RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Balıklar Hakkında Çarpıcı Bilgiler (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=168)

aserkansatı 01-11-2005 18:47

Bu konuya katılmadan edemeyeceğim.Manisada oturduğumuz yıllarda bunu ben de duymuştum ama aynı tarz sohbetleri Amasyada da duyuyorum.Başka yerlerde de var bu şoka giren dalgıç efsanesi.Belki kaynak bizim Manisadır,ilk orada olmuştur bilemiyorum ama emin olun aynı heyecanla Amasyada da anlatılıyor bu olay.. :'(

muhabbetci 02-11-2005 03:23

Arkadaşlar; avcıların abartıları :D bitmez, mutlaka heryer için gerçek-hikaye karışımı söylentiler vardır. Geçen sene bir cumartesi hava karardıktan sonra Demirköprüye vardık. Herzamanki yerimize indik ama bizden önce kapılmış.Selamlaştık oltaları nereye kadar attığını öğrenip bizde kalan yerlere oltaları atıp mangala başladık.Arkadaşıda çağırdık,14-15 adet tanesi 2-3 kilo gelen sazan yakalamış sazanları sevdikten sonra muhabbet koyulaştı,Cumadan gelmiş,balıkları öğleden sonra ve sabaha karşı arasında çekmiş,Sabaha karşı suda gürültü duymuş.Ama öyle-böyle gürültü değilmiş. Sonra araki balık bulasın.Bize sudan uzak durmamızı öğütleyip gitti.Aradan 24 saat geçti ne o nede biz balık yüzü göremedik.Kısacası ben o gölde o tip yayınların olabileceğine inanıyorum.
İkinci olay Ödemiş Bozdağ, gölcük krater gölüne gideniniz varmı?.Barajların yanında damla gibi. İsrail sazanı dolu,Bir damlacık gölde bile bir iki sene önce yayın çektiler, kilosunu tam hatırlamıyorum ama arabanın bagajını dolduruyordu.
Sularımızda iri yayın varrrr. Ben inanıyorum.

Bir Dost 02-11-2005 08:10

bu şaşırma olayı Türkiyenin her yerine yayıldıysa bence bu bir abartı yada efsaneden ileri olamaz diye düşünüyorum adamlar dışarıdan gelip bizim sularımızda şaşırıyorlar ve arkalarına bakmadan kaçıyorlarsa bunun bir sebebi var oda olsa olsa kaynanalarını görmüşlerdir :P ;) :P ;)

levrek 04-11-2005 21:42

Arkadaşlar, inşallah bizde bu tip şoklara yakın zamanlarda maruz kalırız

Taygun KOCABIYIK 05-11-2005 00:03

haldun abiden duymuştum göllerde acaip büyük balıklar oluyormuş yanlış hatırlamıyorsam bir dalışında üstünden o kadar büyük bir yayın geçmiş ki üstlerinden tekne geçiyor sanmışlar :oha:

ilhan 05-11-2005 00:50

Alıntı:

muhabbetci tafarından gönderildi
Demirköprüye vardık. Herzamanki yerimize indik ama bizden önce kapılmış.Selamlaştık oltaları nereye kadar attığını öğrenip bizde kalan yerlere oltaları atıp mangala başladık.Arkadaşıda çağırdık,14-15 adet tanesi 2-3 kilo gelen sazan yakalamış sazanları sevdikten sonra muhabbet koyulaştı,

Bu demir köprü nerede oluyor Sazan delisi olarak oraya uğramak isterim..

muhabbetci 07-11-2005 02:17

Alıntı:

ilhan tafarından gönderildi
Bu demir köprü nerede oluyor Sazan delisi olarak oraya uğramak isterim..

Üstad;
Demirköprü barajı; Manisaya bağlı Salihli ilçesinde.Büyük bir baraj.Sazanı altın renginde lezzetlidir. Bekleriz.

levrek 08-11-2005 16:07

Muhabbetçi arkadaşım, birde alabalık çiftliği varmış sizin oralarda,acaba bu yerde avladıklarımızın parasını ödeyerek avlanmak mümkün müdür?

Saat 21:53.