![]() |
Alıntı:
Ayrıca abi bu kadar küçük gerçekten kaldırmazlar hasadı.Çupra için 1 seneden bekliyen insanlar bu balık için daha fazla bekler diye tahmin ediyorum.. |
Alıntı:
teşekkürler |
freedivera söyledim...
|
Alıntı:
Anil seni mi kiracam :) .Arastirdim simdi internette! Senin ismini verdigin Akuvatur adli firma Lahoz,orfoz,grida vs. üretmiyor. Lahoz üretimi teorik olarak mümkün ve bunun icin fizibilite raporu da var. Ama yapan yok!Cünkü 600-1000 g. icin min. öngörülen süre 9 ay ortalama ise 12 ay. Ve yilda 2 kez hasat yapilabiliyor. Senin anlayabilecegin sekilde söylemek gerekirse "Kurtarmiyor" [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Hatta ve hatta Tarim ve Köy Isleri Bakanligi üretim yapanlara destek dahi veriyor!Yavru balik basi 5 kurus. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Daha önce yazdigimi bildiklerime dayanarak arastirmadan yazmistim.Simdi arastirip da yazdim! Gördügün gibi ezbere yazmiyorum. Selamlar |
Sevgili freediver sanırım siteyi dikkatli okumadın lahoz ve orfoz balığı üzerinde ar-ge çalışmaları sürüyor ve ayrıca geçen sene hürriyet gazetesinde yaklaşık 2 tam sayfa haber halinde lahos ve orfoz akuvatur tarafından yetiştirlmeye başlandığı ve eğer başarılı olursa yakında piyasaya sürüleceği yazıyordu ben böyle okudum.Ayrıca sanırım bi yanlış anlama var ben o resimlerdeki balıkların kaçak avlanmış olduğunu söyledim çiftlik olduğunu değil.Şunuda söylemek isterim kilosu restoranlarda 80 ytl ve 90 ytl dolaylarında gezinen bir balığın kurtarmaması gibi bir problem olacağını da sanmıyorum.Bide üstte verdiğin linklerle neyi anlattığını anlamadım yardımcı olursan sevinirim saygılar:helal:
|
Tarih: 4.08.2005 Saat: 11:38 Gönderen: gidasanayii
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belgin Hoşsu ve Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Semih Salnur'un, Lahoz balığının ülke koşullarında yetiştirilmesi için yaptığı çalışmalar olumlu sonuç verdi. Çipura ve Levrek'den sonra lahoz balığı yetiştiriciliğinin de alternatif bir tür olarak Türkiye'de yapılabileceğini açıklayan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belgin Hoşsu, üreticiler için yeni bir gelir kapısı olacak lahoz balığı yetiştiriciliğinin, dünyada da yeni keşfedilmeye başlandığını ve Endonezya Bali adasında gerçekleştirilen Dünya Su Ürünleri Yetiştiriciliği Kongresi'nde ülkemizi başarıyla temsil etmenin haklı gururunu yaşadıklarını açıkladı. Ege ve Akdeniz'de yetişiyor Taşlık, kayalık, kum ve çamurlu diplerde yaşamlarını sürdüren lahoz balığı ülkemizde Ege ve Akdeniz kıyılarında 20-300 metre derinlikte bulunuyor. Levrekle aynı familyada bulunmasına rağmen, lahoz hızlı bir büyüme potansiyeline sahip. tarihtende anlaşılacağı gibi 2 senelik bir haber.... |
Alıntı:
Anilcim yukarida verdigim ilk link lahoz üretimi isletme plani digeri ise Tar.Köy Is.. Bak. destek kosullari. ben bunun mümkün oldugunu kabul ediyorum.Ama malesef isletmecilerimiz daha fazla kar getiren tarafa yöneliyorlar.Ama ne yalan söyleyim bende olsam bende daha kazancli olani secerdim. Insallah bu yolda birileri ön ayak olurda yetistirirler.Gridalar benim en hassas oldugum balik türü.Hele o 300-500 g. lik Gridalari tezgahlarda görünce gercekten cok üzülüyorum. Selamlar |
haklısın kardeşim aynı duyguları bende yaşıyorum bıraksalar 40 belki 50 kg olacak balıkları avlıyorlar boy limitlerine bile uymadan..:hıııı:
|
Saat 15:03. |