![]() |
Cidden geçmiş olsun
Sana çok geçmişolsun demek istiyorum Alper kardeşim. Büyük bir dertten kurtulmuşun tesadüfen. Yakaladıkların trakonya, denizin en zehirli balığı bence..! Trakonya sokması sonucu eli sakat kalmış kişi gördüm..! Çocuk yaşlarımda ayağımdan sokan bir trakonya yüzünden saatlerce bağırıp ağladığımı ve bir ay mosmor olan ayağımın üzerine basamadığımı dün gibi hatırlıyorum...
Bembeyaz, bol jelatinli bir eti vardır...Sırt dikenlerini dibinden kafasıyla birlikte kesip afiyetle yiyebilirsin... Tekrar geçmiş olsun; büyük badire atlatmışın bilmeyerek...:) |
abi geçmiş olsun benim olmazsa olmazım nitril eldivenini yanından ayırma, bütün hırdavatcılarda bulunur:D
|
alper bende çektim bundan yelkenin oradan.sen gene çıkarmışsın ben sahteyi nasıl alacağımı bilemedim zor attım suya..:) bizimkiler buna ejder de diyo.tabi doğrusu trakonya.
|
Alper hakikaten çok ilginç balıklarmış. Yazılanlara göre hayatında hiç balık yememiş birisi olarak balık yüzünden hastaneye kaldırsaydık seni çok gülerdim :)
|
Arkadaşlar sirt dikenlerinden hariç kulak arkasinda da iki tane zehirli dikeni var onlara da dikkat edin
|
Alper kardeş arkadaşlarında dediği gibi gerçekten geçmiş olsun bu balık deniz canlıları içerisinde zehir şiddetinde 6. sırada ve bizim sahillerimizde çok var benim kayın bilader onun acısını iyi bilir ve bende şahit oldum doktora gidene kadar çok acı çekti ve iki hafta etkisi sürdü bilmediğiniz balığa ellemeyin bu acemilik değildir kesinlikle, sonra ceremesi acı oluyor ama eti çok lezzetlidir üzerindeki üç dikeni kes bıçakla ve kafasınıda kes bence geri kalana afiyet olsun yağda kızart parmaklarınıda yersin :)
|
Alper kardeş geçmiş olsun.Yeni birşey daha öğrendik.Herkese bilgiler için teşekkürler
|
valla benim elimi bikere 25 cm boyunda boynuzlu engerek sokmuştu.ama sizin, bu balığın bahsettiğiniz zararlarını okuyunca yılan masum kaldı balığın yanında.
|
kardeşim benilk yakaladığımda parmağımın ucuna deydi yandım seni allah korumuş çok geçmiş olsun
|
Walla Alper hocam tüm arkadaşlar sana çok şanslısın diyor bende katılıyorum!!Sayende bizde güzel bilgiler ediniyoruz!!!
Umarım bu öğreticiliğin sonucunda seni kaybetmeyiz:D Dikkat et hocam kendine sen bize ve levreklere lazımsın:D Hem sana birşey olursa Akay ne yapar:D |
Saat 23:36. |