![]() |
Aslında ben bazı balıkları temizlerken cerrahi makas kullanıyorum.Belki güleceksiniz bana ama sokar türü balıkları temizlerken makas bire bir :)
|
vay doktor kardeşim uygun takım avadanlık kullanmak haaaa.. helal osun teknik puan 10
|
Alıntı:
doktor değilim amcam bu tür aletleri yapıyor..bir ara onun yanında durmuştum :D |
Alıntı:
|
Gayet açıklayıcı oldu abicim fleto olayına giriyoruz yani :D ohhh mis gibi kokusu geldi :D
|
ilker abi unutmadan kutlayayım kaptan olmuşsun wallahi...hatta bu konuda sanal bi rekor kırılmış olabilir...bir bir buçuk ayda 250 mesaj harika wallahi...paylaşımlarının aynı hızda devam etmesi dileğiyle...
rastgelsin... |
Arkadaşlar hadi bu tür balıklar kolay bi şekilde temizlenir ama. Söz knusu kalamar sübye yada ahtapot olunca biraz zor heralde. Forumda ve internette aramama rağmen doyurucu bilgiye ulaşamadım. Bu canlıların neresi yenir yencek yerleri nasıl çıkarılır. Bu konuda bilgisi olanlar yada imkanı olup temizlemesini fotoğraf yada kameraya çekebilecek biri olursa benim gibi bu konuda bilgisi olmayanların çok işine yarar eminimki.
|
Fotoğraf ve kamera yok ama tarif etmeye çalışayım, bence bu hayvanları temizlemek balıktan daha kolay :)...
Ahtapot: Temizlemeye gerek yok. Dövdükten (60 kere civarı) ya da iki gün derin dondurucuda beklettikten sonra sirkeli su içerisinde (benim tercihim sırf sirke kullanmak) düdüklü tencerede 40 dakika kadar haşlayın. Derisi ve vantuzları kendiliğinden sıyrılacaktır. Kalan eti de ister salata, ister yemek yapmakta kullanabilirsiniz. Kalamar: Önce kafa kısmından tutup çekerek manto içerisindeki iç organları çıkarın. Daha sonra bir bıçağın ucuyla üzerindeki ince deriyi delip çekerek sıyırın. Sonra tepe kısmından bastırarak içindeki kemiği çekip çıkarın. İçini ters çevirip kalan organ kalıntılarını da iyice temizleyin. Manto kısmını klasik bir biçimde halka şeklinde doğrayabilirsiniz. Kafa kısmında gözleri ve çevresini kesip atın. Kalan kısımlardaki deriyi elle sıyırın. Afiyetle yiyin. Bu arada mantoya yapışık kanatçıkları da atmayın, onlar da yenir :) Sübye: Aslında kalamarla aşağı yukarı aynı şey. Yalnız bunda kemiği çıkararak mantoyu yaprak şeklinde açıyorsunuz. O nedenle biraz daha kolay temizlemesi. Kalanı yukarıdakiyle aynı... |
Mert ahtabotu dövmeden dierkt düdüklüde biraz daha tutsak nasıl olur ?
|
Eyvallah mert çok sağolasın. İlerde bu canlıalrla tanışırsam işime yarayacak.
|
Saat 23:45. |