![]() |
abi izmire gelde şöyle pabuç gibi ısparozlar tutucam ben yeğenime balık neymiş görsün.
|
Aaaaa İzmir Deme Bana
Alıntı:
|
Aaaa Seko adamım bukadar çorba tarifi verdim daha denemedinmi yedin beni adamım kalbimi tam ortasından kırdın bakalım nasın düzeltecen :'( :'( :'( :D
|
Baba ramazan bitsin hele balık boş gitmiyo valla
|
Alıntı:
lokanta önemli değil önemli olan gönüllerin bir olması. O zaman sardalya trança gelir insana (sakın beni katil sanmayın sadece espri daha önce çok yanlış anlaşılma oldu) |
(sakın beni katil sanmayın sadece espri daha önce çok yanlış anlaşılma oldu)
ALINTI Aaaa adan balıkçı değil eşkiyamı ne he he he :D :D :dans: :dans: |
balık kroket
Balık Kroket (4 Kişilik)
Malzemeler: 2 adet patates 2 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı süt 2 adet taze soğanın yeşil kısmı 1 kg haşlanmış kefal 1 tutam kakule 1 tutam kişniş 1 tutam karanfil tozu 1 tutam kimyon 1 tutam tarçın 1 tutam tuz 2 adet yumurta Yarım su bardağı su Galeta unu Kızartmak için: Sıvı yağ HAZIRLANIŞI : Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin. Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin. Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın. |
Of be abi nasıl canım çekti anlatamam...
|
sEVDİGİMİZ ANCAK BİLİNMEYEN CORBALAR
Değerli arkadaşlar.Bu Sitede olmaktan çok hoşnutum ve Herkese selamlar..
çok güzel tarifler. Ben aşcı değilim ancak Balık ,Tavuk, Et gibi haşlanmış ve çiğ suyu atıldıktan sonra biraz yağda sarartılırsa tadları daha da güzelleşiyor. Özellikle Balık çorbasında. Tek endişem bu yağda soldurma sırasında omega 3 lerin miktarı azalıyor veya ne kadar değişiyor bilemiyorum.Bu arada pişirme veya kızartmada fındık yağını lütfen deneyiniz. sealife |
ya ben balığın çorbasına bi türlü ısınamadım...sanırım benim ağız tadıma hitap etmiyor...zaten yanında rakı da içilmiyor...
rastgelsin... |
Saat 09:00. |