RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Bugün akşam ! (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=11399)

dogukan1997 06-06-2012 21:21

Öncelikle hepinize çok teşekkür ederim . Hepinize yaptığınız yorumlar , tavsiyeler ve bilgiler için teşekkür ederim sevgi ve saygılarımla rastgele .

hakeden 07-06-2012 10:34

Doğukan yavaş yavaş başladın rapor vermeye. Bir gün beraber gidelim :)

kaptankarabulut 07-06-2012 15:13

Hadi hayırlısı doğuş,daha güzel paylaşımların olması dileğimle.. Şu fotolarıda koysan diyorum..

kaptankarabulut 07-06-2012 15:23

Peki bu yasak neden konulmuş sizce ? Kim neyi
nerden hangi yemle tutmuş,tam nerden tutmuş mevzularına ha bre hafiyelik yapıp kafa yoracağımıza: azıcık ta bu yasak neden konulmuş diye merak eden veya hiç ilgi duyanınız var mı acaba ?

Fakat eğer o bölgeden geçiyorsan görmüş olman gerekir.binlerce oltacı omuz omuza olta attıklarını..

İşte doğukanda o binlerceden biri olmuş..

Hatırladığım kadarıyla o yassak körfezin kirli olduğu dönemlerde kondu.Ve sadece kağıt üzerinde kaldı.Herkes yine oltasını attı..

Fakat trol yıl on iki ay yassak olmasına rağmen yıl on iki ay denizlerimizde trol çekiliyor.Ve bunlar ne yuva ne yavru ne yumurta bırakıyorlar..

Bu konular üzerinde yoğunlaşıp çalışmalarımızı feryatlarımızı yapsak bence daha mantıklı olur diye düşünüyorum...

Hatalıysam özür dilerim...

soncet36 07-06-2012 15:35

doğukan kardeşimiz de avını yapmış maşallah. allah daha büyüklerini nasip etsin ama o balıkları yediğini sanmıyorum.
atılacak bir adıma öncülük yapacak olursa arkadan gelmeye her türlü desteği vermeye hazırım.

körfez dışında rast gelsin.

ishak BALLICA 07-06-2012 20:33

Alıntı:

kaptankarabulut tafarından gönderildi (Mesaj 124223)

İshak kardeşim yerden göğe kadar haklısın..yassaksa mutlaka uyulmalı ve uygulanmalı..

Fakat eğer o bölgeden geçiyorsan görmüş olman gerekir.binlerce oltacı omuz omuza olta attıklarını..

İşte doğukanda o binlerceden biri olmuş..

Hatırladığım kadarıyla o yassak körfezin kirli olduğu dönemlerde kondu.Ve sadece kağıt üzerinde kaldı.Herkes yine oltasını attı..

Fakat trol yıl on iki ay yassak olmasına rağmen yıl on iki ay denizlerimizde trol çekiliyor.Ve bunlar ne yuva ne yavru ne yumurta bırakıyorlar..

Bu konular üzerinde yoğunlaşıp çalışmalarımızı feryatlarımızı yapsak bence daha mantıklı olur diye düşünüyorum...

Hatalıysam özür dilerim...

Süleyman abim, seninde bildiğin gibi adına eskiden sirküler denilen, fakat daha sonra adı tebliğ olan bu yönetmelikler yanılmıyorsam 4 senede bir çıkyor.En son 2008 senesinde çıkmıştı.Bu sene yine yanılmıyorsam, Ağustos ayı gibi yeni ''Amatör balıkçılık Tebliği '' ve ''Ticari balıkçılık tebliği '' yeni düzenlemeler ile yayınlanacak.Eğer körfez gerçekten insan sağlığı için bir zarar taşımyor haline gelmiş ise zaten bu yasak olmaz.

Ama yeni tebliğ henüz yayınlanmadığı için bir şey diyemiyorum bu hususta.Beni üzen ise, bizim insanımızın bana bir şey olmaz şeklinde yaklaşımı oluyor.Zaten olduktan sonra bir faydası yok ki...

Çernobil faciası olmuştu hatırlarsınız.Oradaki radyasyon taaa bizim karadeniz kıyılarımıza kadar gelmişti.Yapılan ölçümlerde hasat zamanı gelen Çay'lar da da radyasyon tesbit edilmişti.Ama sağolsun bizim insanımız yine bana bir şey olmaz dedi tabiki.

Son yıllarda karadeniz yöresinde artan kanser olaylarında bunun hiç mi suçu yok..

NOT: Sevgili abim, trol hakkında dediklerinde sonuna kadar haklısın.Ama bu hususta bizlerin yapacağımız pek bir şey yok sanırım.Çok ağır cezalar olsa, ya da takımlar el konulup da ağır cezalar olsa belki azalır diye düşünüyorum.:)

İğnelerin keskin, livarın her daim dolu olması dileği ile rastgele abim.;)

Körfez ile ilgili haberleri ara sıra hep buradan takip etmekte fayda var...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

B.U.R.A.K 09-06-2012 16:56

bu konuyla ilgili bende bir iki satır yazmak istiyorum...körfezdeki av yasağının tek sebebi denizin dibinde birikmiş olan ağır metallerdir... suda ne kadar sirkülasyon olsada dipteki balçık ve içindekiler sanırım yüzyıllarca temizlenemiycek. gelelim balıklar üzerindeki etkilerine körfeze yeni giren balık bu ağır metalleri bünyesine beslenerek alır balıktaki yağ hücresi ne kadar çoksa ağırmetali depolama istikakıda o kadar çoğalır ..körfezin dibi midye sarılıdır bu ağır metalleri midyeler mıknatıs gibi çeker örneğin demire yapışılı mideye yenmez denir onun gibi düşünün midyeleride çuralar yer zaten herkesin hedefi çupra tutmak yani özellikle iri çupraları kesinlikle yemeyin derim ..şöyle bir şey daha var bu balık kalıcıo değil çoğu kasım demeden körfezden çıkıyor derin sularda yakalanan bu balıklar insana aynı riski yaşatıyor işin özü bence ahvah demeden riske girmeden yememek lazım sonuçları çooook ilerki yıllarda çoook ağır olabilir saygılarımla... bu arada ağır metaller körfeze dereler vasıtasıyla yıllardır fabrika atıklarının arasında dökülüyor. özellikle TERSANE körfez için çook tehlikeli bunların kesilip tersanenin kesinlikle kalkması lazım saygılar.....

Ege Demirağ 13-06-2012 12:40

Balıkların resimlerini bekliyoruz doğukan abim ... afiyet olsun

Saat 06:39.