![]() |
Alıntı:
|
selim abi genel anlamda erol abi ve mert in fikirlerine katılıyorum...buraları için konuşacak olursam bence kıyıdanda şansı yüksek bi yem...avcıbalıkların tümünde işe yarayabileceği kanısındayım...ama özellikle levrek lüfer ve palamutta tercih edeceğim bi yem olurdu...
debisi yüksek nehirlerin suya karıştığı bide derin (8-10 m kadar)ve dalgalı sularda özellikler tercih edilebilir gibi geldi bana... sormamışsın ama yine de söylemek istedim...tatlı suda sanırım asla tercih etmezdim bu yemi... rastgelsin... |
Abi o neopren elbise çok güzelmiş gerçekten, varsa sende her şekilde iş yaparsın bununla, bu arada hatırlatmış arkadaşlar ama kıyıdan turna (baracuda) da avlayabilirsin. O elbiseler burada bulunsa da fiyatları çok yüksek ne yazık ki :(...
|
Mert haklısın abi ..
ama ben uzunluğuma dikkat etmemişim ..70 lik kıyıdan atmak içi ideal derim.. |
selim abi güle güle kullan tekneden kullanım için harika ayrıca resmini gösterdiğin elbiseyede bayıldım. ne kadar ki oralarda.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar takımları karıştırırken hiç kullanmadığım rapalamı buldum,fakat nerede nasıl kullanıldığını bilmiyorum,yardımcı olursanız sevinirim.
150 gr.12 cm boy,5 mm en,kurşun döküm,kromajlı,sırt ve karın yüzgeçleri kırmızı,göz kırmızı,iğne olarak kuyrukta 0/1 iğneden üçlü çatal var. Bu takım kıyıdan kullanılamaz kanısındayım,tekneden hangi balık için uygundur,tatlı suda hiç kullanılmaz. |
Mehmet abi 150 gram ağırlık bir rapala için çok sanırım ben rapala kullanmadım ne yakalanır bilemiyorum ama Erol abi sanırım bu konuya cevap vericektir.
|
Mehmet Abi sahte balığın resmi olsa daha net yorum yapabilirdik. Genel olarak yazmak gerekirse o ağırlıktaki sahte balıklar tekneden derin suda sırtı çekebilmek amacıyla kullanılır. Sözü edilen renklerle sinarit, akya, çok şanslıysan bölgeye göre lagos/orfoz alma olasılığı olabilir. Ama yine de resmi görsek daha net yorum yapabilirdik...
|
Mehmet abi,bu tip bir rapala ile rolanti hızda,takıma 60-100 metre kaloma bırakarak sırtı çekersen rapalan 6-7 metre derinlikte gelecektir.Çektiğiniz derinliğe görede,yani kıyı taraması yaptığınız taktirde palamut,sinarit,turna vs balıkları alma sşansınız vardır.Bu arada içinde bilye olup olmadığını ve şekil- renklerini göremediğimizden tahmin yapmaktan öteye geçemiyorum,sevgilerimle
|
Saat 08:15. |