RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deniz Balıkları (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=27)
-   -   BALON balığı cinsleri (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=4006)

Rauf 05-02-2008 20:37

Alıntı:

cemşid tafarından gönderildi (Mesaj 47793)
ben balon balığının kiloluk olanlarını avladım ve afiyetle yedim ve hiçbirşeyde olmadı ilerde olursa onu bilemem tabiki... ama bu balon acayip bir balık izmarit avlarken karşılaşıyoruz genelde ve çok saldırgan bir balık oltaya yakalanan izmaritlere atlıyor ve izmaritin yarısını koparıyor ve farkına bile varamıyoruz. yani arkadaşlar bizim balıklar buçuk, iki buç, üç buçuk şeklinde oluyor oltada ve balon balığı antalya da aşırı miktarlarda var umarım istilacı bir tür olmaz...

Cemşit kardeş OLDU bile bana canı gönülden inanabilirsin.Bunları yemeğe devam edersen bir gün kendini hastanede kolunda serum yatıyor olabilirsin benim tavsiyem ufak cocuklara varsa bari onlara vermesen diyorum.

cemşid 06-02-2008 18:19

rauf abi zaten sitedeki balon balığı ile ilgili olan yazıları ve haberleri okudum ve bir daha asla yemem. Ama balon avlamaya devam, en azından azaltmış oluruz...

cihanakdemir 26-02-2008 09:57

bu balığın çenesi tıpkı bir yankeski gibi.dümdüz ağız boyunca uzanan keskin dişleri var. ayrıca yukarıda denildiği gibi vücudunda tetradoksin var. yendiğinde nalları dikebilirsiniz. aman ha dikkat!!!

walras 26-02-2008 10:25

sevimli yaratıklar. 2. ve 4. fotoğraftakilerden yakalmışlığım var.. yenmediğini biliyordum i atacaktım yandaki amca istedi ona vermiştim. inşallah kötü birşey olmamıştır amcaya..:)

JASH 21-03-2008 01:58

bu balıktan sıksık tutum , zehirli oldukları hakkında genel bir kanı bulunmakla beraber antalya körfezinde tutulanların beraber balığa gittiğimiz diğer balıkçılar tarafından da yendiğini duydum,ben de yedim bundan sonra yermiyim bilemiyorum.Buzlukta bir manga kadar duruyorlar.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

JASH 21-03-2008 02:24

Yakaladığım bu balıktan birkaç foto daha.

JASH 21-03-2008 02:31

çeşme35 12-10-2008 19:41

Rauf abi zamanında balon balığıyla ilgili güzel bilgiler vermiş anlaşılan bu balık egeyede geldi .Rauf abimizin başına gelenlerle neredeyse aynı olay başıma gelenler .Havalar düzelir düzelmez telden bi takım yapıp dahada emin olmam lazım.

Wetblue 16-10-2008 10:29

Aman dikkat

Dostlar,
Balon yada kurbağa balığı adını ne derseniz diyin. FUGU balığının yakın akrabası. Deri altında ve Kara ciğerinde toksit maddesi çok yoğun. Kas spazmına neden olmakta ve nefes durmakta burada çok kedi yemiyor bile yemiş olanında öldüğünü gördük. Oltada balık alırken birden kesiliyor ve balon gelmeye başlıyor anladığım saldırganlığından mevcut balığı dağıtıyor. Lütfen bu balığı yemeyin ve imha edin.

ismail2776 02-11-2008 11:06

çok ilginç, inşallah bu balığın köküne kıran girer.

Saat 06:39.