritaci76
14-11-2011, 07:30
Usta burada çok kişi sardalya ile avlanıyor....Ama ben sardalyayı atıp beklemekden değil mamun gibi her balığı cezbeden yem ile avlanıp balığın hemen vuruşunu almak hoşuma gidiyor ...Ama madyayı kesin denicem ...

merhaba,
didimde sardalya ıle av cok guzel sonuclar verır. alacagınız cok ırı olmayan taze sardalyeleri kafa kısmından baslayarak 7 veya 10 ıgnelı kıbrıs oltasına ekmek sarar gıbı sarıyorsunuz. tabıı bıraz daha nazık ve sıkmadan. son ıgneyı de sardıktan sonra kuyruk kısmına sahte bır dugum yapıyorsnuz kı atarken sardalye ıgenlerden kurtulmasın dıye. sonra baslıyorunuz beklemeye. sıze tavsıyem oldukca yedeklı takımla gıdın. balıgı yakalarsanız yem takamakla vakıt kaybetmeden fırdonduden yenı takımı hazır yemlenmıs olarak atarsınız. eger kumsaldan atıyorsanız ve havada durgunsa 40-50 gr gezer kursun ıle bu sıstem cok guzel av verır. altınkum plajı ve tuntaş otel onu guzel avlaklardır ve oltanız kolay kolay takılmaz. bu sıstemde dolunay oldugu geceler yılan balıkları cok gelır ve takımı bır daha kullanamz< hale getırır .
rastgelsın

Turgay Yüksel
14-11-2011, 14:55
merhaba,
didimde sardalya ıle av cok guzel sonuclar verır. alacagınız cok ırı olmayan taze sardalyeleri kafa kısmından baslayarak 7 veya 10 ıgnelı kıbrıs oltasına ekmek sarar gıbı sarıyorsunuz. tabıı bıraz daha nazık ve sıkmadan. son ıgneyı de sardıktan sonra kuyruk kısmına sahte bır dugum yapıyorsnuz kı atarken sardalye ıgenlerden kurtulmasın dıye. sonra baslıyorunuz beklemeye. sıze tavsıyem oldukca yedeklı takımla gıdın. balıgı yakalarsanız yem takamakla vakıt kaybetmeden fırdonduden yenı takımı hazır yemlenmıs olarak atarsınız. eger kumsaldan atıyorsanız ve havada durgunsa 40-50 gr gezer kursun ıle bu sıstem cok guzel av verır. altınkum plajı ve tuntaş otel onu guzel avlaklardır ve oltanız kolay kolay takılmaz. bu sıstemde dolunay oldugu geceler yılan balıkları cok gelır ve takımı bır daha kullanamz< hale getırır .
rastgelsın

Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için....

Tuncay GÜNAY
15-11-2011, 19:07
turgay abi tebrikler güzel bir av güzel bir paylaşım. afiyet şeker olsun. ben didime her yaz kesin geliyorum gamacı 2 koyundan bir kaç sefer olta attım şansıma trakonya tuttum altınkent sitesinin oradan attım bir kaç sefer oradan da mırmır ve karagöz aldım fakat ebat bakımından geriye saldım bu yaz sizin çayınızı içmek nasip olur inşallah.

Turgay Yüksel
15-11-2011, 22:45
turgay abi tebrikler güzel bir av güzel bir paylaşım. afiyet şeker olsun. ben didime her yaz kesin geliyorum gamacı 2 koyundan bir kaç sefer olta attım şansıma trakonya tuttum altınkent sitesinin oradan attım bir kaç sefer oradan da mırmır ve karagöz aldım fakat ebat bakımından geriye saldım bu yaz sizin çayınızı içmek nasip olur inşallah.

Gel üstad Çayları termostada doldurduğumuz gibi seni ben Didim'in en Jön Çipuralarının yanına götürürüm Oltaları atar sohbetleriz....;)

muhammer41
16-11-2011, 07:53
Tebrikler daha güzellerini yakalamanız dileklerimle rastgelsin.

Turgay Yüksel
17-11-2011, 11:22
Tebrikler daha güzellerini yakalamanız dileklerimle rastgelsin.

Çok teşekkürler........