RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Karışık bir av ve geri iade edilen onlarca yavru çupra (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=11722)

pendikli balıkçı 08-08-2012 12:33

Alıntı:

kaptankarabulut tafarından gönderildi (Mesaj 126024)
Evren kardeşim yine anlatımın süper olmuş.Mırmırında hatırı sayılır hani...

Ben kısaca levreklerin süzülüşüne ve yem yimeyişine değineyim:

balıklar zaman zaman hiç yem yemeden gezindiklerine çok şahit oldum.Daha geçen gün binlerce kolyoz altımda bulut gibi dolaşıyor,ama bir tanesi yeme dönüp bakmıyor.Mutlaka bu balıklar suyun altında bağzı olumsuzluklardan etkileniyorlar ki yem yemiyorlar.
Umarım yeme iştahlı atlayacağı zaman o levrekler tekrar sana nasip olur.Daha bereketli avların olması dileğimle..

Kaptan paha biçilmez bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu bahsettiğim yerde levrek olduğuna ihtimal vermiyordum ama ara sıra gittiğimde avcı bir balığın oradaki kefallere gümüşlere falan saldırdığına şahit oluyordum. Aslında kıyıdan levrek avında pek kendime güvenmiyorum. Bu sebeple avcı balığı fark ettiğim zamanlarda izlemekle yetiniyorum.

kaptankarabulut 09-08-2012 12:07

Bir daha ava gittiğinde eğer tutabilirsen küçük kaya balığını,küçük gezer kurşunlu bir iğneye bu balığı sırtından sırt süzgecinin hemen altından iğneyi gecir ve senden biraz uzak bir yere bırakma yap.Denemekte fayda var...

pendikli balıkçı 09-08-2012 18:34

Alıntı:

kaptankarabulut tafarından gönderildi (Mesaj 126041)
Bir daha ava gittiğinde eğer tutabilirsen küçük kaya balığını,küçük gezer kurşunlu bir iğneye bu balığı sırtından sırt süzgecinin hemen altından iğneyi gecir ve senden biraz uzak bir yere bırakma yap.Denemekte fayda var...

Sağol kaptan deneyeceğim. ;)

KENAN_ÇELİK 09-08-2012 23:04

güzel av olmuş kardeşim eline emeğine sağlık.

pendikli balıkçı 10-08-2012 12:33

Alıntı:

KENAN_ÇELİK tafarından gönderildi (Mesaj 126059)
güzel av olmuş kardeşim eline emeğine sağlık.

Teşekkür ederim.Umarım daha iyi avlar senin olur.

Taygun KOCABIYIK 12-08-2012 13:10

Avın en güzel kısmı suya iade edilen lidakiler ki bu mevsim bir çok yerde bu balıkları tutuyor insanlar. Gerçekten iç acıtan bir durum.
Mırmır ve tekir için tebrikler keşke tekir biraz daha bol olsaydı mide tam bayram ederdi o zaman :)

pendikli balıkçı 14-08-2012 01:58

Alıntı:

Taygun KOCABIYIK tafarından gönderildi (Mesaj 126130)
Avın en güzel kısmı suya iade edilen lidakiler ki bu mevsim bir çok yerde bu balıkları tutuyor insanlar. Gerçekten iç acıtan bir durum.
Mırmır ve tekir için tebrikler keşke tekir biraz daha bol olsaydı mide tam bayram ederdi o zaman :)

Taygun avlandığım yerin yakınında bir plaj var.Yüzmeye gittiğimde ara sıra gözlük ve paletlerle avlandığım yere doğru gidip bakıyorum. Gerçekten çok tekir var ama oltaya nadiren geliyorlar. Eylül sonu ekim başı gibi yemle iyi barbun da çıkıyor.

Saat 06:08.