RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Takım Çeşitleri (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=45)
-   -   YENİ cıkrığım bitti. (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=4448)

Teaser 10-02-2008 14:11

Çok Güzel Olmuş

Rauf Ustam artık olay ihtiyaçtan üretime kaymış.Sanırım bu hızla çok yakında ürettiğin malzemelerini alışveriş sitelerinde görebiliriz:).İşin şakası bir yana çok güzel olmuş.Tabi bu işin de sonu yok.Daha geliştirme çabalarına girersen ya Erol Abi'nin söylediği Bisiklet Dişlileri ile veya Sıralı ve bitişik dişlilerden oluşan arabaların vites kutusu gibi çalışmalar yapabilirsin.Ama hakikaten de zinciri korumaya alırsan çok iyi olur.Ellerine Sağlık...Saygılarımla...Rastgelsin...

necobey 10-02-2008 16:46

Abi sen yakında kolun yorulmasın diye motor bile takarsın

Rauf 11-02-2008 12:13

Alıntı:

levrek tafarından gönderildi (Mesaj 48120)
Ellerinize sağlık Rauf abi,işlevselliği ile çok güzel olmuş.Naçizane fikir olarak, dişli sistemininde yarış bisikletlerinde bulununan grup dişlisi ile 5 kademeli farklı devirler elde etmek mümkün olabilirdi.Shimano marka dişli takımı (vites değiştirme kolu dahil) en son sorduğumda 27 YTL idi.Bir de abi,ne olursun dişli ile zincir mekanizmasına bir koruyucu kılıf yapın.Allah göstermesin,ne olur ne olmaz,sevgilerimle

Erol ustacım sağ olasın verdiğim öneriler icin ama inan bu cıkrığın göbek milini bile tornacıya anlatıncaya kadar göbeğimiz catladı adamlar teknik resimleri bile okuyamıyor.dediğin yapılabilir lakin bu basit görünüşünün bir avantajı var oda balıktan döndüğüm zaman kasnak+cevirme kolu+zinciri söküp eve götürüyorum ve bu işlem iki somun ile ayna dişlisi göbek saplamasını sökmekle oluyor. Birde vites ekler ayna dişlisinide dörtlü yaparsam teferruat coğalıcak her seferinde sök tak ayar falan işler uzayıcak.yalnız şöyle bir hazırlık yaptım şu andaki takılı olan ayna dişlisi ile kasnak iki tur yapıyor bir tanede yedek dişlim var onu takarsam kasnak bir bucuk tur yapıcak bu yedek dişli ve ona ait zinciri torbada hazır bekliyor.Bir not daha düşeyim şu anda takılı olan normal bir bisiklet zinciri
bu zincirin krom olanı var genelde yarış bisikletlerinin kullandıkları zincirler krom olur şu cıkrığı bir deneyimde her şey ok olursa ondan alıcam cevap biraz uzun oldu ama hem diğer doslarıma fikir verebilmek hemde yakalamışken sevgili erol ustamla sanaldan biraz muhabbetim olsun;)sevgi ve saygılarımla.

Teaser 11-02-2008 12:36

Aslında haklısın

Rauf Abim sen teknik resimden bahsediyosan ve ayrıntıları aktaramamaktan bahsediyosan zaten bilinçli bir iş yapmışsın.Basit düzenekler daha sağlam ve daha dayanıklı olur , daha az arıza çıkartırlar.Çıkan sorunlar da kolay hallolur.Sonuna kadar helal olsun diyorum ve saygıyla eğiliyorum güzel abim.:helal:Sevgiler...

Samet Eryavuz 11-02-2008 22:47

abi hayırlı olsun yenisi.Eskisinde videolarinda bayagi ugrasiyordun diyordum atmasi ii de sarmasina kol bi kac seferden sonra zor dayanir diye :) Bol ve hizli avlar olsun ozaman . Saygilar.

hakan25 12-02-2008 00:52

abi hayırlı olsun rastgelsin sevgiler saygılar..

activist 12-02-2008 20:58

:PRauf ağbi aşağıdaki linki incelersen ilginç şeyler bulacağından eminim.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

turna 13-02-2008 20:47

Rauf abim ,ellerine sağlık çok güzel olmuş,inşallah bununla tekneyi doldurursun.Bende hemen kopyasını aldım,belki lazım olur,malüm kapyacılık talebelikten kalma .

turna 13-02-2008 21:16

Sayın abim kullandığın beyaz malzeme nedir? bilgilendirseniz sevinirim.

Rauf 14-02-2008 09:42

Alıntı:

turna tafarından gönderildi (Mesaj 48293)
Sayın abim kullandığın beyaz malzeme nedir? bilgilendirseniz sevinirim.

Mehmetcim kasnak makarasından bahsediyorsan o makara sanayide kullanılan arkon kaynak makinasının telinin sarılı olduğu makara sarılı tel bitince atıyorlar yani BELEŞ:)Selamlar.

Saat 23:20.