![]() |
evsel ve fabrikasal atıklar organik maddelerden oluşur.Bu organiklerden en önemlisi azotlu bileşikler çoğunluğuda amonyaklardır. Amonyaklar ortamdaki oksijeni kullanarak nitrata ve ve nitrite dönüşürler.ve ortamdaki karbondioksit miktarı maximuma çıkar .atıkların oluşturduğu kirlilik yüzünden ortamda yaşayan canlıların kalbinin kan pompalamasını yavaşlatır buda oksijenin kullanılmasına engel olur ve hareket etmeyi sağlayan kaslara oksijen gidemez ve balığın hareketleri kısıtlanır.ve buda ölümüne sebeb olur. suda amonyak çıkmaz fakat su analizleri sonucunda mutlaka amonyağın sebeb olduğu gazlar eriyik halde bulunabilir.yada balığa otopsi uygulanabilir balık vücudundaki tahribattan ve kalıntılardan da bu tespit edilebilir. başka şeyler de olabilir mesela normal olarak suda yaşamayan sonradan o suya bırakılmış veya gelmiş farklı toleranslarda bir balık türüde sudaki oksijen miktarını değiştirip diğer balıkların ölümüne sebeb olabilir. ben aslen sakaryalıyım ve son 7 senedir ne kadar çok fabrika açıldığını biliyorum o yüzden başka sebeb aramaya gerek yok bence....:(
|
Gözde hanım yine iş dönüp dolaşıp arıtma ve devletin kontrol makanizmasının ciddiyetine dayanıyor .bunları bu insanlara yüksek yaptırım olanak ve cezaları uygulamadıktan sonra daha biz cooook böyle haberleri görürüz.saygılar.
|
İNSANLARIN DAHA DOĞRUSU VATANDAŞLARIN TEPKİLİ OLMASI NE GÜZEL. Sakarya da sadece balıklar ölmüyor aslında. Sakarya tarımın o kadaryoğun o kdar güzel ürün veren bir yer ki. Şimdi bu sular bütün tarlalara tüm besin maddelelerine zehri taşımakta tüm sofralara gitmekte. Biz ne yapabiriz? Önümüzdeki dönem seçimlerinde adaylara oy verebiliriz partilere değil. Millet vekili adaylarımızın durumları ahbap çavuş ilişkileri, al gülüm ver gülümlerle bu işler dönmekte malumunuz. Allah hepmize bunları düzelmesini bekleyecek sabrı versin. bu tip site ve forumların bilinçlendirme açısından önemli olduğuna inanıyorum. link içinde teşekkürler.
|
Saat 22:51. |