RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI (TEKNEDEN) (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Uskumru-Kolyoz avı kişisel tecrübelerim. (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=2247)

Güven ÖZYELDAN 17-01-2007 14:47

bize bunları uygulamak ve balığı tutmak kalmış eline saglık dostum .....

giritli 17-01-2007 15:48

Hocam ellerin dert görmesin,emeğine sağlık...

lidaki 17-01-2007 17:47

mustafa urgancı?????

Bu arada kemeraltı kestanepazarı denilen yerde malzeme satan Mustafa Amca (Urgancı)'dan haberi olan varmı? Kapısının önünde fıstık satan bir amca vardı; ona sormuştum en son "bayaa hasta" demişti. Tanıyanlar varsa... çok iyi birisiydi, umarım iyidir.Çağatay'ın Mustafa Fahri dediği aynı kişimi acaba.....:(

Çağatay 17-01-2007 18:31

Alıntı:

Çağatay'ın Mustafa Fahri dediği aynı kişimi acaba....
Evet aynı kişi. Daha ortalarda av marketleri yokken, amatör balığa başlayanların ilk adresiydi.

turna 17-01-2007 19:21

Çağatay ellerine sağlık,bu kadar bilgiyi bir arada bulmak ancak bu site üyelerinde mevcuttur.Teşekkürler.

Rauf 17-01-2007 22:17

Cağatay arkadaşım capari konusunu cok güzel anlatmış emeğine sağlık. Bende bu konuda bağzı eklemelerde bulunayım.Ben burada (alanya) capari ile genelde kolyos,tırsi,palamut(yazılı yavrusu) ve akdeniz hamsisi denen balık türlerinden yakalarım.Uskumru buralara uğramaz.caparilerimi 16 senedir kendim yaparım ilk evelaları martı tüğünden sonra ördek daha sonraları kaz tüğünden yaptım.iğne olarak galveniz capari iğnesi 4-5 ve 6 nr iğne kullanırım capraz değil düz uzun pala iğnelerdir. tüğleri iğnelere merserize iple kazık bağı denilen düğüm şekli ile bağlarım.teknem 4.40 metre genişlik1.70 metre olduğu icin bağlıyacağım caparide iğne sayısı 9 u gecmez ve iğneler bağlı vaziyette takımın boyu yaklaşıkbir bucuk kulac olur daha uzun bir takımın tekneye almak cok zordur.kurşun ağırlığı sezon başında 200 gr balıklar irileştikce 300 gr kadar cıkar ama palamut icin dip caparisi yaparsak 350 gr kuşun kullanırım.son iki senedir capariye tüğle beraber sim veya yalnızca simden yaptığım capariler ile giderim.buda cağatay kardeşimin tavsiyesi gibi ceşit olmasında fayda var bağzan tüğe vurmaz simli ye vuruyor.istanbullu bir balıkcı arkadaşımdan aldığım duyuma göre bu sene organze kurdeladan alınan veya cıkarılan iplikler le daha iyi sonuc alındığı yolunda .aşaya eklediğim resimlerde tüğden yapılmış hazır capari iğnesi,kullandığım sim makaraya sarılı olrak ve organze kurdeladan cıkartılan ipliklerin capariye bağlamak icin hazır edilmiş şekli.cağatay kardeşim ve capari konusu hakkında bilgi ve becerilerini buraya aktaran diğer arkadaşlarıma bu konuyu acıp benimde bu konuda bilgilerimin verilmesinde tercuman oldukları icin hepsine teşekkürler rastgele.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
URL=http://imageshack.us][Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][/url]

lidaki 18-01-2007 19:23

Rauf abi çok sağol. Valla bende bunu kendim yapamazmıyım diye düşünüyordum, bana cesaret verdin abi. Bende hep takımı kendim yapmak taraftarıyımdır. Mesela hiç hazır kıbrıs almam, şarap mantarından kendim yaparım. Hem daha doğal oluyor hemde diğer rengarenk poliüretan malzemeye nazaran daha iyi iş yapıyor.

Rauf 18-01-2007 20:42

Alıntı:

lidaki tafarından gönderildi
Rauf abi çok sağol. Valla bende bunu kendim yapamazmıyım diye düşünüyordum, bana cesaret verdin abi. Bende hep takımı kendim yapmak taraftarıyımdır. Mesela hiç hazır kıbrıs almam, şarap mantarından kendim yaparım. Hem daha doğal oluyor hemde diğer rengarenk poliüretan malzemeye nazaran daha iyi iş yapıyor.

Erdal kardeşim insanın kendi yaptığı takım gibi zevk veren bir şey yok amatörlükte takımı kendin yapmak balık tutmak kadar zevkli ve her bağlamada ufak değişiklikler yapmak ve denemek cok zevkli.capari bağlamak cok zor bir olay değil aslında ama bir ustanın bağlarken yanında bulunmak lazım capari bağlayan kişi işe başladığı zaman bir cok iğne bağladığı icin sılayt gösterisi gibi seyredince sende bağlamaya başlarsın bir iki üc beş derken her bağladığın capari birbirinden güzel olmaya ve hatalarını kendi kendine düzeltmeye başlarsın.belki bir gün sitemizde capari bağlanırken bir vidio gösterisi hazırlanır ve YOUTUBE gibi bir proğram ile sitemize kayt edilirse capari bağlamaya hevesli arkadaşlara baya yardımı olur.evet böyle teknik konulardan anlayan üyelerimiz konuların bu kadar azaldığı bu periyotta böyle bir düzenleme iyi olur kanaatindeyim .erdal bey selam ederim rastgelsin dileklerimle.

Taygun KOCABIYIK 18-01-2007 21:26

Bende dijital fotoğraf makinası var ama çapari bağlama işini bilmiyorum keşke elimden gelsede yardımcı olabilsem

Rauf 18-01-2007 21:50

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi
Bende dijital fotoğraf makinası var ama çapari bağlama işini bilmiyorum keşke elimden gelsede yardımcı olabilsem

Taygun benimde var cekip bilgi sayara bir yükleyim sonra doğanla konuşuruz o bu işleri biliyor yalnız süresi ne kadar olmalı vidio gösterisinin bir konuşayımda doğanla hallederiz sanırım selamlar.

Saat 00:10.