![]() |
Ya yanılmıyorsam ben sardalyalı dip kıbrısının nasıl yapıldığını sormuştum.
|
Alıntı:
|
Abi ben sardalyanın nasıl bağlanacağını nasıl yapılacağını sordum siz kıbrısı tarif ettiniz...
|
Anıl kadeş;sardalyayı alıyorsun kıbrısın en ucundaki iğneyi gözünden geçiriyorsun sonra kıbrısı orantılı ve boşluk bırakmadan balığa sarıyorsun balığın kuyruğuna kazık bağıyla bağlıyorsun sonrası RASTGELSİN KARDEŞİM. :)
|
dizzy kardeş
sardalyanın bağlanışında çeşitli uygulamalar var.Kimi birinci iğneyi sardalyanın gözüne takar diğerlerini enseden 2. iğne.sardalyayı biraz çevir 3. iğne tekrar çevir 4. iğne şeklinde devam eder kuyruğa kadar gelir kuyruğa ise sıkı bir kasa düğümü atılır.Ben genelde hayvanın en sert yeri olan enseye birinci iğneyi sokarım sardalyayı çevirerek diğer iğneleri sokmaya devam ederim(iğnelerin sıkı batması iyi olur).kuyrukta ise yukarıda anlattığım işlemi yaparım. ama yazının başındada da belirttim ben çok farklı uygulama yapanları gördüm mesela iğnelerden oluşmuş 2 takım alıp birinci sırayı hayvanın sağına solungacından kuyruğa doğru,2.ci diziyi ise bu sefer hayvanın solundan ayni şekilde sıra ile takanlar var.bunu uygulayanlarda kuyrukta çift kasa düğümü oluyor.Tabii bütün bu anlattıklarım tuzlanmış yani taze sardalyaya göre eti daha sertleşmiş olan hayvanlarda ki uygulama. eğer taze sardalye almışsan 1.iğneyi gözünden geçirip diğer iğneleri hayvanın bedenine sokmadan sarma yapıyorsun kuyruğa kadar ,kuyrukta kasa düğümü atıyorsun.düz bir zeminde hafifçe sardalyaya ayakla basıyorsun iğneler etin içine tatlı bir şekilde batıp gizleniyor ama burada basma şiddeti önemli hayvanın vücudunu deforme etmeyecek şekilde.şimdilik konu hakkında yazacaklarım bunlar.Ustalar sanırım yakında daha detay bilgi verirler. Son olarak söylemek istediğim bu yem (tuzlanmış sardalya) enfes bir yem.başta levrek olmak üzere,çipura, lidaki,sargos,karagöz bu yemle yakaladıklarım.Kullandığım takım ise değişik ebatlarda iğneler kullanmak mümkün isede bana öğreten kişiden aldığım bilgi doğrultusunda crown 15507 7 ve 8 no lu iğnelerden ard arda 8-9 adet bağlıyorum misinaya. Tek uğraştırıcı yanı zaman zaman biribirine dolanan iğneleri açmak.Umarım biraz olsun faydalı olmuştur anlattıklarım.Selamlar |
Nirvana kardeş parmaklarına sağlık harika açıklamışsın olayı ben dip kıbrısını ilk defa burda duydum denemesinide yapacağım. daha öğrenecek çok şeyimiz var. sağ olsun bilgiyi paylaşan arkadaşlara.
|
Bu tip forum sitelerinin güzelliğide bu işte.İlhan dip kıbrısını bu paylaşım olmasaydı duymayacaktı mesela... O yüzden bilgilerimizi paylaşıyoruz zaten , neler bildiğimizi göstermek için değil , paylaşıp işe yarar hale getirmek için.SEVGİLER... :deli: :D :)
|
ben bu takımın ekmekle olanını kefal için yapmıştım ama kefalden başka herşey geldi. Gopez ısparoz vs.vs. kaliteli balıkta gelmiyor ısparoz gopez kayabalığı. Sardalyayla olunca değişiyor demekki
|
Alıntı:
:helal: :helal: :helal: :helal: :helal: |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, kıbrıs hakkında özel bölümde yazacaktım.Nedeni ise uğraşa uğraşa, yerine göre sistemi değiştirmek gerektiğini öğrendim.Bunuda saklamak yerine özel bölümde daimi üyelerin görebileceği yere yazacaktım.Ama???.Bu nedenle bilgimi daimi arkadaşlarımla ve öylesine geçen arkadaşlar görsün diye yazıyorum.
Ben yüzey veya dip olsun her ikisindede şamandıra kullanıyorum.Yüzeyde büyük şamandıra 10 gr kurşun,dipte küçük şamandıra 50 gr kurşun.her ikisindede beden dik olduğu için sardalya şamandıra ile kurşun arasında kalıyor.Dipte lüzumsuz balıklar sardalyayı hacamatlamasınlar.Yüzeyde sardalya parlasın ve sallansın.Misina ve iğneyi hangi balığa atıyorsan ona göre büyütüp küçültüyorsun.İlk ve son iğneyi her zaman orta boy ve çelik iğne kullanıyorum.Faydasıda oluyor.İlk iğneyi sardalyanın gözünden. son iğneyi kuyruğundan takıyorum.Diğer iğneleri sardalyaya sarıyorum. kesinlikle sardalyaya saplamıyorum.İğneler Serbest kalırsa daha avcı oluyor.Sizlere acele çizdiğim resmide ilave ediyorum.Tavsiye ederim ve RASTGELSİN. |
Saat 02:58. |