RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Balık Yemekleri (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Buyurun Balık Çorbasına (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=182)

Taygun KOCABIYIK 21-10-2005 02:24

abi izmire gelde şöyle pabuç gibi ısparozlar tutucam ben yeğenime balık neymiş görsün.

Bir Dost 21-10-2005 03:09

Aaaaa İzmir Deme Bana

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi
abi izmire gelde şöyle pabuç gibi ısparozlar tutucam ben yeğenime balık neymiş görsün.

taygun İzmire geldiğimde karşıyaka yoluna girerken yeri tam bilmiyorum ama etrafta tekneler vardı daha çok marinaya benziyordu orda bir balık yedik ama ne balık yemeyiydi o yanında rakı hatunada kırmızı şarap of deme keyfimize marinada bir balık lokantasıydı ana ne adı aklımda ne de birdaha yerini bulabilirim

Bir Dost 21-10-2005 03:13

Aaaa Seko adamım bukadar çorba tarifi verdim daha denemedinmi yedin beni adamım kalbimi tam ortasından kırdın bakalım nasın düzeltecen :'( :'( :'( :D

aserkansatı 21-10-2005 03:30

Baba ramazan bitsin hele balık boş gitmiyo valla

Taygun KOCABIYIK 21-10-2005 03:49

Alıntı:

hudutt tafarından gönderildi
taygun İzmire geldiğimde karşıyaka yoluna girerken yeri tam bilmiyorum ama etrafta tekneler vardı daha çok marinaya benziyordu orda bir balık yedik ama ne balık yemeyiydi o yanında rakı hatunada kırmızı şarap of deme keyfimize marinada bir balık lokantasıydı ana ne adı aklımda ne de birdaha yerini bulabilirim

abi sen izmire gel senin için trol çekeriz dinamit atarız gerekirse yine balık tutarız yeriz :D
lokanta önemli değil önemli olan gönüllerin bir olması. O zaman sardalya trança gelir insana
(sakın beni katil sanmayın sadece espri daha önce çok yanlış anlaşılma oldu)

Bir Dost 22-10-2005 01:28

(sakın beni katil sanmayın sadece espri daha önce çok yanlış anlaşılma oldu)
ALINTI
Aaaa adan balıkçı değil eşkiyamı ne he he he :D :D :dans: :dans:

Bir Dost 31-10-2005 00:23

balık kroket

Balık Kroket (4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 adet taze soğanın yeşil kısmı
1 kg haşlanmış kefal
1 tutam kakule
1 tutam kişniş
1 tutam karanfil tozu
1 tutam kimyon
1 tutam tarçın
1 tutam tuz
2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Galeta unu
Kızartmak için: Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI :
Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin. Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin.
Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun.
Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.

ykmk 09-07-2006 09:22

Of be abi nasıl canım çekti anlatamam...

sealife Omer CINALIOGLU 01-09-2006 11:05

sEVDİGİMİZ ANCAK BİLİNMEYEN CORBALAR

Değerli arkadaşlar.Bu Sitede olmaktan çok hoşnutum ve Herkese selamlar..
çok güzel tarifler. Ben aşcı değilim ancak Balık ,Tavuk, Et gibi haşlanmış ve çiğ suyu atıldıktan sonra biraz yağda sarartılırsa tadları daha da güzelleşiyor. Özellikle Balık çorbasında. Tek endişem bu yağda soldurma sırasında omega 3 lerin miktarı azalıyor veya ne kadar değişiyor bilemiyorum.Bu arada pişirme veya kızartmada fındık yağını lütfen deneyiniz.

sealife

aganta borina borinata 13-09-2006 13:17

ya ben balığın çorbasına bi türlü ısınamadım...sanırım benim ağız tadıma hitap etmiyor...zaten yanında rakı da içilmiyor...

rastgelsin...

Saat 09:00.