![]() |
abi geçmiş olsun..gelmemekle en doğrusunu yapmışsın aile herşeyden önce gelir...ayrıca iyikide gürültüle kaçırmışsın allah muhafaza dediğin gibi kötü birşey olabilirdi..
|
Çok geçmiş olsun...bilinç dışı bile olsa doğru olanı yapmışsınız...ama kanunlarımızda bazı açık kapılar yok değil...örneğin hırsızın evin içinde olduğunu anladığınızda yapmanız gereken 2 şey var bence...birincisi şayet çocuğunuz yoksa ya da çocuk odası sizin yatak oldanızdan ayrı değilse hemen yatak odası kapısını kilitlemek ve hırsızın gitmesini beklerken cep telefono ile polisi yada sizin zilinizi çalarak hırsızı kaçırabilecek bir komşunuzu aramak...
ikincisi ise şayet bazı şeyleri göze alabiliyorsanız elde silah yatak odasında hırsızın odanıza girmesini beklemek...zira kanunlarımıza göre hırsızı yatak odanızda haklarsanız vede elinde kesici veya ateşli silah varsa nefsi müdafaya giriyor...ben birinciyi tercih ederdim şahsen...çünkü 3 kuruşluk değeri olmayan şahsiyetsiz pislikler kanunlarımız önünde adam yerine koyuluyor... |
Nevzat kardeş sana ve ailene büyük geçmiş olsun...inşallah böyle bir heyecanı bir daha yaşamazsın.
|
Büyük geçmiş olsun, allah kimseye böyle birşey yaşatmasın. İnsan ne yapacağını bilmez bir şekilde hareket ediyor. GEÇMİŞOLSUN
|
Büyük geçmiş olsun, Allah kimseye çattırmasın. Ne yazık ki cezalar caydırıcı olmadığından her geçen gün bu tür olaylar artmakta :(...
|
Arkadaşlar, gün geçmiyor ki, çevremizden bir hırsızlık haberi duymayalım...Bugün sabah işe geldim ve işyerinde memur olarak çalışan bir arkadaşımızın evine hırsız girdiği haberi aldık.Eve giren bu hırsız, toparlıyabileceği eşyeları almış; o yetmiyormuş gibi çıkarkende arkadaşın banka kredisi ile aldığı ve borcunu daha yeni ödemeye başladığı arabasının anahtarlarını farkedip almış ve giderken de arabasını da çalmış.....Üstelik arabanın para yok diye kaskosunu da yaptıramamışdı.Vay haline.....Allah yardım etsin..
|
bence en doğrusunu yapmışsınız...umarım bi daha tecrübe etmezsiniz...
geçmiş olsun... |
Nevzat'cıgım, gecmis olsun, Allah tekrar karsılasmak nasip etmesin. Allah kımseye gostermesin boyle durumlar.
tekrar gecmıs olsun |
çok geçmiş olsun
talihsiz bi olay allahtan kimseye zarar geelmemiş saygılar; orhan |
Müeyyide LÜTFEN
Geçmiş olsun. Oldukça kötü bir olay yaşamışsınız.
Bizde aynı problemi yaşadık maalesef. İkisinde de gündüz saatleri seçildi. Bazı şeylerimiz çalındı. Müeyyide olmayınca bu işi halletmek mümkün değil. Yatak odası olayını hiç anlayabilmiş değilim. Bana göre adamın camımı kesip içeriye girmeye yeltenmiş ( henüz içeriye girmemiş olsa bile ) olması bile yeteri kadar suç olmalı diye düşünüyorum. Sonrakilerde ayrı olarak cezasına eklenmeli diye düşünüyorum. |
Saat 01:34. |