RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI (TEKNEDEN) (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=25)
-   -   yetti gari 2 (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=2177)

Uzm.Dr.Rastgele 07-01-2007 12:12

1 Eklenti(ler)
Şeytana uyup da, bu mevsimde balığa gittiğimiz teknenin modeli aşağı yukarı bu modelde idi.Yalnız takma motorlu değildi.Motor teknenin ortasında yer alan ve çok güzel yol yapan dizel bir motordu.Üstünde aşağıda resmi görülen tekne gibi brandalı filan değildi.

Uzm.Dr.Rastgele 07-01-2007 12:15

Veeeeeeeeeeeeeeeeeee

1 Eklenti(ler)
Benim hayalimde olan ve her mevsim hiç çekinmeden ağız tadı ile balığa çıkılıp keyf/amatör balıkçılık yapılabilecek tekne modellerinden biri....
Allah'ım büyük...belki de bir gün nasip olabilir...

igmsva 07-01-2007 12:32

ishak hocam valla iyi cesaret sizdeki. deniz asla şakaya gelmez ve kesinlikle ondan korkmak lazım ki tedbiri elden bırakmayacaksın. ayrıca resimdeki gibi bir aletle bahsettiğin havada cıkmak hepten cesaret. geçmiş olsun. kıyıya yakın bölgelerde sağnak denilen anlık sert rüzgar vurmaları cok tehlikeli olabilir bu tip teknelerde ağırlık(salma) olmadığı için alabora olma ihtimalide olabilirdi. allah korusun....kendin iyi bak umarım hasta olmazsın.

gokseldbuga 07-01-2007 18:02

Ishak abicim, mercanköy ne tarafta bilmiyorum fakat c.tesi biz balığa çıkarken balıklıova, içmeler feci dalgalı ve rüzgarlı idi, Gerence ve Ildır yöresinde ise deniz tabak gibiydi, sonradan aynen meteorolojinin dediğigibi 2-4 esmeye başladı fakat Ildır korunaklı bir yer olduğundan biz etkilenmedik, oysa Ildır'ın açığında dalgaların kıpır kıpır oolduğunu gördüm. Hiç ısrar etmeseydiniz keşke ilk denemeden sonra, hiç şakası yok abicim.

turna 07-01-2007 19:13

İshak kardeş,bu balık CILIK cılık iş işte,maceralı bir gün geşirmişsiniz olur böyle şeyler,canını sıkma inşallah en kısa zamanda muradına eresin.Paylaşım ın için teşekkürler.

Uzm.Dr.Rastgele 07-01-2007 19:13

Sevigili Göksel...

Mercan koy denilen mevkii;Senin balık tuttuğun Ildır'dan düz devam edersen Reisdere denilen mevkiye gelirsin.Onun azıcık ilerinden biz tekneyle çıkıyoruz.O yoldan düz devam edersen seni aynen çeşme/ılıcaya götürür zaten.Olta atıığımız mevki ise ıldır ve gerence nin çok çok karşılarında yer alan yaklaşık 50-60 metyre derinliğinde bir yer.Bizim olta attığımız mercan merasının tam kuzeyinde gerence koyu ve onun girişindeki tepedeki taş ocağı gözüküyor.Doğumuzda ise ıldır kalıyor.Kuzey ve kuzey douğu yönünden esen yıldız-Poyraz İzmir iç körfezini ,Güzelbahçeyi, Gülbahçeyi kısmen,Balıklıovayı ve mordoğan ı uçururken; Ildır ve gerence yöresi senin de dediğin gibi Arkadaki dağların rüzgarı kesmesi yüzünden Kıyı oldukça sakin kalıyor.Ama senin olta attığın mekan çarşaf gibi iken yine senin olta attığın mekanın yaklaşık 500-600 metre ilerin dağı aşan poyrazı aldığı için köpük köpük çalkalıyabiliyor.

Uzm.Dr.Rastgele 07-01-2007 19:17

Doğru söze ne denir...

Mehmet hocam vallahi doğru dedin.Ben zorladıkça bu iş balıkcılıktan çıktı ve '' cılık '' oldu.:D Bu hüsran zaten en az beni 2 hafta evde tutmaya yeter.:( Ama sonra o meşhır kaşıntı yine dayanılmaz hale gelir ve soluğu yine yeni bir seyrüseferde alırız.:D

Egeli 07-01-2007 21:14

İshak bey duruma çok üzüldüm...
resmini gösterdiğin tekne benim de hayallerimde..
Artık başkalarına eyvallah demekten bıktım..
Temennine katılmamak elde değil...
dediğin gibi birgün bizede nasip olur :)

Rauf 07-01-2007 23:35

İshak hocam bu av hikayeni ilgi ve merakla okudum her satırından sonra şimdi yakalıyacakları balığa gelecek diye merak icindeyken kakkaten yazının sonuna geldiğimi fark ettim böyle şanssız ve kısmetsiz bir gün inşallah bir daha yaşamassın dediğin cok doğru her tekneyle her mevsim balığa cıkılmıyor cıkacaksan cok şeylerin hep eveti olması lazım.inşallah bir dahaki sefere bu yetti garilerin bitmesi dileğiyle selam ve sevgiler.

levrek 08-01-2007 08:06

Ah İshakcım ah,seni kim gaza getirdi bilmiyorum ama ,bu soğuklarda bizden geçmiş :D Dün Faruk ve bir arkadaşla beraber Seferihisar körfezinde tüm gün sırtı çekip rüzgarı ve soğuk havayı göğsümüze siper ettik,sonuç olarak bir adet barakuda-turna ,kısılan ses telleri ve akan bir burun.Dokuz çeşit Rapala denememe ve farklı mesafelerde kalama bırakmama rağmen Hanoz dışında bir şey yakalayamadım,üstelik uğurlu polar kazağımı giymiş olmama rağmen:D ,sevgilerimle

Saat 01:10.