![]() |
Yanında b iufak gidecek sarpaymış;) Tebrik ederim....:D
|
ismail abi tebrikler,güzel av olmuş darısı başımıza...serkan kardeşim yosunla nasıl yakaladın demiş,ilginç değilmi serkan? kasımdada deniz anasıyla tutuluyor.ne zaman ne yiyeyceği belli olmuyor...mesela ben sene 87lerde filan karagözü sadece ekmekle yakalardım şimdi tenezzül bile etmiyor benim olduğum yerde...neyse tekrar tebrikler abicim...
|
İsmail hocam, seninde dediğin gibi Sarpa sudan çıktıktan sonra azıcık sıcakta vs .. kalsın hemen iç organları ve karnındakiler leş gibi oluyor.....İzmir de pek tutulmayan balık.....Ama balık halinde ''çanakkale çuprası'' diye oldukça iri-parası hesaplı olan; ağdan çıkmış sarpalar bilmeyenler tarafından her zaman alınıyor...
Ama karagöz,sivri burun karagöz.....Her zaman beğendiğim balıklar arasındadır.... |
Sevgili İsmail bey yok'u var edip yinede biz site uyuyanlarına birşeyler ikram ediyorsunuz,maşallah diyor,tebrik ediyor ve bol bereketli avlar diliyorum size,ancak sormak istediğim iki konu var birincisi (şuna karagöz balığı dediğiniz balık iskataroz(skatros)değilmi ikinci sorum bu balığı yosun ile yakaladım demişsiniz yosun nasıl yem olarak kullanılıyor,bilgilendirirseniz sevinirim.Selamlar,sevgiler,RASTGELE.
|
İsmail abi sarpa yakalama taktiklerine sepet ile yakalamayı eklememişssin....Selamlar..
|
Alıntı:
sivriburun (şuna) karagözün iskataroz balığı ile hiç ilgisi yok. bu karagöz cinsi derin sularda yaşarmış ve yalnız bahar aylarında burada av verir. havalar iyice ısınınca bu cins karagözde kaybolur. yosun'u da şöyle izah edeyim. bu günlerde koyu kahverenği ipekimsi yosunu kullanıyoruz. bir müddet sonra bunlar yokolur.sonradan yeşil renkli şaç kıvamındaki yosunlsrı kullanırız. bu yosunların ortak özelliği iplik dibi olmaları ve oltaya işlenmeleridir. rastgelsin. |
İsmail abi bu otu sepete bağlayıp kullanmayı denemiyormusunuz?Muhtemelen yapıyorsunuzdur ,eğer yapmıyorsanız sepette sarpa için güzel oluyor,bu şekil av ile güzel sarpa yakalanıyor,denenmesinde fayda var.
|
Alıntı:
bu sepet dediğin tel pintırlar oluyor sanırım.ben kıyıdan avlandığım vede bogazımı geçen derinliklerde yüzme bilmediğim :D için bunu kullanma imkanı bulamıyorum. bunu kullanmak için tekne olsa daha iyi olur herhalde..birde burda çok akıntı ve gemi trafiği yoğun olduğu için. bu ya bırakılan yerde bulunmaz veya bırakılan pozisyon değişmiş olur..birde dalan çok oluyor... giden balıklara değilde pintıra yanarım.:( |
İsmail cim yine Çanakkale geçilmez yapmışsın. Allah ne verdiyse. afiyet ola...
birde şu yosun muhabbetini rica ediyorum iyice bir detaylandır sanırım bu sitede çok az insan bu konuyu bilir. hatta benim internetten bir yazıda görmüştüm Avustralyada kıyı kefallerini yine oraya has bir yosun u kullanarak tutarlarmış. sen bu yosunların yakın çekim resimlerini de bize yollarsan en azından egeli balıkçılar burada yosun konusunda alternatif arayış içine girerler. derken bir yosun muhabbetidir başlar ve gider. eyvallah canım |
Alıntı:
|
Saat 23:53. |