![]() |
Cihan öncelikle aramıza hoşgeldin..güzel bi lambuka afiyet şeker olsun.
|
cihan güzel balık afiyet olsun
|
tebrikler güzel bir lambuka avlamışsınız; fakat Akdeniz'de lambuka koruma altındaki türler arasında, bize de adrasan'da palamuta sırtı çekerken rastgelirdi. Geri saldınmı dersen; salmak ne münkün akdeniz'in vahşi yunusunu...
|
güzel av harika balik..
bu linke bakarsananiz bu baligin dedelerini görürsünüz :D [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
|
Cihan, resmini eklediğin balık dişi bir Lambuka.
Evet diğer arkadaşların dediği gibi besin değeri olan bir balık türü. Ek bilgi olarak 100 gr.'lık bir Lambuka etinde yaklaşık olaarak 90 kalori, 16 gr. Protein, 1 gr. Yağ, 12 mg. Kalsiyum, 1.1 gr. Demir, 136 mg. Fosfor, 410 mg. Potasyum, 84 mg. Sodyum ve 170 IU Vitamin A bulunur. Fakat bu balık türü denizlerde çok hareketli olduğundan, yakalanıp sudan çıkarıldıktan sonra vücudunda çok yüksek oranda Laktik Asid (Yorgunluk Asidi) birikir. Bundan dolayı yakalanır yakalanmaz Lamuka'nın galsamasına kesik atılarak kanının akıtılması besin kalitesini arttırır. |
yemesıne degılde tutmasını sevenlere ıdaal balık yınede afıyet olsun
|
buna halk arasında papağan balığı deniyor..
|
Eylül ayında Kuşadası sularında 2-3 saat içinde 40-45 adet yakaladıklarını gördüm hem de dip oltasıyla :) Ben sonu kaşıklı çapariyle ağır devir yolla epey yakalamıştım Antalya Çıralıda. Afiyet olsun
|
sevgili arkadaşlar lambuka tutulması yasak olan ve ülkemizde suların ısınmasıyla birlikte sayıları hızla azalna bir türdür lütfen tutmamaya özen gösterelim
|
Saat 06:42. |