RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   FOTOĞRAFLARIMIZ (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Sırtıya Gelenler 14-6-07 (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=3199)

Rauf 14-06-2007 19:50

Alıntı:

varior tafarından gönderildi
Eline sağlık Rauf abi,tebrikler.. Bu arada orfozun ne kadar çok çeşidi var böyle yaaa.. :)
sevindiğim bir noktada her yerden Balıkraporu geliyor, bu da demek oluyor ki balık başladı.. İnşallah yaz boyu devam eder..

evet savaş bir kac ceşidi var orfoz daha cok ege marmara ve sarozda var biliyorum buradagirida denen cinsine arapta derler birde kum giridası var o daha ince uzun pılekada derler bunların en meşuru ve lezzetlisi ise lagos veya lağos denilen cinsi onun eti bir harika olur benim bildiğim mersin civarı bu balık icin iyi av veriyor.unutmadan kaliba sirküler değişmediyse zıpkınla vurma yasağı vardı bu balığın. yani girida ve orfozun cünki derinde cok uysal ve hareketsiz duran bir hayvandır vura vura nesli biraz tehlikeye girdi.selamlar.

Rauf 14-06-2007 19:53

Alıntı:

gırgırcı tafarından gönderildi
maşallahın var rauf abi. çeşit bol. bu turna mı baraküda mı.

biz turna diye biliyoruz ama ıskarmoz diyede bir ceşidi olduğunu duymuştum sonucta barakuda da kaliba aynı familyadan olmalılar.

Rauf 14-06-2007 19:54

Alıntı:

canakkale tafarından gönderildi
rauf abicim ellerine saglik cok güzel baliklar avin daim olsun bakalim nasip olursa bende temmuz 10 gibi memleketteyim insallah gelirsen beklerim görüsürüz.rastgelsin.

kısmet olursa gurbetci dostum görüşürüz selamlar.

Taygun KOCABIYIK 14-06-2007 20:13

Rauf kaptanım harika av olmuş tebrikler. Allah daha irilerini nasip etsin.
Üstteki balık %100 orfoz arap,çakal,şeytan,züber diye farklı isimlerle anılan cins başka abi.

Rauf 14-06-2007 20:33

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi
Rauf kaptanım harika av olmuş tebrikler. Allah daha irilerini nasip etsin.
Üstteki balık %100 orfoz arap,çakal,şeytan,züber diye farklı isimlerle anılan cins başka abi.

Bak işte bunlarıda ben hic duymamıştım züber!!zübeyir e benziyo:D :D

Wetblue 14-06-2007 20:43

Dostum Yeşil Gözlü Sevgilime Güneşi Göstermişsin. Tebrikler. Eline Sağlik. Ama yine balıkları kurşunla cıvaya bulamışsın :(

levrek 14-06-2007 23:08

Alıntı:

trakonya tafarından gönderildi
Erol kardeşim bu rapalayı nerden aldım unuttum ama altındaki yazı belli belirsiz
JAXON FL diye yazıyor 7 cm lik bir rapala ve icinde bilye yok.bilgisayarın kamerası ile cektim resim biraz kalitesiz ama fikir verebilir zannederim.balığı aldığım derinlik 5 metre ile yedi metre arası benim tahminim iki metre gibi dalıyor olması lazım 30 mtre arkadan ve ralanti hızla gidiyordum.
URL=http://imageshack.us][Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][/url]

Eyvallah abi,rapala Shakespear lerinkine çok benziyor,lakin modeli duymadım hiç.Benim merek ettiğim eleman zeminden fişekleği yükseklik idi,onu da gayet açıklayıcı yazmışsın abi,teşekkürler

varior 14-06-2007 23:30

abi ben bunlardan kayalıkta at çek ile yada el oltası ile karides ile yakalıyorum ancak hepsine birden kaya lagosu diyoruz.. üzerindeki benekleri enine şeritler halinde olan boyuna kesik kesik olan, parça parça olan, beneksiz olanlar var.. sanırım hepsi bir çeşit.. :D

ADNAN 14-06-2007 23:49

Helal olsun rauf abi ustalık budur diyorsun yani ...;) gazla abi sitedeki sırtıcıları bakalım sezon sonuna kadar sırtı ile balık en fazla kimden çıkacak..;) ;) şansın bol olsun abi.

Rauf 15-06-2007 14:16

Alıntı:

levrek tafarından gönderildi
Eyvallah abi,rapala Shakespear lerinkine çok benziyor,lakin modeli duymadım hiç.Benim merek ettiğim eleman zeminden fişekleği yükseklik idi,onu da gayet açıklayıcı yazmışsın abi,teşekkürler

Erolcum senin ile paylşmaktan zevk duyarım.Aslında burası paylaşım yeri olduğundan bilgi isteyen arkadaşlarım lada paylaşmak benim icin balık tutmaktan daha zevkli.selamlar dostum.

Saat 23:15.