![]() |
Sevgili Kardeşim,
Yıllardır alabalık avı için çeşitli markalarda kamış ve makinalar denedim.Benim avlanma yerim Akseki-İbradı civarlarında Üzümlüdere adındaki kıyıları sık ağaçlık olan doğa harikası bir dere.Kıyıların ağaçlı olması sebebiyle 120-140 cm. kamışlar kullanıyorum.Size pahalısından ucuzuna memnun kaldığım ürünleri sıralıyorum.Tabiiki bu benim denemelerim.Daha performanslı olanları mutlaka vardır. Kamışlar: Shimano Exage Mini spin 180 cm. 3-14 gr. Shimano Nexave spin 140 cm. 1-11 gr. DAM Devil Stick Mini spin 120 cm. 1-15 gr. Makineler:(Ben küçük kafalı makineleri alabalık avı için yeterli görüyorum. 500-1000-1500 max.2000) Shimano symetri 500 Shimano Exage 1000 Shimano Nexave veya Catana 1000 DAM Quick SLR Spin 520 FD Kaşık: Binlerce modeli var.50 ye yakınını denedim.En verimlisi Map 1 no. krom metalik üzeri kırmızı benekli olanı. Misinalara gelince; Spider 0.15 mm. yosun yeşili ip misina kullandım. İlk 2 avımda süperdi ama sonra üzerindeki kaplama soyuluyor ve dikiş ipliği görünümü alıyor.Bir çok marka denedim.Şu günlerde Owner yeşil renk 0.20 mm deniyorum.0.15-0.20 yumuşak, yosun yeşili renkleri tavsiye ederim. Rastgele Mehmet Erdem - Konya Yaş : 50 |
DAIWA SWEEPFIRE E 2500 AB aldım, makine çok küçük, fakat kaliteli bişeye benzemiyor, en azından 3000 serisini alsaydım iyi olurdu, alışveriş yaptığım firma 1-4 lbs atarlı Tralka 180cm 2 Parça Jig Kamışı hediye gönderdi, bu kamışı kullanacağım herhangi bir yer yok, alabalık avında kullanabilirmiyim sizce, bu kamış 2 no mepss atarmı?
|
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Arkadaşalar bana hediye gelen kamış jig kamış değil, resimdeki REMİXON FANATIC, 1-4 lbs atarlı 2 parçadan oluşan 180cm boyunda fiber dolgu kamışı imiş. kamış çok ince bir kamış, bunu alabalık avında kullanabilirmiyim sizce? |
Alıntı:
kardeşim kamış güzel ben kullanıyorum.inanmazsın ama 3 kg ağırlığında alabalık çektim. çok esnek olması istediğin noktaya atma hususunda bir numara. Nokta atışı yapabilirsin yani. |
Ne kadar güzel Makine bunlar...İnsanın hemen alıp, balık tutması geliyor içinden....Hayırlısı olsun...
|
Alıntı:
|
Saat 09:35. |