![]() |
sanırım havadan yana şansınız yokmuş ama havalar da hep tatillerde bozar..
|
Ishak abicim canın saolsun, bahar gelince gideriz bol bol, nası olsa her hafta araba gidiyor :) . Biz bu bayram evde kaldık, yağmur sorun değil de yemcilerde yem yok, artık C.tesi gidicez
|
Aaahh İshakcım.. güzel kardeşim..üzüldüm ya..dogru düzgün bir şey alamamışsın.
ama olsun ..sonuçta istekli olmak en önemlisi... abem..şeytanın bacagı bir gün kırılacak.. |
benden de yetti gari..
İshak abi, balık alamamışsın ama en azından çıkıp biraz deniz havası alma şansın olmuş..Bizde o da olmadı, evde oturduk bayram boyunca, bugünde işbaşı yaptık maalesef... Ekildik tabi bu arada, evli arkadaşların çıkması zor olduğu için gelemediler.. :( Artık hafta sonunu bekleyeceğiz.. yağmur çamur olmazsa tabi..
|
İshak Abi geçmiş olsun, artık kııyının mevsimi geçti zaten abicim. Bu saatten sonra ancak çok sert, köpüren havada levrek veya sargoz aranır, onun dışında kıyıdan birşey olmaz yaza kadar...
|
Mert cim ama şöyle sakin koylarda yani insanların uğramadıgı yada nadiren uğradıgı rüzgar almıyan yerlerde kefal olabilir. hele birde ki ben sadece yoncaköy ü biliyorum. sahil kayalıklarının altından sıcak kaynak suyu denize karışıyor ise... eyvallah kefalde var levrekte... hatta ahtapot ta ama
maalesef başka yerler hakkında bilgi yok... mesela izmir civarında demircili gibi deniz altında fay lanma olan yerlerde mutlaka sıcak su çıkışları olur %80 olasılıkla bu durumda o bölgedeki suyun etrafa nazaran daha ılık olmasını saglıyor ve kış ortasında bile sürüler halinde kefal olabiliyor..bayram öncesi yoncaköyde sag tarafta kaynakların takribi 100 metreden fazla açıgında orta da binlerce kefal guruplar halinde oynaşıyordu..ama benim hafif tek iğneli sistem tabii oraya kadar yetişmedi..bulundukları yerin derinliği 70/80cm kadar ..işte böyle. iş odurki.. bakir sahillerde sahil şeridine yakın deniz dibinden sıcak/ılık yeraltı suyu kaynaklarının oldugu yrleri bulabilmek.. ayrıca duydugum kadarı ile davutlar yarım adası sahil şeridinde de dip kaynakları var ve bu mevsimde kıyıya yakın balık tutanlar varmış.. |
İshak abicim geçmiş olsun demiyorum çünkü evde oturmak yerine mis gibi deniz havası almak bile çok güzel ve şöylede bir durum var yanında olta atan arkadaşın balık tutmayı başarmış onun sevincine ortak olmak bile güzel (onur abi sayesinde bu duyguyu son zamanlarda bolca tattım :D )
|
Kurudum arkadaşlar....
Kaşıntı halimi dersiniz,hamlık had safhada mı dersiniz veya kuyruk dikeldimi dersiniz...ne dersiniz deyin.Ben artık o duruma geldim.Hepimizin de bilidiği gibi suların soğuması ile kıyıdan bize hitap eden balık türleri derine kaçtı.Yani sular ısınıncaya kadar kıyıdan kolay kolay tık olmaz.Bununda tam olarak gerçekleşmesi için iğdelerin çiçek açmaya başlaması gerekir.Bu zamanlarda illede balık avlamak için 2 seçenek karşımıza çıkıyor.
1- Sağlam giyinip kendin gibi ''kafadan sabıkala'' :deli: bir arkadaş bulucaksın , soğuğa dayanacaksın ve illede poyraz alan bir yer bulup o havada gece levrek vs. arayacaksın....(Bu en zor seçenek.Kiloluk levrek alıp gelmekte var.Gecenin ayazını yiyip boş gelmekte var.) 2-Uygun hava bulup Tekne ile balığa çıkacaksın.(Lodos hariç) Bu iki seçenek dışında hani kıyıdan gündüz gideyimde gözüm görsün,hem üşümeyiyim hemde balık tutayım diyen arkadaşlarıma ''başarılar'' dilerim.:D Benim uzmanlık alanım dışında kaldığı için sakin yörelerde ''kefal'' yaparmı yapmaz mı tam bir şey diyemiyorum.Bu hususda müracaat sevgili Muaffak abime diyorum. |
İshak abicim şöyle bir gün gerence yada ıldıra gidip hem olta atsak hem sucuk ekmek yapsak nasıl olur? :) Onur abi nasıl olsa tutar bişeyler neşemiz yerine gelir bizde dönüşte balıklıova köyünden kilosu 6 liralık çupradan alır eve boş dönmeyiz :D
Nasıl olsa bizde bu kaşıntı varken evde oturamayız bari neşemizi bulalım :D |
Alıntı:
Olmaz mı abisi.....Siz istersiniz de ben hayır diyebilirim mi ? Ama balık tutacağımızı hiç zannetmem.Bizimkisi açık havada sucuk ekmek partisi olur:D Eh laf olsun diyede oltalarımızıda yanımıza almamızda fayda var tabiki....:) |
Saat 21:56. |