RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Tatlı Suda Sazan Avcılığı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=42)

ilhan 16-09-2005 21:29

Alıntı:

niXiz tafarından gönderildi
İstanbulda oturuyosun heralde sana 1 kaç aydınlatıcı bilgi veriyim !
1 . Sazlıbosna gölü - Hadımköyde
2 . Büyükçekmece gölü - bahşeyiş köyü 5kg ve üstü yayın için ideal bi alan !
Eğer gitmeye karar verirsen ben sana oranın avlanma yollarını ve yolunu anlatırım ! ;)

Evet istanbul ümraniyede oturuyorum
Çok sevinirim ben sadece ömerliye takılıp kalmışım...

star 09-11-2005 21:07

Boili

Kaptan merhaba boilinin tarifini yazarmısın.
star/ankara

aserkansatı 09-11-2005 23:22

Çok farklı boili tarifleri var Star.Bizim yaptığımızın tarifini veririm elbette ama Oğuzdan izin almam lazım... ;)

star 10-11-2005 00:07

Boili

Kaptan bu boili denen balık yemi daha çok avrupada kullanıldığını öğrendim yaklaşık 40 yıldır kullanılan bir teknikmiş. Kaynağı sorarsan uydu kanalları arasında Chasse Peche inanın bu kanalı seyrederken bütün dünyayla ilişkim kesiliyor. Hep merak ediyordum misket gibi renkli renkli şeyler nasıl yapılır nerede bulunur ülkemizde bulunurmu diye internette küçük bir gezinti yaptığımda birkaç tarif gördüm merak ettiğim aynı tarif üzerinemi yapıyorsunuz.
Paylaşmak güzel şey. STAR/ANKARA

aserkansatı 10-11-2005 00:16

Evet biz de Av Günü dergisinden aldığımız tarifle yapıyoruz.Malzemeleri arkadaş aldığı için bire bir ölçüleri bilmiyorum.O yüzden Oğuza sormam lazım.

star 10-11-2005 00:18

boili

Tamam kaptan ben seni fazla yormayayım. Haydi rastgelsin
star

aserkansatı 10-11-2005 23:42

Boilinin tarifini buradan alabilirsin Star.[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Bu bizim yaptığımızla aynıymış,ustamız öyle söyledi. :D
Yalnız avlanmadan önce bir ay kadar yemleme yapman gerekiyor.Ondan sonra Chasse Pechedeki arkadaşları izlerken şöyle rahatça koltuğa yayılıp 'Bu keratalarda benim taktikle avlıyorlar' diyerek etrafa hava atabilirsin, zira tuttuğun balıkları gören ev halkı saygıyla seni dinleyecektir, emin ol.Hadi rastgele kardeş... :artist:

levrek 11-11-2005 06:31

Selamlar,
size farklı bir taktik olarak, en son Seferihisar daki krater gölündeki avda kullandığım takımdan bahsedeyim.Sanki kefala gider gibi köpüklü kıbrısınızı hazırlıyorsunuz ve tabiki tek farkı misina çapı ve iğneler olacaktır.Ekmeği dolayın ve varsa sazlıklara doğru gönderin,eğer daha da kamufleli olsun derseniz ,güzel bir ağaç dalına ekmeği köpüksüz olarak kıbrısla dolayın ve su ile rüzgarın akışına bırakın ,inanın sağlam bir yöntem ,denenmiştir

star 12-11-2005 00:22

boili

Merhaba kaptan boili ve tavsiyelerin için teşekkür ederim. Bende sizin vermiş olduğunuz sitede okumuştum demekki aynı tarif ve çok işe yarıyor .Tekrar teşekkürler herkese iyi haftasonları. Haydi rastgelsin. star/ankara

aserkansatı 12-11-2005 08:31

Sağol star sanada rastgele.Artık boili işi biraz zor olur bu mevsimde ama belki Ankara civarı iş yapar bilemiyorum.

Saat 15:27.