RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Tabiatı ve Canlıları Koruma (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Buna Resmen Cinayet Denir...! Mutlaka İzleyin....! (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=2530)

aganta borina borinata 06-03-2007 10:37

bi nehrin hangi yakasında olursanız olun karşı yakadasınızdır...

avının bu şekilde yapıldığını görmek insanı hakikaten inanılmaz ölçüde kızdırıyor... japonlar sadece yunus değil balina ve köpek balığı da avlıyorlar... hatta muvaffak abinin de dediği gibi kuzey insanları fokları avlayıp yiyorlar... tabi bize bu güne kadar bu balıklar arkadaşımız gibi anlatıldı... yunus balıklarının insanlara yardım ettiklerine şahit olunmuş... hele belgesellerde o foklara bi bakın hele de yavruları insanın gözünün içine nasılda bakarlar... geçenlerde forum da bi başlık altında norveçlilerin balina avının görüntüleri vardı en az bunun kadar insanın içini burkan bi manzaraydı...

arkadaşlar bizlere her ne kadar anlaşılmaz görünsede uzak doğu ülkeleri bu balıkları yiyorlar... ve yıllardır yiyoarlar...hatta yaptıkları araştırmalarda yunus etinin çok zararlı olduğunu bile bile yiyorlar...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

bi ara biyerlerde yunus balığı avının japonyada "2000" adetle sınırlandırıldığını ama avlanan balıkların sayısının 20.000 - 25.000 ulaştığını hatta aştığı düşünüldüğünü okumuştum... hatta bundan 3-5 sene kadar önce bi belgeselde avının nasıl yapıldığını izlemiştim... eğer o görüntüleri izlemiş olan arkadaşlar varsa eminim bu videonun yasadışı bi avdan alınmış olabileceğini tahmin edebilirler... peki bu yasadışı avlardan japonyanın haberi yokmudur bence vardır...hatta müdahale etmek istemediği tek av budur bence... ne yazıkki yurdumuzda da yasa dışı avlar yapılmakta... ama bu kadar kanlı görüntüler olmadığı için çok tepki almaz...hatta geçenlerde zıpkınla yaralanmış bi akdeniz foku görüldüğü haberini izlemiştim bi kanalda... bir ay kadar sonra yavru bi akdeniz foku bulundu...anası terk etmiş yada öldürülmüş... 70 li yıllarda ülkemizde de yunus avı yapılıyormuş...

japonya balıkçılık konusunda üretim ve tüketimde sanırım dünyada başı çekiyor... hatta yukarıda verdiğim belgedeki tarihe bakarsak belkide dünyada balıkçılık konusunda yasalar çıkarmış ilk ülke olabilir... yunus avı belgeselinde izlediğim görüntüler inanın bana bizim kanaralarda yapılan uygulamalardan daha ciddiye alınmıştı... bu video yasadışı bi avdan başka bişey değildir gibi geliyor bana....

tabi bunun yanında japonyada bölge koşullarının uygunluğuyla birlikte balık avında sınır tanınmıyor... hatta nesli tükenmekte olan canlıların bile gözardı edildiği ülkelerden...

ama şundan eminin profesyonel ve amatör balıkçılığı katil diye nitelendirdiğimiz japonyanın yüzde beşi kadar ciddiye alabilsek dadından yenmez bi diyar oluruz vallahi...

rastgelsin...

Lethe 06-03-2007 12:06

amaç ne olursa olsun bir canlıya bu şekilde işkence edilemez!tamam, besin olarak tüketilecekse, hayvana eziyet etmeden öldürsünler.ne o öyle arabanın arkasında süreklemeler,canlı canlı kesmeler falan..çok sinirlendim.ayrıca eskiden yanlış hatırlamıyorsam, yaşar kemal in bir kitabında marmara denizinde avlanan yunuslarla ilgili bir hikaye okuyup çok etkilenmiştim.yazık günah güzelim canlılara...

katiti 06-03-2007 12:17

Canlıların çeşitli ülkelerde ya da bölgelerde besin amaçlı avlanması fikrini yadırgamıyorum. Sonuçta gıda mühendisliği eğitimim sırasında gerçekten çok garip ve kesinlikle bize iğrenç gelecek örneklerle karşılaştığım oldu zaman zaman.

