Uzm.Dr.Rastgele |
07-12-2006 19:31 |
Ben balığa limon sıkarım....
300 gr'lık çupra dahi olsa illa pişirirken nar gibi olması için,kuyruk kısımından başlayarak baş tarafa doğru; bel kemiği bir tarafda olacak şekilde fleto açarım.Kalın bir balığa ne kadar bıçakla çentik-çizik atsan dahi '' bana göre içi hafif sulu kalıyor.''Onun için iri balıkta mutlaka üşenmeyim fleto açıyorum.Balık tavada nar gibi kızarırken, küçük bir kaba 2-3 kaşık kadar zeytinyağı döküp üzerine 1 limon sıkıyorum.Çok azıcıkta tuz ve evde var ise kekik katıyorum.Bu karışımı iyice köpürene kadar karıştırdıktan sonra, tavadan nar gibi kızarıp çıkan çupranın üstüne daha önceden hazırladığımız bu karışımı küçük fırça yardımı ile temas ettiriyorum.(Hani evlerde yapılan börekleri fırına koymadan üstüne hanımlar bu fırça ile yumurta filan sürerler.) Bana göre yeme de yanında yat gibi bir şey oluyor.(Kahretsin anlatırken bile ağzımın suyu aktı.)
:P Yani ben limonsuz yapamam.Hanım ise balık yerken asla limon kullanmaz.Nedeni ise balığın tadını alamıyormuş.Ne demişler herkezin damak zevki ayrı ayrıymış......:D
|