Benim bu görüntülerle ilgili tepkili olduğum konunun ağırlıklı kısmı işin yapılış şekli. Doğan'ın da belirttiği gibi bu görüntüler yasadışı bir avdan olabilir. Ama sonuç itibariyle insanlık dışı bir yöntem olduğu açık.

Ama bu işi yapanları da tüm bir Japon toplumuna mal ederek Japonları kınıyorum vs demek bana çok mantıklı gelmiyor. Her toplumda ve ortamda birbirinden farklı yapıda bir yığın insan bulunur. Ayrıca kimse kusura bakmasın ama bugüne kadar pek çok örneğini gördüğümüz üzere "bilmem hangi ülkenin ürünlerini protesto ediyoruz" şeklindeki söylemlerin tamamı boş çıktı. Bunun en büyük nedeni de gerek ithalat açısından, gerekse istihdam açısından, gerekse diğer ekonomik dengeler açısından büyük ölçüde dış ülkelere bağımlı durumda olmamızdır. Önce Japonlardan almakta olduğumuz ürünlerin ikamesini bulalım, Japon şirketlerinde ve bağlantılı şirketlerde çalışan insanlarımıza olası bir aksi durumda istihdam yaratacak olanakları sağlayalım, ondan sonra adam gibi bir protesto yapabiliriz. Yoksa herşey sadece lafta kalacaktır.

Neyse yine çenem düştü, kısaca bu olayı yapan kişileri (milliyeti ne olursa olsun) kınıyorum...

Güven ÖZYELDAN 06-03-2007 16:59

bu katliamı yapanları kınıyorum umarım bu yaptıklarının aynısı kendi başlarına gelir....acı çekerek ölürler ....

varior 06-03-2007 17:55

eminim Japonyada 'da bu görüntüleri protesto eden birçok insan vardır.. açıkcası, başlıkta belirtildiği gibi olayın "katliam" şeklinde uygulanması gerçekten üzücü..

er35han 06-03-2007 18:27

Avlanmak Ayri, ÖldÜrmek Ayri. Bu Adamlarin YaptiĞiysa İŞkenceyle ÖldÜrmek. Hangİ Irktan,medenİyetten OlduĞu Farketmez İnsan İnsandir. Bİr Canliyi Ne AmaÇla Olursa Olsun Bu Şekİlde ÖldÜrmekse O Toplumun Kendİ Sadİst Duygularini Tatmİnİdİr.bİzİ İnsan Yapan Şey Duygularimizdir,forumu Okuyan Hangİ ArkadaŞim Yemek İÇİn Veya Para İÇİn Bİr Canliyi Bu Şekİlde ÖldÜrÜr.
Yunuslarda Besİn Zİncİrİnİn Bİr Halkasi Olabİlİr Ama ÖldÜrÜlme Şeklİne KarŞiyim. Şİddetle Kiniyorum:hıııı: :hıııı: :hıııı:

mercan 07-03-2007 06:49

arkadaşlar bence olay çok üzücü ama. Bu olayların benzeri yıllardır bizde var. trol avcılığı.

turna 07-03-2007 21:01

Japonya da bunlar ticari balıkcılar,kaçak iş yapmıyorlar,bunları ekmek parası,bizdeki kurban sahnelerini tv de hiş izlemedikmi?=hiç fark varmı?ayrıca yunus balığının ekolojik açıdan köpek balıklarından daha tehlikeli olduğunu biliyormusunuz?gidin bir mezbahaneyede sığırlar nasıl kesiliyor görün bakalım.
Bana göre abartmamak lazım.

Wetblue 07-03-2007 23:17

Kültürler arası fark ı anlamanızı rica edeceğim. Bizde yenen ama dünyada bazılarının yemediği şeyler olduğunuda unutmayın. Atalarımız at yerlerdi acaba size sunsam yermiydiniz :) Bizler bu dünyayı ne kadar anlaya bilirsek gelecekadına o kadar umudumuz olur. Sizlere katıldığım yerse ;hiç bir canlının hayatına son verirken acı çektirmeye hakkımızın olmadığıdır. Esen kalın.

ADNAN 09-03-2007 00:18

İğrenç görüntüler, allah nasıl biliyorsa öyle yapsın ...

Saat 15:20.